Γιατί να επιλέξετε μοκέτα σε ένα γραφειακό χώρο

Γιατί να επιλέξετε μοκέτα σε ένα γραφειακό χώρο

Οι εργαζόμενοι που είναι υγιείς και νιώθουν χαρούμενοι στο χώρο εργασίας είναι πιο συγκεντρωμένοι, εργάζονται πιο αποδοτικά και απουσιάζουν λιγότερο λόγω ασθένειας. Η φροντίδα αυτών των εργαζομένων είναι πολύ σημαντική για μια εταιρεία, επειδή ουσιαστικά αποτελούν το μεγαλύτερο της κεφάλαιο. Ένας παραγωγικός εργαζόμενος με σημαντικές δεξιότητες είναι δύσκολο να βρεθεί και να διατηρηθεί. Οι εταιρείες οφείλουν όλο και περισσότερο να αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη ηχορύπανση και τη μειωμένη ποιότητα του εσωτερικού αέρα στους χώρους γραφείων. 

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία, την ικανοποίηση και την απόδοση;

Ένας κατάλληλος και ταυτόχρονα αποδοτικός χώρος εργασίας επηρεάζει τη συγκέντρωση των εργαζομένων και την απόδοση των εργαζομένων και κατ' επέκταση του συνόλου του οργανισμού. H Tarkett ανέθεσε πρόσφατα μια ανεξάρτητη μελέτη στην Ολλανδία για να μάθει τι θεωρούν σημαντικό οι εργαζόμενοι σε ένα περιβάλλον γραφειακού χώρου. Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των εργαζομένων σχετίζονται με τoν θόρυβο και την ποιότητα του εσωτερικού χώρου. Η έρευνα στο χώρο εργασίας έδειξε ότι λαμβάνονται καλύτερα υπόψη τα ακόλουθα στοιχεία:

Ακουστική και επίπεδα θορύβου: πόσα προβλήματα έχουν οι άνθρωποι από τον θόρυβο που προκαλείται από τον εξοπλισμό γραφείου και από τη συζήτηση συναδέλφων;
Ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου: πώς είναι οι συνθήκες της υγρασίας, ο εξαερισμός και η θερμοκρασία στο δωμάτιο;

Τα παραπάνω δύο στοιχεία δημιουργούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο γραφείο και καθώς βελτιώνονται, πολλά στοιχεία αλλάζουν. Η βελτίωση τους εξασφαλίζει:

  • Μείωση της απουσίας των εργαζομένων και της οικονομικής απώλειας που σχετίζεται με αυτή  
  • Βελτίωση της παραγωγικότητας
  • Βελτίωση της ευημερίας και της υγείας
  • Βελτίωση της ακουστικής και περιορισμός του θορύβου για καλύτερη συνεργασία και αυξημένη συγκέντρωση
     

Η χρήση της μοκέτας στο γραφείο έχει θετική επίδραση στην παραγωγικότητα και την ευημερία

Γνωρίζατε ότι η μοκέτα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά και να έχει θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και την ευημερία; Η DESSO προσφέρει τις κατάλληλες συλλογές μοκέτας για περισσότερα από 85 χρόνια και γνωρίζει πώς να δημιουργήσει ένα ευχάριστο εργασιακό κλίμα μέσα από χρόνια εμπειρίας και έρευνας. Διαθέτουμε ένα ευρύ φάσμα βιώσιμων συλλογών μοκέτας που ταιριάζουν με τις νέες τάσεις στον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται. Προκειμένου να συμβάλει θετικά σε ένα καλύτερο εργασιακό κλίμα, η DESSO αναπτύσσει τις συλλογές μοκέτας της με βάση τρεις πυλώνες καινοτομίας.

  1. Δημιουργικότητα: Εντυπωσιακά χρώματα, σχέδια και μορφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν ουσία στη λειτουργική και αισθητική διάσταση των γραφείων.
  2. Λειτουργικότητα: Μέσα από διάφορες καινοτομίες, μπορούμε να βελτιώσουμε την ακουστική και την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου με τις συλλογές μοκέτας.
  3. Πιστοποίηση Cradle to Cradle: Η πιστοποίηση Cradle-to-Cradle αποτελεί το αυστηρότερο και πιο αξιόπιστο μέτρο για την αξιολόγηση εξαιρετικά βιώσιμων προϊόντων, αποτελούμενα από υγιή υλικά. Με γνώμονα τις αρχές βιωσιμότητας Cradle to Cradle, αυτός ο σκόπιμος σχεδιασμός προϊόντων έχει εξασφαλίσει ότι έως και το 93% των πλακιδίων μοκέτας επαγγελματικής χρήσης της DESSO είναι πιστοποιημένα από Cradle to Cradle Gold, Silver ή Bronze.
DESSO Essence μοκέτα γραφείου

Δείτε τις προτεινόμενες συλλογές μοκέτας γραφείων

Με τη σειρά προϊόντων της DESSO προσφέρουμε προϊόντα μοκέτας σε μορφή ρολού και πλακιδίων/σανίδων με την κατηγορία αυτή να κυριαρχεί. Σε γραφειακούς χώρους, συνιστούμε ιδιαίτερα την αξιοποίηση των αρθρωτών λύσεων μοκέτας σε μορφή πλακιδίων και σανίδων, λόγω των πολλών τους πλεονεκτημάτων. Οι συλλογές μας αυτές είναι ειδικά σχεδιασμένες για περιοχές με υψηλή κίνηση (κατάλληλες για χρήση τροχήλατων μέσων, όπως καρέκλες γραφείων) και έχουν πολύ μεγάλή αντοχή στη φθορά. Είναι επίσης διαθέσιμες σε ατελείωτα χρώματα και σχέδια. Λόγω του όγκου των δημιουργικών δυνατοτήτων, προσφέρουμε κάτι για όλους, είτε επιλέγετε έναν εσωτερικό σχεδιασμό που μπορεί να είναι κομψά απλός ή εντυπωσιακά περίπλοκος.

Τα πλακίδια και οι σανίδες είναι επίσης σχετικά γρήγορα και εύκολα στην εγκατάσταση με ελάχιστες απώλειες και υπολείμματα και είναι εύκολο να αντικατασταθούν τοπικά (σε περίπτωση βρωμιάς και λεκέδων). Τα πλακίδια μπορούν ακόμη και να μεταφερθούν σε μια άλλη πιθανή μελλοντική τοποθεσία. Οι αρθρωτές μας λύσεις μπορούν να εγκατασταθούν με διάφορους τρόπους, με τυχαία τοποθέτηση ως προς το μοτίβο ή βάσει σχεδίου με το οποίο δημιουργούμε κατεύθυνση σε ένα χώρο ή τον χωρίζουμε σε τμήματα.

Δύο σημαντικές καινοτομίες στις μοκέτες γραφείων

Για να βελτιώσουμε την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και την ακουστική του εσωτερικού χώρου, αναπτύξαμε δύο σημαντικές καινοτομίες: την DESSO AirMaster® και την DESSO SoundMaster®.

DESSO AirMaster® για καλύτερη ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου
Εάν θεωρούμε ότι ξοδεύουμε περίπου το 90% του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους, είναι πολύ σημαντικό ο εσωτερικός αέρας να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρός. Οι συλλογές DESSO AirMaster έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εσωτερικού χώρου. Για παράδειγμα οι λύσεις μοκέτας των συλλογών AirMaster είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικές στην απορρόφηση και συγκράτηση της λεπτής σκόνης από τις τυπικές λύσεις μοκέτας.

Η DESSO AirMaster® έχει δοκιμαστεί στο εργαστήριο του ανεξάρτητου γερμανικού ινστιτούτου δοκιμών GUI, το οποίο ειδικεύεται στην ανάλυση της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικά και εξωτερικά περιβάλλοντα. Εκεί καθιερώνεται η ανώτερη λειτουργία φιλτραρίσματος της μοκέτας. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μια  συγκεκριμένη ποσότητα λεπτής σκόνης διοχετεύεται σε μια αίθουσα προσομοίωσης, η οποία είναι εξοπλισμένη με συγκεκριμένο δάπεδο (λείο δάπεδο, τυπική μοκέτα και λύση DESSO AirMaster®). Στη συνέχεια, η αίθουσα προσομοίωσης αφήνεται μόνη, έτσι ώστε τα σωματίδια να μπορούν να σταθούν στο δάπεδο. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, η ροή αέρα στο δωμάτιο συνεχίζεται, προσομοιώνοντας κάποιον που μπαίνει στο δωμάτιο ή ανοίγει μια πόρτα. Στη συνέχεια  αξιολογείται με μετρήσεις η μείωση της συγκέντρωσης σωματιδίων στον αέρα.

Η DESSO AirMaster® είναι το πρώτο προϊόν μοκέτας στον κόσμο που έχει πιστοποιηθεί με την ετικέτα GUI Gold Plus.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα των δοκιμών, η DESSO AirMaster® είναι το πρώτο προϊόν στον κόσμο που έχει πιστοποιηθεί με το λογότυπο GUI Gold * ακολουθούμενο από την ετικέτα GUI Gold Plus το 2015. Η ετικέτα Gold Plus απονεμήθηκε για υψηλή απόδοση σε τρία άλλα κριτήρια δοκιμής:
- Καταλληλότητα για πάσχοντες από αλλεργίες
- Υψηλή ικανότητα συγκράτησης της λεπτής σκόνης
- Ιδιότητες χαμηλών εκπομπών πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC).

DESSO Airmaster της Tarkett

DESSO SoundMaster®για βελτιωμένη ακουστική
Επιπλέον, σχεδόν στο σύνολο τους τα προϊόντα μοκέτας σε μορφή πλακιδίων της DESSO διατίθενται με υποστήριξη SoundMaster®. Η υποστήριξη SoundMaster βελτιώνει την ποιότητα ήχου και την ακουστική στο γραφείο. Η μοκέτα μειώνει γενικά την επίδραση του ήχου μεταξύ 20 και 30 ντεσιμπέλ. Οι λύσεις DESSO SoundMaster® επιτυγχάνουν βελτίωση στην απόδοση της απορρόφησης του ήχου έως και +0,15 (αw) 3, που ισοδυναμεί με βελτίωση έως και + 100% σε σύγκριση με τις τυπικές λύσεις μοκέτας (τιμή αw μεταξύ 0,15 και 0,20). Επιπλέον, προσφέρει ακόμα πιο άνετη αίσθηση κατά τη στάση και τη βάδιση.

Τα πλακίδια μοκέτας της DESSO με υπόστρωμα EcoBase είναι 100% ανακυκλώσιμα.
Στην Tarkett, τα προϊόντα μοκέτας DESSO έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η ανακύκλωση να πραγματοποιείται με ελάχιστη προσπάθεια. Ως εκ τούτου, η Tarkett είναι επίσης υπερήφανη για το πρόγραμμα συλλογής ReStart ® και το κέντρο ανακύκλωσης μοκέτας που άνοιξε πρόσφατα.

Η ανακύκλωση πλακιδίων μοκέτας με υπόστρωμα EcoBase και νήματα ECONYL® παρέχει έως και 84% περισσότερη εξοικονόμηση CO2 σε σύγκριση με την αποτέφρωση. Αυτή η πρωτοποριακή εξέλιξη μας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα στον τομέα της ανακύκλωσης και η Tarkett (περήφανα) συμβάλλει όλο και περισσότερο σε μια βιώσιμη, κυκλική οικονομία.

Σχετικά προϊόντα