Δύο νέες εγκαταστάσεις που προβάλλουν την τέχνη με έδρα το Παρίσι γιορτάζουν την κυκλικότητα αξιοποιώντας προϊόντα Tarkett

Δύο νέες εγκαταστάσεις που προβάλλουν την τέχνη με έδρα το Παρίσι γιορτάζουν την κυκλικότητα αξιοποιώντας προϊόντα Tarkett

16/01/2023

Ως πρωτοπόρος στο σχεδιασμό κυκλικών επενδύσεων δαπέδου, η Tarkett ξεκινά το 2023 με δύο διαδραστικές και καινοτόμες εμπειρίες. Η πρώτη μπορεί να βρεθεί στο Maison & Objet (19-23 Ιανουαρίου 2023) και η δεύτερη στο Atelier Tarkett, με αμφότερες τις εγκαταστάσεις να τονίζουν ένα σημαντικό ζήτημα στην καταπολέμηση της εξάντλησης των πόρων και της κλιματικής αλλαγής: τον κυκλικό σχεδιασμό. Το να κάνεις περισσότερα με λιγότερα είναι η δέσμευση, η αποστολή και η νοοτροπία της Tarkett.

Η καθηλωτική εμπειρία Circularity in Action από τον Laurence Carr

Στο Maison & Objet, το Circularity in Action είναι μια καθηλωτική, έντεχνη και εκπαιδευτική έκθεση. Σχεδιάστηκε από τον Laurence Carr και τη Συνομοσπονδία Δανικής Βιομηχανίας και σε συνεργασία με την Tarkett, θέτει στο επίκεντρο αρκετoύς κατασκευαστές επίπλων από την Δανία που έχουν συμβάλει στον κυκλικό σχεδιασμό.

Ολόκληρη η έκθεση είναι εξοπλισμένη με τα κυκλικά προϊόντα της Tarkett που μπορούν να ανακυκλωθούν πλήρως μετά τη χρήση. Στο δάπεδο υπάρχουν πλακία μοκέτας Airmaster Earth, τα οποία συμβάλλουν επίσης στην καλύτερη ποιότητα του εσωτερικού αέρα, καθώς και βινύλιο iD Square με εγκατάσταση χωρίς κόλλα, που καθιστά εύκολη την απεγκατάσταση και την ανακύκλωση στο τέλος της χρήσης. Η διακόσμηση των τοίχων γίνεται με τη σειρά LinoWall που είναι φτιαγμένη με φυσικά και βιολογικά συστατικά και είναι πλήρως ανακυκλώσιμη.

Κατά την είσοδό τους σε αυτήν την καθηλωτική έκθεση, με επενδύσεις δαπέδου και τοίχων από την Tarkett, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν σε παλαιότερα πραγματικά παραδείγματα απορριμμάτων και υποπροϊόντων για να μάθουν  πώς επαναπροσδιορίζονται στα υλικά του μέλλοντος, καθώς και γιατί η κυκλική κίνηση είναι τόσο ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον μας. Τέλος, οι επισκέπτες θα εισέλθουν στην κεντρική αίθουσα, όπου θα γνωρίσουν επιμελημένους χώρους διαβίωσης με κυκλικά έπιπλα, από βιώσιμες μάρκες της Δανίας.

Maison & Objet, Hall 6, stand J102 - K101 (Ιανουάριος 19 - 23, 2023)

Έκθεση Rest+art, η ανείπωτη ιστορία της κυκλικότητας

Η έκθεση Rest+art, η οποία παρουσιάζεται στο Atelier Tarkett μέχρι τον Μάρτιο, ταξιδεύει τους επισκέπτες μέσω της κυκλικότητας, της προτεραιότητας της Tarkett. Όταν κάποιοι βλέπουν σκουπίδια, η Tarkett βλέπει ευκαιρίες. Ευκαιρία να δημιουργήσεις νέο με παλιό, ευκαιρία να δώσεις αξία σε έναν πόρο, χωρίς ποτέ να τον σπαταλήσεις. Έτσι, διατηρώντας τους φυσικούς πόρους, μειώνοντας τα απόβλητα και τις εκπομπές άνθρακα.

Στον εκθεσιακό χώρο της Tarkett στο Παρίσι,  φιλοξενείται μια έκθεση που εκτρέπει και ξεπερνά την κλασική χρήση βιώσιμων υλικών και πήρε το όνομά της από το πρόγραμμα ανάκτησης και ανακύκλωσης δαπέδων ReStart® της Tarkett.

Rest+art, η ανείπωτη ιστορία της κυκλικότητας είναι μια παιδική χαρά με αισθήσεις, όπου τα αντικείμενα τέχνης προσεγγίζονται με απτικό, απτό και διαδραστικό τρόπο. Οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν την ακατέργαστη ομορφιά των ανακυκλωμένων υλικών, να ξανασκεφτούν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τις επενδύσεις δαπέδου και τα απόβλητα υλικά και να δουν πώς μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά έργα τέχνης.

Atelier Tarkett, 43 rue de Saintonge, 75003 Paris (έως τον Μάρτιο 2023)

Αμφότερες οι εγκαταστάσεις αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της Tarkett να χτίσει το δρόμο για καλύτερα δάπεδα.

Συντελεστές φωτογραφιών: SUPERSKY - Rob Lipsius