Nέα vinyl συλλογή iQ Surface!

Nέα vinyl συλλογή iQ Surface!

Η νέα μας vinyl συλλογή iQ Surface με εφέ μωσαϊκού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση «Formations» την εβδομάδα design του Μιλάνο. Σχεδιάσαμε τη συλλογή σε συνεργασία με το Σουηδικό Note design studio. Η σύλληψη της νέας συλλογής βασίστηκε στην πρόθεση μας να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα στο design και την αρχιτεκτονική και να δείξουμε τις απεριόριστες δυνατότητες της μοναδικής σειράς ομοιογενών vinyl δαπέδων iQ.

“Έξυπνη ποιότητα” vinyl δαπέδου

Η έκθεση "Formations" αποσκοπούσε στο να προβάλλει τις δυνατότητες μιας παραδοσιακά ανθεκτικής vinyl επιφάνειας που συνήθως προορίζεται για χρήση σε χώρους υψηλών απαιτήσεων. Το Studio Design Note της Στοκχόλμης συνεργάστηκε με την ομάδα μας για την ανάπτυξη του iQ Surface, το οποίο "ξεπερνά τα βασικά χρώματα, προσδίδοντας ένα πολύχρωμο μωσαϊκό - ένα αναζωογονητικό αρχιτεκτονικό φαβορί, το οποίο καλύπτει τα πάντα από τα δάπεδα μέχρι τις επιφάνειες κουζίνας και τα λουτρά. » (Matt Ponsford, Icon)

Η ιστορία του iQ Surface αρχίζει πραγματικά με τη δημιουργία των πρώτων vinyl δαπέδων iQ. Το iQ σημαίνει "έξυπνη ποιότητα", που μεταφράζεται σε σκληρή, λειτουργική και υψηλής ποιότητας σειρά δαπέδων. Το iQ Surface γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία iQ: το νέο iQ διαθέτει όλες τις ιδιότητες των άλλων δαπέδων iQ, καθώς και ένα σύνολο πολύχρωμων σχεδίων και αποχρώσεων που απαιτούν συνδυασμούς σε οποιαδήποτε επιφάνεια, από δάπεδα και τοίχους έως αντικείμενα και έπιπλα.

 

Καλώς ήρθατε στην εποχή της ευελιξίας

Όταν πρόκειται για το design και την αρχιτεκτονική, ένα καλό υλικό είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό. Στην περίπτωση του vinyl, ένας σχεδιαστής ή αρχιτέκτονας κατέχει μια ευέλικτη, σκληρή επιφάνεια. Τα δάπεδα βινυλίου iQ χρησιμοποιούνται συχνά σε περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας ηλικιωμένων για την εξαιρετική αντοχή τους. Με την επιφάνεια iQ, η αντοχή δεν χρησιμοποιείται πλέον αποκλειστικά σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας ηλικιωμένων.  Αυτή η ευέλικτη συλλογή με τα όμορφα πολύχρωμα σχέδια της θα ταιριάζει φυσικά σε περιβάλλοντα όπου το design είναι το κλειδί, όπως τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια ή οι χώροι εργασίας, Επιπλέον, θα συμβάλλει στο να γίνουν τα περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης πιο φιλικά προς τον ασθενή.

Είναι επίσης ένα ευέλικτο, δημιουργικό υλικό εξίσου και για χρήση στο σπίτι που περιβάλλει αντικείμενα, αναρριχείται σε τοίχους και σχηματίζει σχέδια σε συνδυασμούς. Η συλλογή iQ Surface σας προσκαλεί να πειραματιστείτε με τα νέα της χρώματα και να δημιουργήσετε συνδυασμούς τόνων. Μπορεί να ερμηνευτεί ως η "παιδική χαρά" ενός designer.

Πρωτοποριακή vinyl συλλογή στα καλύτερα της!

Η Tarkett καινοτομεί με τη δημιουργική χρήση του vinyl από το 1947, από τις αρχές της μέχρι σήμερα.Προσφέρει  ένα εξαιρετικά δημιουργικό εργαλείο design με ισχυρά περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια για τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα. Η iQ Surface έχει όλες τις πρωτοποριακές καινοτομίες της Tarkett που έχουν ρυθμιστεί για τις πιο δημιουργικές εφαρμογές. Με πάχος μόλις 2 mm, φέρνει τη δια βίου απόδοση του ομοιογενούς vinyl Tarkett και είναι σε θέση να αντέξει δεκαετίες συνεχούς χρήσης χωρίς να μειώνεται η εμφάνισή του. Εφόσον χρειαστεί, μια γρήγορη διαδικασία ξηρής λείανσης  (dry buffing) είναι το μόνο που χρειάζεται για να ανανεώσει το χρώμα του δαπέδου όπως ακριβώς ήταν την πρώτη μέρα που τοποθετήθηκε. 

 

Ένα όμορφο και βιώσιμο δάπεδο

Σίγουρα αναρωτιέστε συχνά “εάν το vinyl δάπεδο είναι βιώσιμο”; Η Tarkett μπορεί να αντικαταστήσει ένα ποσοστό νεόυ υλικού με ανακυκλωμένο υλικό κατά την παραγωγή του, αξιοποιώντας χρησιμοποιημένο vinyl υλικό δαπέδου μέσω του αυτόνομου πρόγραμματος "ανάκτησης", ReStart. Για να μπορέσουμε οι πελάτες μας να ανακυκλώσουν τα απορριφθέντα vinyl δάπεδα διεξάγουμε επί του παρόντος πιλοτικό έργο ανακύκλωσης μετά τη χρήση στις σκανδιναβικές χώρες. Για το σκοπό αυτό, αναπτύξαμε πρόσφατα μια καινοτόμο τεχνική λύση στη Σουηδία, επιτρέποντας τα απορριφθέντα μετά τη χρήση ομοιογενή vinyl δάπεδα (που κατασκευάστηκαν από το 2011 και μετά) να καθαρίζονται από υπολείμματα κόλλας και σκυροδέματος και να μετατρέπονται σε vinyl της ίδιας ποιότητας με το vinyl από νέα ακατέργαστα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι η επιφάνεια iQ μπορεί να εγκατασταθεί, να χρησιμοποιηθεί για δεκαετίες και στη συνέχεια να μετατραπεί εκ νέου σε ένα νέο ομοιογενές vinyl δάπεδο.