Vinyl δάπεδο επαγγελματικής χρήσης για την υγειονομική περίθαλψη

Γράφοντας ιστορία με το iQ Granit και το iQ Eminent

Γράφοντας ιστορία

Για να δημιουργήσουμε ιστορία, πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο με ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Ένας αντίκτυπος που μπορεί ακόμα να γίνει αισθητός χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, μετά το γεγονός. Στο σχεδιαστικό τοπίο λίγα υλικά είχαν τόσο διαρκή επίδραση όσο το ομοιογενές βινύλιο μας, ένα υλικό τόσο επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ. Το iQ Granit & το iQ Eminent ενσωματώνουν τη δέσμευσή μας να σταθούμε δίπλα στις σημερινές και μελλοντικές γενιές. Να δημιουργήσουμε επιφάνειες που είναι καλές για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Και να το κάνουμε κάθε μέρα.
Αυτό το ταπεινό υλικό και ευέλικτο υλικό δημιουργήθηκε πριν από 50 χρόνια και βρίσκεται παντού γύρω μας, δουλεύοντας απαράμιλλα σε σχολεία, χώρους εργασίας, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εργοστάσια και αεροδρόμια. Το ομοιογενές βινύλιο είναι ένα από τα υλικά που πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι ενσωματώνουν τη λειτουργία και την αισθητική σε μια ενιαία προσφορά. Η ίδια ασυναγώνιστη απόδοση, η μοναδική πολυλειτουργικότητα, ο νέος σχεδιασμός και τα χρώματα και τα κορυφαία διαπιστευτήρια βιωσιμότητας. Δημιουργούμε ιστορία, ξαναγράφοντας την.

 


 

Οι καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία

Το ομοιογενές βινύλιο είναι το εμβληματικό, ανθεκτικό, κατάλληλο υλικό για αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που θέλουν ένα προϊόν απόδοσης που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Τα προϊόντα iQ κατασκευάζονται από τα καλύτερα υλικά, για να συμβάλουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Η συμπαγής σύνθεσή του έχει αντοχή και μακροζωία ικανή να αντέχει στις πιο δύσκολες συνθήκες – ένας από τους λόγους που συναντάται συχνά σε χώρους έντονης κίνησης, όπως νοσοκομεία, σχολεία και άλλους κοινωνικούς χώρους.

Η φύση του υλικού επιτρέπει την τέλεια εγκατάσταση και επισκευή, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό σύστημα συντήρησης και αποκατάστασης ξηρής λείανσης. Η σφραγισμένη του επιφάνεια και η μοναδική του επεξεργασία προσφέρουν την καλύτερη προστασία στην κατηγορία τους από σημάδια και λεκέδες για δεκαετίες.

.

Πραγματική πολυλειτουργικότητα

Φτιαγμένο για τους πιο απαιτητικούς χώρους.

  • Μείωση ήχου για περιορισμό του θορύβου και εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.
  • Αντοχή στην ολίσθηση τόσο με γυμνά πόδια όσο και με παπούτσια, ειδικά σε υγρούς χώρους.
  • Μείωση της στατικής εκφόρτισης, ως ηλεκτροστατικές και ηλεκτρικές εκκενώσεις, για καλή λειτουργία του εξοπλισμού, επομένως ασφάλεια

Το iQ Granit Acoustic, το Granit Safe T, το Granit Multisafe (αντιολισθητικές λύσεις) και το Granit SD και το Toro SC (στατικό αγώγιμο και αντιστατικό) έχουν αναπτυχθεί για να ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές τεχνικές απαιτήσεις, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την αισθητική.
Διατίθενται σε 14 βασικά χρώματα (8 για προϊόντα multsafe) που μπορούν να συνδυαστούν πλήρως με τις αναφορές iQ Granit & iQ Eminent.

Για ταχύτερο και ευκολότερο σχεδιασμό δαπέδων και συμβάλλοντας στην ευημερία όλων των χρηστών.

.

Δημιουργικότητα & λειτουργικότητά

Οι συλλογές iQ Granit και iQ Eminent συμβάλλουν σε έναν νέο τρόπο δημιουργίας χώρων που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες ανάγκες.

Το iQ Granit και το iQ Eminent προσφέρουν 4 σχέδια και μια εντελώς νέα ιστορία χρωμάτων. Μια συνταγή που ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια, ενώ δημιουργεί νέες αρμονίες και διασφαλίζει ολοκληρωμένο ντιζάιν, ακόμη και μοτίβα για περιβάλλοντα που χρησιμοποιούνται από άτομα με άνοια.

Το iQ Granit παρουσιάζει μια φρέσκια οπτική. Διατηρώντας τον μοναδικό χαρακτήρα iQ Granit , διαθέτει πλέον μια σύγχρονη και μοντέρνα πινελιά, με χειροποίητο σχεδιασμό και απαλή, ζεστή υφή. Τα κλασικά έχουν ελαφρυνθεί για να παρέχουν μια φρέσκια και μοντέρνα αρμονία που ταιριάζει τέλεια με το iQ Eminent

Με την όμορφη λεπτή και γυαλισμένη σχεδίαση από φυσική πέτρα, το iQ Eminent παρέχει μια νέα τονική παλέτα με εκλεπτυσμένη και πλούσια πινελιά. Τόσο ήσυχη όσο και τολμηρή, αυτή η συλλογή υποστηρίζει τον βιοφιλικό σχεδιασμό και επιτρέπει τη δημιουργία χώρων με γνώμονα την ευημερία.

Οι συλλογές χωρίζονται σε 4 χρωματικές οικογένειες που συνδυάζονται εύκολα αλλά παραμένουν όμορφες και από μόνες τους; Oxide, Argil, Lichen και Basalt.

Διαπιστευτήρια βιωσιμότητας

Στην Tarkett, δεσμευόμαστε για μια βιώσιμη, κυκλική οικονομία που δημιουργεί αξία για όλους, κλείνοντας τον κύκλο των απορριμμάτων, διατηρώντας τους φυσικούς πόρους και μειώνοντας τον αντίκτυπό μας στην κλιματική αλλαγή. Από τη βάση μας στο Ronneby της Σουηδίας, εμποτίζουμε αυτές τις συλλογές με όλη τη βιώσιμη καινοτομία που έχουμε στη διάθεσή μας για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής κάθε προϊόντος, ξαναφτιάχνοντας ιστορία για το παρόν και το μέλλον. Το ομοιογενές βινύλιο ως έννοια γεννήθηκε εδώ πριν από 50 χρόνια, με την ιδέα να δώσουμε στους ανθρώπους τα καλύτερα υλικά για να βελτιώσουν τη ζωή τους, με σεβασμό στον κόσμο μας και τους πόρους του. Σήμερα, το μετατρέπουμε σε κάτι ακόμα καλύτερο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Ομοιoγενές vinyl δάπεδο και βιωσιμότητα

Το iQ Granit και το iQ Eminent δημιουργούνται με τα πρότυπα υγείας και βιωσιμότητας των αρχών Cradle to Cradle®. Αυτό σημαίνει επένδυση σε υλικά με πράσινα διαπιστευτήρια που συμβάλλουν ενεργά σε πιο υγιή περιβάλλοντα (πλαστικοποιητές χωρίς φθαλικές ενώσεις, χωρίς βιοκτόνα και εξαιρετικά χαμηλές πτητικές οργανικές ενώσεις). Ο αντίκτυπός τους στην υγεία έχει αξιολογηθεί ανεξάρτητα από εξωτερικό εργαστήριο (EPEA) και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε MHSs (Material Health Statements).

Επιπλέον, η φυσική τους κατασκευή και η συντήρησή τους επιτρέπουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτό είναι βασικός παράγοντας για την πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Το iQ Granit και το iQ Eminent παράγονται στο σουηδικό εργοστάσιο του Ronneby, όπου το 100% της κατανάλωσης ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η παραγωγή λειτουργεί με 99,5% σε στενό βρόχο για νερό και παράγει 0% απόβλητα στους ΧΥΤΑ.

Η ανακύκλωση είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της δέσμευσής μας να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας σε επίπεδο πόρων. Χρησιμοποιούμε ένα πλήρες πρόγραμμα ανακύκλωσης όπου η παραγωγή, η εγκατάσταση και τα δάπεδα μετά τη χρήση επανέρχονται στην παραγωγή για την κατασκευή νέων δαπέδων.

Κυκλική καινοτομία

Οι ανανεωμένες συλλογές iQ Granit και iQ Eminent παράγονται σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Μπορείτε να επιτύχετε υψηλότερα επίπεδα βιωσιμότητας και οικολογικές ετικέτες όπως LEED, WELL και BREEAM χρησιμοποιώντας το iQ Granit και το iQ Eminent.

Οι ομάδες καινοτομίας μας ανέπτυξαν μια μοναδική λύση για την ανακύκλωση ομοιογενών δαπέδων βινυλίου χωρίς φθαλικές ενώσεις μετά την κατανάλωση στο εργοστάσιό μας στο Ronneby της Σουηδίας μέσω του προγράμματος Re-Start.

Η ανακύκλωση 1 m² ομογενούς βινυλίου iQ (iQ Granit) εξοικονομεί σχεδόν 4 kg CO2eq/m2 σε σύγκριση με την αποστολή απορριμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής, κάτι που ισοδυναμεί με έναν επιβάτη που πετάει δύο πτήσεις μετ' επιστροφής από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη.

Μειώστε ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα άνθρακα

Κατόπιν ζήτησης, μπορούμε να παράγουμε το iQ Granit και το iQ Eminent με βιο-αποδοτικό βινύλιο - Biovyn™- αντικαθιστώντας την πρώτη ύλη από ορυκτές πηγές με ανανεώσιμη βιομάζα, που προέρχεται από υπολείμματα ξύλου, που προέρχονται από βιώσιμα δάση από τη Φινλανδία, που δεν ανταγωνίζεται την παραγωγή τροφίμων, μέσω των αρχών της ισορροπίας της μάζας. Το ισοζύγιο της μάζας είναι μια μέθοδος υπολογισμού που εγγυάται ότι η ποσότητα της παραγωγής βιολογικής βάσης από τη διαδικασία είναι ίση με την εισροή βιολογικής βάσης. Και αυτό πιστοποιείται από ένα τρίτο μέρος, την RSB (η Στρογγυλή Τράπεζα για τα Αειφόρα Βιοϋλικά), για να διασφαλιστεί η πλήρης ιχνηλάτηση και η διαφάνεια.

Τα προϊόντα διατηρούν τις ίδιες τεχνικές και ιδιότητες συντήρησης υψηλής ποιότητας με την τυπική έκδοση και μπορούν να ληφθούν πίσω μετά τη χρήση και να ανακυκλωθούν σε νέα προϊόντα. Το iQ Granit και το iQ Eminent με βιο-αποδοτικό βινύλιο προσφέρουν αυξημένη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τις τυπικές σειρές.

Nέα vinyl συλλογή iQ Surface!
Nέα vinyl συλλογή iQ Surface!

Μάθετε τα πάντα για το iQ Suface, τη νέα vinyl συλλογή που σχεδιάσαμε σε συνεργασία με το Note Design Studio και παρουσιάσαμε στην έκθεση "Formations" την εβδομάδα design του Μιλάνο!

iQNatural
iQ Natural

iQ Natural νέας γενιάς

Red Dot Award 2020 - Best Product Design - Tarkett
Red Dot Design 2020: Οι συλλογές Futurity & iQ Surface βραβεύτηκαν

Μάθετε περισσότερα για τις διακρίσεις Red Dot που έλαβαν οι δύο συλλογές της Tarkett, iQ Surface & Desso Futurity.

Συλλογές