Υπεύθυνη χρήση του PVC από την Tarkett

Υπεύθυνη χρήση του PVC

Ανθεκτικό, μακράς διαρκείας και διαρκώς ανακυκλώσιμο: τρεις λόγοι που μας αρέσει το δάπεδο από PVC.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορείτε να ενεργήσετε για το μέλλον του πλανήτη μας, είναι να επιλέξετε ένα προϊόν που διαρκεί και να μπορεί να ανακυκλωθεί σχεδόν στο διηνεκές. Γι 'αυτό είμαστε λάτρεις της χρήσης PVC στο δάπεδο. Είναι ένα ανθεκτικό υλικό που μπορεί να αντέξει πολλά χρόνια φθοράς χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθεί. Το PVC έχει επίσης μονωτικές ιδιότητες και είναι απόλυτα κατάλληλο για χώρους με υψηλές απαιτήσεις και συγκεκριμένες απαιτήσεις συντήρησης, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή για περιβάλλοντα όπως νοσοκομεία και σχολεία όπου η υγιεινή και η στειρότητα είναι ζωτικής σημασίας.

Υπεύθυνη χρήση του PVC από την Tarkett

Ως αφοσιωμένοι οπαδοί της μεθοδολογίας Cradle to Cradle® και της κυκλικής οικονομίας, εφαρμόζουμε την ίδια βιώσιμη προσέγγιση σε όλα τα προϊόντα PVC. Αξιολογούμε κάθε υλικό που χρησιμοποιούμε και ψάχνουμε πάντα για ακόμα καλύτερα για να βελτιστώνουμε συνεχώς τα προϊόντα μας. Αυτός είναι ο λόγος που τα προϊόντα μας δεν εχουν φθαλικό εστέρα* και έχουν χαμηλή έως εξαιρετικά χαμηλή εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs), που συμβάλλουν σε πιο υγιείς χώρους και καλή ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου.

Υπεύθυνη χρήση του PVC από την Tarkett

Αναπτύσσουμε επίσης τρόπους για να κάνουμε το PVC ακόμη πιο βιώσιμο τώρα και στο μέλλον. Το PVC μετά τη χρήση** είναι κατάλληλο για το πρόγραμμα ανάκτησης και ανακύκλωσης ReStart® . Επίσης, καινοτομούμε με δάπεδο PVC χωρίς χρήση κόλλας κατά την τοποθέτηση του, όπως δάπεδο τεχνολογίας click & loose-lay για να κάνουμε ακόμη πιο αποτελεσματική και επιτυχημένη την ανακύκλωση μετά τη χρήση.

Υπεύθυνη χρήση του PVC από την Tarkett

Και συνεχίζουμε να διερευνούμε πρωτοποριακές συνθέσεις PVC. Για παράδειγμα, η νέα μας γενιά iQ Natural υποκαθιστά το 100% του βινυλίου με ορυκτές πηγές με βιολογικό βινύλιο BIOVYNTM ***. Είναι όλα μέρος της δέσμευσής μας να σας προσφέρουμε λύσεις δαπέδων που προωθούν υγιή περιβάλλοντα χωρίς να κοστίζουν τη Γη.

Άλλος ένας τρόπος με τον οποίο
Κάνουμε το καλό. Μαζί.

* Στο τέλος του 2019, το 100% των εργοστασίων μας παραγωγής βινυλίου μας στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Σερβία και την Κίνα χρησιμοποιούν τεχνολογία πλαστικοποιητή χωρίς φθαλικό εστέρα, εκτός από το ανακυκλωμένο περιεχόμενο για ορισμένα προϊόντα.

** Πιλοτικό έργο στη Σουηδία για ομοιογενή δάπεδα μετά τη χρήση, που δημιουργήθηκε μετά το 2011.

*** Παράγεται από την INOVYN, το BIOVYN ™ είναι το πρώτο βινύλιο βιολογικής απόδοσης που διατίθεται στο εμπόριο. Αναγνωρίζεται από την RSB, έναν ανεξάρτητο φορέα που αναγνωρίζει την κατάσταση 'βιολογικής απόδοσης'.

**** Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος. Επαληθεύεται από ανεξάρτητο τρίτο μέρος σύμφωνα με το Πρότυπο Προηγμένων Προϊόντων στρογγυλής τραπέζης για βιώσιμα βιοϋλικά (RSB).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ReStart®

Μάθετε για το ReStart® το πρόγραμμα ανάκτησης και ανακύκλωσης δαπέδων που κλείνει τον κύκλο
Μάθετε περισσότερα
 

Cradle to Cradle®

Μάθετε για το Cradle to Cradle®, τη μεθοδολογία που μας καθοδηγεί
Μάθετε περισσότερα
 

iQ Natural

Μάθετε περισσότερα για τη σειρά iQ Natural 
Read more
 

 

 

Λήψη της έκθεσης αειφορίας της Tarkett

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

Κυκλική οικονομία

Δεσμευόμαστε στη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας. Κλείνουμε τον κύκλο, διατηρούμε τους φυσικούς πόρους και μειώνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Καλά υλικά

Αδιάκοπη επιστημονική δοκιμή υλικών και ριζική διαφάνεια.

Ποιότητα εσωτερικού αέρα

Δείχνουμε το δρόμο σε ότι αφορά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, ώστε να μπορείτε να αναπνέετε εύκολα.