Red Dot Design 2020: Οι συλλογές Futurity & iQ Surface βραβεύτηκαν

Red Dot Design 2020: Οι συλλογές Futurity & iQ Surface βραβεύτηκαν

15/04/2020

Η διάκριση “Red Dot” έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μία από τις πιο περιζήτητες σφραγίδες ποιότητας, συνώνυμη με τον εξαιρετικό σχεδιασμό. Η συλλογή ομοιογενούς vinyl δαπέδου iQ Surface και η νέα συλλογή μοκέτας Desso Futurity ξεχώρισαν από τον ανταγωνισμό και βραβεύτηκαν για τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους.

iQ Surface

Η συλλογή ομοιογενούς vinyl δαπέδου της Tarkett βραβεύτηκε με Red Dot για την εξαιρετική ποιότητα σχεδιασμού της. Ξεκλειδώνοντας τη δημιουργικότητα στο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική, η συλλογή ενισχύει τις δυνατότητες σε μια από τις πιο εμβληματικές οικογένειες προϊόντων της Tarkett. Το Design studio Note συνεργάστηκε με την Tarkett για να αναπτύξει πέντε χρωματικές ιστορίες που μπορούν να συνδυαστούν σύμφωνα με την απόχρωση, το στυλ ή την αφήγηση.

Ως ένα απεριόριστο πεδίο έκφρασης που ενδυναμώνει τον σχεδιαστή όσο και τον τελικό χρήστη, η συλλογή δημιουργήθηκε για να ''ντύσει το δωμάτιο'' και μπορεί να εφαρμοστεί σε δάπεδα, τοίχους και έπιπλα. Το iQ Surface φέρει το εμπορικό σήμα της Tarkett για ανθεκτικότητα, βιωσιμότητα και ευκολία εγκατάστασης. Μετά από χρόνια χρήσης μπορεί να ανακυκλωθεί για να δημιουργήσει μια νέα γενιά υλικών.

Futurity

Η νέα συλλογή μοκέτας της Desso βραβεύτηκε με Red Dot για την εξαιρετική ποιότητα σχεδιασμού της στη νέα κατηγορία ''Καινοτόμα προϊόντα''. Εμπνευσμένη από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες αποτελεί μια ωδή στην όμορφη γη μας και στους πολύτιμους πόρους της. Η συλλογή Futurity καλεί τα προϊόντα να μιλήσουν από μόνα τους, δείχνοντας τη δέσμευση της Tarkett για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η τραχιά εμφάνιση και η αίσθηση της συλλογής είναι εμπνευσμένη από πιεσμένους σωρούς από ανακυκλωμένα νήματα. Πράγματι, η τυχαία φύση του σχεδιασμού και των συνδυασμών χρωμάτων της Futurity είναι μια άμεση αναφορά στη διαδικασία ανακύκλωσης της Tarkett από χρησιμοποιημένα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του νήματος από τη μονάδα ανακύκλωσης μοκέτας του ομίλου στο Waalwiijk της Ολλανδίας. Η συλλογή θα διαθέσιμη από τον Ιούνιο του 2020.