Ανακύκλωση ομοιογενών vinyl δαπέδων μετά τη χρήση

Ανακύκλωση ομοιογενών vinyl δαπέδων μετά τη χρήση

Στην Tarkett, βρίσκουμε συνεχώς νέους τρόπους για να ανακτήσουμε και να ανακυκλώσουμε τα δάπεδα μας, καθώς προσπαθούμε να κλείσουμε τον κύκλο στα προϊόντα μας. Καταφέραμε να ανακυκλώσουμε τα δάπεδα βινυλίου μετά την εγκατάσταση και τη χρήση, καθώς και τα δάπεδα linoleum και μοκέτας μετά την εγκατάσταση και τη χρήση εδώ και πολλά χρόνια. Συλλέχθηκαν 105.000 τόνοι δαπέδων από το 2010 έως το 2019 μέσω του ReStart®, του προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης δαπέδων της Tarkett στην Ευρώπη, τη Βραζιλία και τη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο, αντιμετωπίσαμε περισσότερες προκλήσεις στην ασφαλή ανακύκλωση δαπέδων βινυλίου.

Δοκιμάζουμε μια εσωτερική λύση για την ανακύκλωση όλων των ομοιογενών δαπέδων βινυλίου Tarkett που παράγονται από το 2011 και μετά, επεκτείνοντας τις επιλογές ανακύκλωσης που προσφέρουμε στους πελάτες, καθώς τα απορρίματα βινυλίου μετά την εγκατάσταση αντιπροσωπεύουν το 8 έως 10% του δαπέδου που παρέχεται σε ένα εργοτάξιο, για να προχωρήσουμε περαιτέρω στην προώθηση κυκλικών λύσεων. Ανακοινώσαμε τα νέα στο Milan Design Week τον Απρίλιο του 2019, όπου παρουσιάσαμε το νέο μας προϊόν, το iQ Surface.

Το εργοστάσιο της Tarkett παραγωγής ομοιογενών δαπέδων βινυλίου στο Ronneby της Σουηδίας

Πως λοιπόν το καταφέραμε αυτό;

Στο αρχικό στάδιο αντιμετωπίσαμε μια τεχνική πρόκληση στο διαχωρισμό της κόλλας και του σκυροδέματος από τα ομοιογενή δάπεδα αποβλήτων μετά τη χρηση. Με λίγα εργοστάσια υψηλής απόδοσης στην Ευρώπη διαθέσιμα να προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία και με στόχο σε ολόκληρη την εταιρεία να ανακυκλώνουμε μόνο θετικά καθορισμένα υλικά έως το 2020, δεν είχαμε χρόνο να χάσουμε στην πρόοδο της ανακύκλωσης δαπέδων βινυλίου χωρίς φθαλικό εστέρα. Αποφασίσαμε ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αναπτύξουμε τη δική μας διαδικασία, ώστε να μπορούμε να την προσαρμόσουμε στις ανάγκες μας και να διασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα και την περιβαλλοντική απόδοση που χρειαζόμασταν.

Οι εργαζόμενοι μας σε συνεργασία δούλεψαν σκληρά για να αναπτύξουν μια νέα τεχνική. Προσαρμόσαμε εξειδικευμένα μηχανήματα για τον καθαρισμό και την ανακύκλωση απορριμμάτων βινυλίου μετά τη χρήση. Δοκιμάσαμε και βελτιώσαμε τη λύση για περίπου οκτώ μήνες για να δημιουργήσουμε κόκκους βινυλίου που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε νέα ομοιογενή δάπεδα. Οι κόκκοι προσφέρουν τις ίδιες ιδιότητες και προσφέρουν την ίδια απόδοση με τις παρθένες πρώτες ύλες, διατηρώντας τους φυσικούς πόρους και δημιουργώντας χαμηλότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, σε σύγκριση με τη χρήση παρθένων πρώτων υλών. Πράγματι, το Vinyl Plus δείχνει ότι κάθε τόνος ανακτημένου βινυλίου εξοικονομεί δύο τόνους εκπομπών άνθρακα.

Το εργοστάσιο της Tarkett παραγωγής ομοιογενών δαπέδων βινυλίου στο Ronneby της Σουηδίας

Αναβάθμιση

 

Είναι σημαντικό να συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τον εξοπλισμό μας και να βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Αλλά δεν είναι το μόνο προβάδισμα που επιδιώκουμε. Εξετάζουμε πολλές επιλογές που μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι η αναβάθμιση αυτών των διαδικασιών μπορεί να είναι πολύ κοντά. Η πρώτη μας πρόκληση στη δημιουργία μιας αυξανόμενης προσφοράς δαπέδων μετά τη χρήση για ανακύκλωση είναι η ευαισθητοποίηση των πελατών μας. Είναι σημαντικό να τους ενημερώσουμε ότι μπορούν πλέον να επιστρέψουν το ομοιογενές δάπεδο βινυλίου Tarkett για ανακύκλωση. Θα το επικοινωνήσουμε με διαφάνεια μέσω των προσπαθειών πωλήσεων και μάρκετινγκ και μέσω της συνεργασίας μας με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Για να αποτυπώσουμε ξανά το δάπεδο από τους πελάτες μας με απλοποιημένο τρόπο, διερευνούμε επίσης συνεργασίες με εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες εφοδιαστικής και αξιόπιστες εταιρείες κατεδάφισης ή ανακύκλωσης.

Προς το παρόν, αυτό το έργο παραμένει πιλοτικό έργο στις Σκανδιναβικές χώρες, αλλά έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον και είναι πιθανό μια μέρα να έχουμε αρκετό δάπεδο μετά τη χρήση για να δημιουργήσουμε την επιλογή υλικών και χρωμάτων που θα χρειαζόμασταν για να δημιουργήσετε δάπεδα με μεγάλο ποσοστό ανακυκλωμένου βινυλίου.

Το εργοστάσιο της Tarkett παραγωγής ομοιογενών δαπέδων βινυλίου στο Ronneby της Σουηδίας

Προσθέτουμε αξία κλείνοντας τον κύκλο

 

Η ανακύκλωση ομοιογενών δαπέδων μετά τη χρηση είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Tarkett προσπαθεί να κλείσει τον κύκλο και να οδηγήσει στη συνεργασία. Έχουμε αναπτύξει επίσης ιδιόκτητες εγκαταστάσεις διαχωρισμού και ανακύκλωσης στην Ολλανδία για την ανακύκλωση προϊόντων μοκέτας που είναι πλήρως λειτουργική από τον Νοέμβριο του 2019. Πιστεύουμε ότι η πραγματοποίηση βελτιώσεων αυτού του είδους προσθέτει σημαντική αξία στους πελάτες μας, διατηρώντας παράλληλα τους φυσικούς πόρους και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη στρατηγική αειφορίας της Tarkett ''Κάνοντας το καλό. Μαζί'' ή δείτε τις συλλογές ομοιογενούς βινυλίου μας.