Ένας φουτουριστικός και βιώσιμος νέος χώρος στο Bordeaux

Ένας φουτουριστικός και βιώσιμος νέος χώρος στο Bordeaux

2018 | Bordeaux, ΓΑΛΛΙΑ

Συλλογή εικόνων

Το Bordeaux Métropole Arena είναι ένας νέος χώρος στο Μπορντό (Γαλλία), σχεδιασμένος από τον διάσημο Γάλλο αρχιτέκτονα Rudy Ricciotti. Το σχήμα του κτηρίου μοιάζει με ένα τεράστιο λευκό βότσαλο. Το περίβλημα από λευκό σκυρόδεμα φωτίζεται με σύστημα LED που λάμπει μέσα από τα ανοίγματα στην πρόσοψη του κτηρίου. Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 11.000 θέσεων και προσφέρεται για παραστάσεις, συναυλίες, εταιρικές εκδηλώσεις και αθλητικούς αγώνες εσωτερικού χώρου. Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για αρχιτεκτονικό κόσμημα, το κτίριο έχει εξαιρετικη απόδοση όσον αφορά τη βιωσιμότητα, καθώς η ενεργειακή κατανάλωση του κτηρίου είναι η βέλτιστη, ενώ παράλληλα παρέχει στους χρήστες άνετους χώρους και ένα υγιές εσωτερικό περιβάλλον.

H Tarkett συνέβαλε σε αυτό το έργο, προσφέροντας την εξειδικευμένη γνώση και την τεχνογνωσία της όσον αφορά τη δημιουργία βιώσιμων κτιρίων, τη βελτίωση της ακουστικής και την αντοχή στην υψηλή κυκλοφορία 4.500 m2 κοινόχρηστων χώρων στο κτίριo, προσφέροντας δάπεδο linoleum. Για τις περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, ο πελάτης επέλεξε τη συλλογή Silencio Veneto Linoleum. Όπως όλες οι συλλογές linoleum το Silencio Veneto είναι ένα φυσικό προϊόν, 100% ανακυκλώσιμο και πιστοποιημένο σύμφωνα με τις αρχές Cradle to Cradle. Συμβάλλει επίσης στην καλή ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου χάρη στο χαμηλό επίπεδο εκπομπών VOC. Αυτό το προϊόν προσφέρει επίσης καλές ακουστικές ιδιότητες και μειώνει το θόρυβο κατά 18dB, ενώ παρέχει εξαιρετική άνεση κατά τη βάδιση. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η συλλογή SIlencio Veneto Linoleum είναι εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί για ακόμη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, το οποίο είναι το κλειδί για ένα κτίριο που θα φιλοξενεί εκατοντάδες εκδηλώσεις κάθε χρόνο.

Προτεινόμενη συλλογή

Σχετικά

Η Tarkett συνέβαλε στο design του Bordeaux Métropole με βιώσιμες λύσεις δαπέδων κατάλληλες για περιοχές υψηλής κυκλοφορίας που καλωσορίζουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Σχεδιαστής/ Αρχιτέκτονας

Rudy RIcciotti

Εργολάβος

Bouygues Bâtiment Centre Sud-Ouest

ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ

Lagardère Live Entertainment

Τομέας