Λύσεις δαπέδου απαλλαγμένες από φθαλικές ενώσεις

Λύσεις δαπέδου απαλλαγμένες από φθαλικές ενώσεις

Οι φθαλικές ενώσεις  χρησιμοποιούνται ως πλαστικοποιητές για πολλά προϊόντα, από δάπεδα και χρώματα έως επενδύσεις πισίνας και ιατρικές συσκευές. Κάνουν τα πλαστικά πιο ευέλικτα και αυτή η ευελιξία είναι ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό του δαπέδου PVC. Ωστόσο, η μακροχρόνια συζήτηση σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των φθαλικών ενώσεων ωθεί τις εταιρείες παγκοσμίως να επανεξετάσουν τη χρήση αυτών των πλαστικοποιητών. Χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Δανίας, συγκαταλέγονται σε αυτές που ηγούνται της έκκλησης για αλλαγή.

Στην Tarkett, βάζουμε τους ανθρώπους στην κορυφή των προτεραιότητων μας, σχεδιάζοντας τα προϊόντα μας για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας, προωθώντας υγιείς, παραγωγικούς χώρους. Μέσω της προσέγγισης Tarkett Human-Conscious Design ™, αναπτύσσουμε δάπεδα που βοηθούν τους ανθρώπους να ευημερούν καθημερινά χωρίς να διακυβεύεται το περιβάλλον. Γι 'αυτό παράγουμε προϊόντα απαλλαγμένα από φθαλικές ενώσεις.

Δοκιμές φθαλικών ενώσεων στο κέντρο R&D site στο Wiltz του Λουξεμβούργου

Θέτουμε ως προτεραιότητα την υγεία των πελατών

Ανακοινώσαμε για πρώτη φορά τη φιλοδοξία μας να απαλλαγούμε πανευρωπαϊκά από φθαλικές ενώσεις το 2009. Ξεκινήσαμε με ένα πρόγραμμα σημαντικών επενδύσεων σε έρευνα & ανάπτυξη και συνεργαστήκαμε με προμηθευτές για να βρούμε και να εφαρμόσουμε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Μέχρι το 2019, όλα τα σημεία παραγωγής vinyl δαπέδων μας στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Σερβία και την Κίνα είχαν αναπτύξει τεχνολογία χωρίς φθαλικό εστέρα, με πλαστικοποιητές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παιχνίδια μικρών παιδιών και σε δοχεία τροφίμων (τα πιο αυστηρά πρότυπα που υπάρχουν). 'Ως μέρος της δέσμευσής μας για συνεχή βελτιστοποίηση των υλικών μας και την προώθηση της καλής ποιότητας του αέρα εσωτερικού χώρου και πιο υγιών χώρων, πήραμε μια ξεκάθαρη θέση σχετικά με τις φθαλικές ενώσεις από νωρίς', εξηγεί ο Alain Casoli, διευθυντής έρευνας & ανάπτυξης και ρυθμιστικών υποθέσεων του ομίλου. 'Αποφασίσαμε να απομακρύνουμε προληπτικά αυτές τις ουσίες από όλα τα προϊόντα μας, προτού η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα σχετικά με τους κινδύνους τοξικότητας που ενδέχεται να ενέχουν'. Και με το γεγονός ότι οι πλαστικοποιητές αποτελούν βασικό συστατικό του δαπέδου PVC της Tarkett, η εξεύρεση εναλλακτικής λύσης με την ίδια απόδοση ήταν επιτακτική. 'Η ομάδα έρευνας & ανάπτυξης μας ανέλαβε ένα ολοκληρωμένο, εταιρικό project για να καταλάβει πώς θα μπορούσαμε να το επιτύχουμε', λέει ο Diego Gourdin, ειδικός έρευνας και καινοτομίας στην Tarkett. 'Αυτό ξεκίνησε με τη μελέτη όλων των σκευασμάτων που χρησιμοποιούσαμε στο δάπεδο από PVC, με τη συμβουλή ειδικών σε θέματα υγείας και την έρευνα υψηλής απόδοσης, οικονομικά βιώσιμης τεχνολογίας χωρίς φθαλικό εστέρα.'

Δάπεδο απαλλαγμένο από φθαλικές ενώσεις

Δάπεδα απαλλαγμένα από φθαλικές ενώσεις στην περιοχή EMEA από το 2018

Ο εντοπισμός εναλλακτικών ουσιών και η εύρεση προμηθευτών ικανών να τις παραδώσουν σε οικονομικά αποδοτική κλίμακα ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Συνεργαστήκαμε με βασικούς προμηθευτές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, εντοπίζοντας συνεργάτες υψηλής ποιότητας για να υποστηρίξουμε όλες τις επιχειρήσεις παραγωγής PVC. Εκτός από τα οφέλη για την υγεία και την ευημερία, αυτή η μετάβαση βοηθάει τους πελάτες μας να επιτύχουν υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας και να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις των πιστοποιητικών οικολογικών κτιρίων, όπως BREEAM, WELL και LEED.' Η επιλογή μας για προϊόντα απαλλαγμένα από φθαλικές ενώσεις επεκτείνεται και στα ανακυκλωμένα υλικά μας που χρησιμοποιούμε κατά την παραγωγή, τα οποία μπορεί να περιέχουν φθαλικά άλατα, ειδικά εάν προέρχονται από παλαιότερα προϊόντα', προσθέτει ο Casoli. 'Διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα απόβλητα για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε πιθανή μόλυνση από ανακυκλωμένα υλικά'. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό λαμβάνοντας υπόψη τον στόχο της Tarkett να διασφαλίσει ότι τα ανακυκλωμένα υλικά θα αντιπροσωπεύουν το 30% όλων των πρώτων υλών μας έως το 2030.

Άλλος ένας τρόπος με τον οποίο
Κάνουμε το καλό. Μαζί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εκπομπής πτητικών οργανικώβν ενώσεων
Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εκπομπής VOCs

Διαβάστε για τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εκπομπής πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) και γιατί αυτό παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία και την ευημερία μας.

Άσθμα & αλλεργιογόνα
Άσθμα & αλλεργιογόνα

Διαβάστε για το πώς το δάπεδο που επιλέγετε συνδέεται με την ποιότητα του εσωτερικού αέρα που αναπνέετε και πώς εργαζόμαστε για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου.

Το αειφόρο εργοστάσιο της Tarkett στο Narni της Ιταλίας
Προώθηση της διαφάνειας μέσω των υγειονομικών δηλώσεων υλικών

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προωθούμε τη διαφάνεια των υλικών με τις υγειονομικές δηλώσεις μας για να προσφέρουμε πλήρη διαφάνεια σχετικά με τη σύνθεση των προϊόντων μας.