Δάπεδα φιλικά ως προς τη διαχείριση του άσθματος και των αλλεργιών

Δάπεδα φιλικά ως προς τη διαχείριση του άσθματος και των αλλεργιών

Η ποιότητα του αέρα έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία των ατόμων που ζουν με άσθμα και αλλεργίες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από αλλεργίες, ενώ υπολογίστηκαν περίπου 339 εκατομμύρια πάσχοντες από άσθμα παγκοσμίως το 2016. Καθώς όλοι αντιδρούν διαφορετικά στις δυσμενείς επιπτώσεις των ατμοσφαιρικών ρύπων, είναι σαφές ότι η βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου των ατόμων να προσβληθούν ή να υποφέρουν περαιτέρω από αυτές τις ασθένειες.

Η αποτελεσματική διαχείριση της καλής ποιότητας του αέρα εσωτερικού χώρου αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας. Σας βοηθάμε να δημιουργήσετε χώρους φιλικούς προς τον άνθρωπο, βοηθώντας στην αποτροπή της έκθεσης των ανθρώπων σε υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν άσθμα ή αλλεργικές αντιδράσεις, συμβάλλοντας στη μείωση του συνολικού κινδύνου των ατόμων να αναπτύξουν άσθμα ή αλλεργίες στο χώρο σας.

Αξιολόγηση υλικού μέσω αρχών σχεδιασμού Cradle to cradle

Βελτιστοποίηση της υγείας των υλικών και της ποιότητας του εσωτερικού αέρα

“Η δημιουργία δαπέδων φιλικών ως προς το άσθμα και τις αλλεργίες ξεκινά με τη χρήση καλών υλικών και τη βελτιστοποίηση της υγείας των υλικών”, εξηγεί η Myriam Tryjefaczka, Διευθύντρια Αειφορίας και Δημοσίων Υποθέσεων, Tarkett EMEA Division. “Αξιολογούμε συνεχώς και βελτιστοποιούμε τα υλικά μας μέσω των αρχών Cradle to Cradle®, ωθώντας τα όρια της απόδοσης δαπέδων με σκοπό την επιλογή υλικών που προάγουν την υγεία και την άνεση μειώνοντας παράλληλα τις επιπτώσεις μας στο περιβάλλον”. Ειδικότερα, εστιάζουμε σε τρεις περιοχές που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν ιδιαίτερα την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου: Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (ΠΟΕ), ύλη σωματιδίων και αλλεργιογόνα. Πρώτον, προσφέρουμε προϊόντα με επίπεδα εκπομπών VOC που είναι 10 έως 100 φορές χαμηλότερα από τα πιο αυστηρά παγκόσμια πρότυπα. Δεύτερον, παράγουμε πλακάκια μοκέτας που βοηθούν να 'καθαρίσουμε τον αέρα'. Το προϊόν μοκέτας AirMaster με πιστοποίηση Cradle to Cradle ™ Silver έχει λάβει την ετικέτα GUI Gold Plus από τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών ποιότητας αέρα της Γερμανίας, τόσο για την αποτελεσματικότητά του στη σύλληψη όσο και για τη συγκράτηση της λεπτής σκόνης, καθώς και για την καταλληλότητά του για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Και το πιο σημαντικό, εξετάζουμε όλα τα υλικά μας για πιθανά αλλεργιογόνα. Το αποτέλεσμα της διαλογής και της αξιολόγησης κινδύνου αποκαλύπτεται στις δηλώσεις Υγείας των Υλικών (MHS) των προϊόντων μας.

Τα φυσικά συστατικά των Linoleum δαπέδων μας

Η περίπτωση των linoleum δαπέδων της Tarkett

Ας δούμε την περίπτωση του Linoleum της Tarkett. Πρόκειται για ένα προϊόν που περιέχει φυσικά συστατικά σε ποσοστό 94%. Αυτά περιλαμβάνουν το λιναρόσπορο, την πούδρα πεύκου, ξύλου και φελλού, το ανθρακικό ασβέστιο και τη γιούτα. Αλλά δεν σταθήκαμε απλά στην υπόθεση ότι όλα τα συστατικά του λινέλαιου μας είναι φιλικά προς το άσθμα και τις αλλεργίες. Ζητήσαμε μια παγκόσμια αναγνωρισμένη πιστοποίηση για τα linoleum δάπεδα και τις επένδυσεις τοίχου από Linoleum: την Allergy UK Seal of Approval. Η Allergy UK διενήργησε μια σειρά δοκιμών για να ελέγξει για σημαντικά αλλεργιογόνα και ερεθιστικά, συμπεριλαμβανομένων των MRSA και Ecoli, βακτηρίων που είναι γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα σε δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρχαν. Αυτή η σφραγίδα έγκρισης που ισχύει σε 135 χώρες αποδεικνύει ότι η σύνθεση των Linoleum επενδύσεων δαπέδου και τοίχου της Tarkett είναι φιλικά ως προς το άσθμα και τις αλλεργίες. Επιβεβαιώνει επίσης ότι όταν καθαρίζονται και συντηρούνται σωστά, τυχόν αλλεργιογόνα που έχουν πέσει στο πάτωμα (όπως σκόνη, γύρη και μούχλα) μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν.

Putting people first and creating healthier indoors

Ενιαία προσέγγιση σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων

Οι προσπάθειες μας να αποκτήσουμε πιστοποιητικά φιλικά προς το άσθμα και τις αλλεργίες δεν περιορίζονται στο linoleum. Σε όλο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας, αναλαμβάνουμε δράση για την αξιολόγηση των προϊόντων μας για πιθανά αλλεργιογόνα, συμβάλλοντας σε υγιέστερους χώρους και συμβάλλοντας στην εκπλήρωση των απαιτήσεων για πιστοποιήσεις πράσινων κτιρίων. Για παράδειγμα, οι σειρές δαπέδων Omnisport για χώρους άθλησης και αναψυχής έχουν πιστοποίηση Allergy UK. Ομοίως, στην αγορά των δαπέδων οικιακής χρήσης, η Tarkett έχει αποκτήσει πιστοποίηση Allergy UK για την πλειονότητα της γκάμας vinyl δαπέδων ICONIK, βοηθώντας τους ανθρώπους να δημιουργήσουν υγιέστερα εσωτερικά περιβάλλοντα.

Άλλος ένας τρόπος με τον οποίο
Κάνουμε το καλό. Μαζί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

Το αειφόρο εργοστάσιο της Tarkett στο Narni της Ιταλίας
Προώθηση της διαφάνειας μέσω των υγειονομικών δηλώσεων υλικών

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προωθούμε τη διαφάνεια των υλικών με τις υγειονομικές δηλώσεις μας για να προσφέρουμε πλήρη διαφάνεια σχετικά με τη σύνθεση των προϊόντων μας.

Το αιφόρο εργοστάσιο linoleum της Tarkett στο Narni της Ιταλίας
Κυκλική οικονομία στην πράξη: μείωση εκπομπών άνθρακα με καθαρές παραγωγικές διαδικασίες, καλά υλικά και ανακύκλωση

Μάθετε περισσότερα για το πώς εργαζόμαστε στο εργοστάσιο Linoleum στο Narni για να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα χάρη στις καθαρές παραγωγικές διαδικασίες, τα καλά υλικά και την ανακύκλωση.

Συλλογή ανακυκλωμένου ξύλινου δαπέδου Fenix
Ανακύκλωση ξύλινου δαπέδου μετά τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα για το πώς μεταμορφώσαμε 1.000 m2 μασίφ δρύινου δαπέδου για να δημιουργήσουμε τη συλλογή Fenix

Ανακύκλωση vinyl δαπέδου iQ
Ανακύκλωση ομοιογενών vinyl δαπέδων μετά τη χρήση

Μάθετε περισσότερα για τον τρόπο ανακύκλωσης δαπέδων βινυλίου μετά τη χρήση με το πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης ReStart στην Ευρώπη, τη Βραζιλία και τη Βόρεια Αμερική.