Ανακύκλωση για πιο βιώσιμη κατασκευή

Ανακύκλωση

Τα δάπεδα μας αξίζουν μια δεύτερη ζωή.

Η ανακύκλωση των κομματιών από βινύλιο και λινέλαιο από την παραγωγή και την εγκατάσταση είναι απαραίτητη. Αυτά τα ωραία και καθαρά απορρίμματα υλικού είναι εύκολο να ανακυκλωθούν. Αλλά πώς γίνετε να ανακυκλώνετε το χρησιμοποιημένο δάπεδο όταν φτάνει στο τέλος της ζωής του; Συχνά καλύπτεται με κόλλα, κομμάτια σκυροδέματος και άλλα χημικά υπολείμματα από χρόνια χρήσης. Πώς  γίνεται να το επαναφέρουμε στην αλυσίδα εφοδιασμού μας με 100% εγγυημένη ασφάλεια; Πρόκειται για  μια πρόκληση! Την οποία όμως αντιμετωπίζουμε με μεγάλη επιτυχία. Σχεδιάζουμε οικολογικά τα προϊόντα μας έχοντας κατά νου το τέλος της ζωής, για παράδειγμα αναπτύσσοντας λύσεις χωρίς κόλλα που προωθούν την εύκολη ανακύκλωση. Οι ομάδες ανακύκλωσης μας αναπτύσσουν επίσης συνεχώς καινοτόμους νέους τρόπους ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων υλικών στα οκτώ ειδικά κέντρα ανακύκλωσης της Tarkett σε όλο τον κόσμο.

Ανακύκλωση στην Tarkett

Για παράδειγμα, δοκιμάζουμε μια νέα τεχνολογία που καθαρίζει, τεμαχίζει και ανακυκλώνει κολλημένα βινύλια μετά την κατανάλωση που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προηγουμένως. Αλέθουμε τα τεμάχια εγκατάστασης λινέλαιου σε σκόνη, η οποία στη συνέχεια αποτελεί το 10% του 36% ανακυκλωμένου περιεχομένου του νέου λινέλου και διερευνούμε νέους τρόπους διαχωρισμού των δαπέδων λινέλαιου μετά τη χρήση από την κόλλα για να βεβαιωθούμε ότι βρίσκει τον δρόμο του πίσω σε ένα νέο προϊόν.

Το πρόγρμμα ανακύκλωσης ReStart της Tarkett

Αναπτύξαμε επίσης μοναδικές τεχνικές για τη μετατροπή παλαιών πλακιδίων μοκέτας σε νέα χάρη στην καινοτόμο μέθοδο διαχωρισμού του νήματος από το υπόστρωμα, κάνοντας και τα δύο υλικά 100% ανακυκλώσιμα. Χάρη στη συνεργασία μας με την Aquafil, κλείσαμε πλήρως τον κύκλο σε προϊόντα μοκέτας, ανακυκλώνοντας τα ανακτώμενα νήματα σε καινούργια νήματα υψηλής ποιότητας, έτοιμα για χρήση. Επειδή η ανακύκλωση αφορά τη συνεργασία, γι 'αυτό εάν ένα υλικό δεν μπορεί να ανακυκλωθεί με ασφάλεια στο δάπεδο, αναζητούμε συνεργάτες σε άλλες βιομηχανίες που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με διαφορετικό τρόπο.

Recycling at Tarkett

Ακούγεται εντυπωσιακό; Μπορεί. Αλλά εμείς το βλέπουμε περισσότερο ως κοινή λογική, επειδή η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της έλλειψης πόρων είναι επιτακτική ανάγκη που απαιτεί απόλυτη δέσμευση για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία. Επιλέγοντας μια λύση δαπέδου Tarkett, επιλέγετε μια εταιρεία με αποδεδειγμένο ιστορικό ανακύκλωσης και καινοτόμων λύσεων ανακύκλωσης. Είστε βέβαιοι ότι η επιλογή σας είναι καλή.

* Ομοιογενές δάπεδο βινυλίου που παράγεται από το 2011 και μετά

Άλλος ένας τρόπος με τον οποίο
Κάνουμε το καλό. Μαζί.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ReStart®

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα ανάκτησης και ανακύκλωσης, ReStart®.
Μάθετε περισσότερα
 

Κέντρο ανακύκλωσης μοκέτας

Ανακαλύψτε το κέντρο αιχμής ανακύκλωσης μοκέτας.
Μάθετε περισσότερα
 

Ανακύκλωση μετά τη χρήση

Δείτε πώς καταφέραμε να ανακυκλώσουμε ομοιογενή δάπεδα μετά τη χρηση τους.
Μάθετε περισσότερα
 

 

 

Λήψη της έκθεσης αειφορίας της Tarkett

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

Κυκλική οικονομία

Δεσμευόμαστε στη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας. Κλείνουμε τον κύκλο, διατηρούμε τους φυσικούς πόρους και μειώνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Καλά υλικά

Αδιάκοπη επιστημονική δοκιμή υλικών και ριζική διαφάνεια.

Ποιότητα εσωτερικού αέρα

Δείχνουμε το δρόμο σε ότι αφορά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, ώστε να μπορείτε να αναπνέετε εύκολα.