iD Revolution flooring collection with recycled materials

Κλιματική αλλαγή

Ανακύκλωση για την αλλαγή του κλίματος

Η δράση για την αλλαγή του κλίματος είναι επιτακτική ανάγκη για όλους μας, και στην Tarkett επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας στους τομείς όπου μπορούμε να δημιουργούμε το μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο. Επικεντρωνόμαστε ασταμάτητα στην τήρηση των αρχών μιας κυκλικής οικονομίας και εργαζόμαστε συνεχώς για τη μείωση του αντίκτυπου των προϊόντων μας σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής τους.

Ξεκινάμε με το σχεδιασμό των αποβλήτων. Αυτό σημαίνει βελτιστοποίηση των υλικών που χρησιμοποιούμε και λήψη βιώσιμων επιλογών όπου είναι δυνατόν. Όπως με τα πλακίδα μοκέτας AirMaster Gold, τα οποία περιέχουν θετικά καθορισμένο ανακυκλωμένο περιεχόμενο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% και είναι 100% ανακυκλώσιμα, ή τη συλλογή βινυλίου ICONIK 100, η ​​οποία περιέχει κατά μέσο όρο 69% ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

Ανακύκλωση για την αλλαγή του κλίματος

Ψάχνουμε διαρκώς για ευκαιρίες ανταλλαγής παραδοσιακών υλικών με τα δικά μας πολύτιμα απορρίματα, καθώς και εκείνων άλλων βιομηχανιών. Η κυκλική οικονομία αφορά επίσης τη διατήρηση προϊόντων και υλικών σε χρήση, που σημαίνει δημιουργία προϊόντων μεγάλης διάρκειας. Ωστόσο, παρόλο που το δάπεδο μας έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί, φροντίζουμε πάντα την εύκολη ανακύκλωση στο τέλος της ζωής του. Επειδή η ανακύκλωση είναι απαραίτητη για τη μείωση των κλιματικών επιπτώσεων.

Η ανακύκλωση απορριμάτων σε πολύτιμα νέα υλικά εκπέμπει λιγότερο άνθρακα από τη χρήση διεργασιών έντασης ενέργειας για την εξαγωγή και τη μετατροπή παρθένων υλικών. Επίσης, επιβαρύνει λιγότερο τους φυσικούς πόρους του κόσμου και, φυσικά προλαμβάνει πολύτιμα απορρίματα από το να καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή τη δημιουργία επιπλέον εκπομπών CO2 μέσω της αποτέφρωσης.

Recycling to act on climate change

Κάνουμε επίσης τις παραγωγικές μας διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο ενεργειακά αποδοτικές, γι 'αυτό το 28% της κατανάλωσης ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (π.χ. βιομάζα, γεωθερμική, ηλιακή). Χρησιμοποιούμε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε πολλά από τα εργοστάσιά μας και βελτιώνουμε την ενεργειακή απόδοση μέσω αλλαγών και βελτιστοποίησης των διαδικασιών παραγωγής μας. Στόχος μας είναι η μείωση των εκπομπών μας * κατά 30% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2020.

Γνωρίζουμε ότι εσείς, οι πελάτες μας, θέλετε κάτι περισσότερο από ένα υπέροχο δάπεδο. Θέλετε ένα δάπεδο που να ανταποκρίνεται στους στόχους αειφορίας και τις περιβαλλοντικές σας φιλοδοξίες.

Recycling to act on climate change

Ενώ πρωτοστατούμε στον κλάδο μας με τη δέσμευσή μας για μια κυκλική οικονομία, η δουλειά μας απέχει πολύ από την ολοκλήρωση. Γι 'αυτό αναζητούμε συνεχώς νέους καινοτόμους τρόπους για να μετατρέψουμε τα σκουπίδια σε πολύτιμους πόρους. Έχουμε θέσει ως στόχο την επίτευξη του 30% των ανακυκλωμένων υλικών σε πρώτες ύλες που αγοράστηκαν (σε όγκο). Και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε εκεί.

* Πεδίο εφαρμογής 1 & 2 εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ανά τετραγωνικό μέτρο δαπέδου (kg CO2e / m2)

Άλλος ένας τρόπος με τον οποίο
Κάνουμε το καλό. Μαζί.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακυκλωμένο περιεχόμενο

Μάθετε πώς εμποδίζουμε τη σπατάλη πολύτιμων υλικών.
Μάθετε περισσότερα
 

Πρόγραμμα ReStart®

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα ανάκτησης και ανακύκλωσης, ReStart®.
Μάθετε περισσότερα
 

Cradle to Cradle®

Μάθετε για το Cradle to Cradle®, τη μεθοδολογία που μας καθοδηγεί.
Μάθετε περισσότερα
 

 

 

Λήψη της έκθεσης αειφορίας της Tarkett

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

Κυκλική οικονομία

Δεσμευόμαστε στη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας. Κλείνουμε τον κύκλο, διατηρούμε τους φυσικούς πόρους και μειώνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Καλά υλικά

Διαρκής επιστημονική δοκιμή υλικών και ριζική διαφάνεια.

Ποιότητα εσωτερικού αέρα

Δείχνουμε το δρόμο σε ότι αφορά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, ώστε να μπορείτε να αναπνέετε εύκολα.