Μάθετε τα πάντα για το linoleum

Μάθετε τα πάντα για το linoleum

Η αειφορία είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τότο εμείς, όσο και οι επόμενες γενεές. Ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει στη καθημερινότητα του για την ευημερία των μελλοντικών γενεών.

Ο κατάλογος των δυνατοτήτων είναι μεγάλος και υπάρχουν νέοι τρόποι δράσης για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, όπως για παράδειγμα, επιλέγοντας τα σωστά υλικά. Ποια υλικά χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και που υπάρχουν ευκαιρίες να ζούμε με πιο περιβαλλοντικά συνειδητό τρόπο; Επιλέγοντας το σωστό δάπεδο είναι σίγουρα μια από τις διαθέσιμες επιλογές.

Το linoleum είναι ένα γνήσιο φυσικό δάπεδο που αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικό, στιβαρό και διαχρονικό. Μοντέρνο και παράλληλα διαχρονικό, το linoleum είναι ένα βιώσιμο προϊόν με αναμφισβήτητες ιδιότητες design και ένα πολύ μεγάλο σύνολο χρωμάτων για να επιλέξετε. Οι συλλογές linoleum συνδυάζουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και προσφέρουν πάνω από 120 χρόνια δημιουργικότητας, υψηλών προδιαγραφών και καινοτομίας. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα δάπεδα Linoleum και πως συνδυάζουν την παράδοση και την καινοτομία.

Τι είναι το Linoleum?

Η ιστορία χρονολογείται από το 1860 και αρχίζει με μια τυχαία ανακάλυψη από τον Άγγλο Frederick Walton. Για την παραγωγή του πρώτου linoleum, το έλαιο λίνου ήταν η πρώτη ύλη, επομένως το όνομα linoleum“: linum για την κόλλα και το oleum για το έλαιο.

Η πούδρα από φελλό  και το ύφασμα από γιούτα αποτελούν τις άλλες δύο πρώτες ύλες που είναι σημαντικές στην παραγωγή.

Η καταλληλότητα του linoleum ως υλικό επένδυσης δαπέδου αποδείχτηκε γρήγορα και το υλικό κέρδισε επάξια τη θέση του και στην παραγωγή υψηλής ποιότητας επίπλων και ταπετσαρίας.

Στην ιταλική κοινότητα του Narni, το linoleum της Tarkett παράγεται με τις αυθεντικές συνταγές του 1898 και έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ.

Το linoleum είναι γνωστό για την ανθεκτικότητα του, το design και τη βιωσιμότητα του παρά το γεγονός του έντονου ανταγωνισμού από λύσεις δαπέδου από PVC.

Η ιστορία του linoleum

Η ιστορία χρονολογείται από το 1860 και αρχίζει με μια τυχαία ανακάλυψη από τον Άγγλο Frederick Walton, o οποίος ξέχασε να κλείσει ένα δοχείο με έλαιο λιναρόσπορου και διαπίστωσε την επόμενη ημέρα ότι είχε σκληρύνει το υλικό. Η καταλληλότητα του linoleum ως υλικό επένδυσης δαπέδου αποδείχτηκε γρήγορα και το υλικό κέρδισε επάξια τη θέση του και στην παραγωγή υψηλής ποιότητας δαπέδου, ταπετσαρίας και επίπλων.

Η Tarkett ως ένα διεθνές group έχει την μεγαλύτερη παράδοση στην παραγωγή linoleum.
Ακόμα και σήμερα, παράγουμε linoleum στο εργοστάσιο μας στο Narniτο οποίο χτίστηκε το 1898, στην καρδιά της Ιταλίας, ανταποκρινόμενοι στις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις.
Με τη σκέψη μας στο περιβάλλον, έχουμε προβεί σε καινοτόμες βελτιώσεις ως προς τις διαδικασίες παραγωγής, για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο.

Ως εκ τούτου, το linoleum δάπεδο της Tarkett αποτελεί μια λύση δαπέδου που συνδυάζει τη δεξιοτεχνία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες.

Πόσο κοστίζει το linoleum; 

Κατά την επιλογή του κατάλληλου δαπέδου η τιμή παίζει σημαντικό ρόλο. Η ποσότητα και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος πρέπει να αξιολογηθούν κατά τον ορισμό της τιμής. 

Βασικά, όσο περισσότερα αγαθά χρειάζονται, τόσο μεγαλύτερο είναι το πεδίο εφαρμογής για τον καθορισμό μιας τιμής τετραγωνικού μέτρου. Στη συνέχεια, υπάρχει το κόστος για τα βοηθητικά υλικά και την εγκατάσταση. Ωστόσο, όσον αφορά τη μακροζωία και την εύκολη φροντίδα του προϊόντος, η αρχική επένδυση αποπληρώνεται με την πάροδο των ετών, κυρίως λόγω της εξοικονόμησης κόστους καθαρισμού.

Πως μπορώ να προμηθευτώ Linoleum; 

Χάρη στην αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθησία, τα δάπεδα από linoleum απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα. Κατασκευασμένα στην Ιταλία, τα προϊόντα Tarkett είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο. Ως ένα προϊόν επένδυσης δαπέδου που απαιτεί επαγγελματική εγκατάσταση, το linoleum διατίθεται μέσω εξειδικευμένων συνεργατών.  

Πως να τοποθετήσετε το linoleum; 

Αυτό που είναι πρωτίστως σημαντικό είναι μια καθαρή, ξηρή και επίπεδη επιφάνεια πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το linoleum. Πριν ξεκινήσει η εργασία, το δάπεδο πρέπει να προσαρμοστεί στο εσωτερικό κλίμα. Το υλικό πρέπει να φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις για τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την τοποθέτηση του.

Για να έχετε την επιθυμητή τοποθέτηση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σωστή κόλλα. Το linoleum τοποθετείται με κόλληση σε ολόκληρη την επιφάνεια, δημιουργώντας μια ενιαία επιφάνεια. Η ακριβής μέτρηση βοηθά στην κοπή των ιχνών που πρέπει να τοποθετηθούν εκ των προτέρων.

Η Tarkett προσφέρει ολοκληρωμένες συμβουλές και φυλλάδια για να επιτύχετε μια επαγγελματική εγκατάσταση. Οι οδηγίες τοποθέτησης προσφέρουν ακριβείς κατευθύνσεις για την τοποθέτηση του.

Πότε θα πρέπει να ανανεωθεί το linoleum; 

Δεν υπάρχει μια μοναδική απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Η μακροζωία ενός δαπέδου linoleum θα εξαρτηθεί από το αν έχει λάβει τη σωστή φροντίδα από τα βαριά φορτία που δέχεται. Ένα καλά τοποθετημένο και σωστά διατηρημένο δάπεδο από linoleum κρατά 20 χρόνια και ακόμα περισσόερο. Σε πολλά ιστορικά κτίρια, τα δάπεδα διατηρούνται μέχρι σήμερα και έτσι δίνουν ένα καλό παράδειγμα ότι η επιλογή ανθεκτικών υλικών αποδίδεται μακροπρόθεσμα.

Περίπου το 85% της βρωμιάς μεταφέρεται σε ένα κτίριο από τα παπούτσια των επισκεπτών. Η χρήση αποτελεσματικών ζωνών καθαρισμού μειώνει το κόστος καθαρισμού. Επιπλέον, η εμφάνιση και η διάρκεια ζωής του δάπεδου linoleum βελτιώνονται σημαντικά.

Ποιά είναι τα ειδικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το linoleum?

Με την παραγωγή  linoleum που χρονολογείται από το 1898, η Tarkett παράγει υψηλής ποιότητας, βιώσιμα δάπεδα για να βοηθήσει τους πελάτες να δημιουργήσουν πιο υγιιείς και φιλικούς προς τους ανθρώπους χώρους. Το 2009, η Tarkett έκανε ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου με την πιστοποίηση Cradle to Cradle για υγιεινή των υλικών, επαναχρησιμοποίηση, βελτιωμένη διαχείριση του CO2, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υπεύθυνη χρήση των υδάτινων πόρων καθώς και κοινωνική δικαιοσύνη. Όλα αυτά τα πιστοποιητικά αποδεικνύουν ότι την καινοτομία τόσο του linoleum όσο και της διαδικασίας παραγωγής.

Στο δικό μας εργαστήριο σχεδίασης, τα χρώματα και οι σειρές προϊόντων συνεχώς διευρύνονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες των πελατών. Το design είναι εξίσου σημαντικό με τις πιο τεχνικές πτυχές του linoleum. 113 χρώματα και επτά σχέδια προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών σχεδιασμού που προσαρμόζονται σε κάθε δωμάτιο.

Το Linoleum της Tarkett παράγεται σε επτά στάδια και υπόκειται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους πριν από την παράδοση. Η ειδική προσασία της επιφάνειας μειώνει την προσπάθεια συντήρησης και επίσης αυξάνει τον κύκλο ζωής. Από την εξόρυξη πρώτων υλών μέσω της παραγωγής έως της τοποθέτηση, λαμβάνεται υπόψη η βιωσιμότητα. Το Linoleum μας χαίρουν εκτίμησης σε όλο τον κόσμο και έτσι τα προϊόντα μας έχουν ήδη λάβει πολλά βραβεία που επιβεβαιώνουν την ποιότητά του.

Linoleum Tarkett - Γιατί είναι τόσο βιώσιμο?

Το Tarkett Linoleum είναι βιώσιμο από την αρχή, πρώτα με την καινοτόμο διαδικασία κατασκευής μας. Μέσα από εγκατεστημένα συστήματα, όπως εναλλάκτες θερμότητας ή φωτοβολταϊκά συστήματα, μπορούμε να επαναχρησιμοποιούμε θερμική ενέργεια.

Το linoleum της Tarkett αποτελείται από 94% φυσικούς πόρους, το 78% των οποίων προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, όλα τα πρότυπα παραγωγής μας έχουν σχεδιαστεί είτε για την ανακύκλωση πόρων είτε για την επαναχρησιμοποίηση όλων των αποβλήτων που παράγονται μέσω της ανακύκλωσης. Το δάπεδο της Tarkett είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τις αρχές Cradle to Cradle και του έχει απονεμηθεί το οικολογικό σήμα "Blue Angel" και το "αυστριακό οικολογικό σήμα".

Που να το τοποθετήσετε

Το linoleum μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών. Μεταξύ των πιο γνωστών πελατών της Tarkett σε ότι αφορά το linoleum, είναι το Charité στο Βερολίνο. Το παλαιότερο νοσοκομείο της πόλης είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Ευρώπης. Σε περίπου 34.000 τ.μ., το linoleum δάπεδο της Tarkett συμβάλλει στην υγιεινή και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις ιατρικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται.

Αυτά τα πλεονεκτήματα εκτιμώνται επίσης και από το νηπιαγωγείο Erasmus στη Φρανκφούρτη. Το δάπεδο δεν είναι μόνο υγιεινό και ανθεκτικό, αλλά και βραδυφλεγές σύμφωνα με την κατηγορία φωτιάς Cfl-s1, το οποίο ωφελεί την ασφάλεια.

Διαθέσιμα χρώματα

Από τη δημιουργία του linoleum, οι σχεδιαστές ανανέωσαν τα χρώματα και τα σχέδια των συλλογών μας που εκτείνονται σε επτά βασικά σχέδια. Αυτά περιλαμβάνουν δάπεδα με μοτίβο και χωρίς μοτίβο.

H ποικιλία των χρωμάτων είναι αξιοσημείωτη. Υπάρχουν 113 διαφορετικά χρώματα για να διαλέξετε. Από τα κλασσικά μέχρι τα μοντέρνα σχέδια, όλα μπορούν να συνδυαστούν με φωτεινά, σκούρα ή φυσικά χρώματα.

Οτιδήποτε πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το linoleum

Το linoleum είναι ένα υλικό γεμάτο εκπλήξεις.  Όποιος ενδιαφέρεται για την ιστορία επιτυχίας του linoleum θα ανακαλύψει ότι το υλικό είναι πολύ ευπροσάρμοστο. Σε όλο τον κόσμο, το linoleum μπορεί να βρεθεί στα δάπεδα καθώς και στους τοίχους και τα έπιπλα.

Ένα παραδοσιακό υλικό που διαρκεί πολύ και διατηρεί τον διαχρονικό του χαρακτήρα ακόμη και για αιώνες. Το γεγονός ότι ο κομψός σχεδιασμός και η στιβαρότητα μπορούν να συνδυαστούν σε ένα φυσικό πάτωμα αρκεί για την εμφάνιση του ανανεωμένου και έντονου ενδιαφέροντος για το linoleum στις ημέρες.

Πως παράγεται δάπεδο linoleum?

Η βασική σύνθεση του linoleum είναι πολύ απλή: Λιναρόσπορος, πούδρα φελλού και γιούτας. Ο ασβεστόλιθος, η πούδρα ξύλου και οι φυσικές ρητίνες και βαφές συμπληρώνουν την σύνθεση.

Μπορεί να ανακυκλωθεί το linoleum;

Χάρη στη χρήση φυσικών πόρων, το δάπεδο από linoleum μπορεί να ανακυκλωθεί. Φυσικά, εξαρτάται επίσης από ποιες βασικές ουσίες περιλαμβάνονται στην παραγωγή.

Το linoleum της Tarkett είναι 100% ανακυκλώσιμο, με συστατικά πιστοποιημένα σύμφωνα με τις αρχές Cradle to Cradle (R). Η φυσικότητα έχει κεντρική σημασία στην παραγωγή. Για παράδειγμα, που προέρχονται από τη διαδικασία ανακύκλωσης, χρησιμοποιούνται επίσης στην παραγωγή για τη διατήρηση πολύτιμων πρώτων υλών και για τη βελτίωση της ισορροπίας του CO2.

Για την προστασία του περιβάλλοντος, η Tarkett επιδιώκει τους μικρότερους δυνατούς κύκλους παραγωγής, κυρίως με βάση τις περιφερειακές πρώτες ύλες.

Πότε εφευρέθηκε το linoleum; 

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ιστορία του linoleum χρονολογείται από το 1860. Ήταν περισσότερο μια τυχαία ανακάλυψη όταν ο Άγγλος Frederick Walton ξέχασε να κλείσει ένα κουτί από λιναρόσπορο και την επόμενη ημέρα διαπίστωσε ότι είχε σκληρύνει.

Ακόμα και σήμερα, το εργοστάσιο της Tarkett, που χτίστηκε το 1898, λειτουργεί στην καρδιά της Ιταλίας και ικανοποιεί τις πιο σύγχρονες απαιτήσεις. Αυτό το καθιστά ένα από τα τέσσερα εργοστάσια στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί η Tarkett για να ικανοποιήσει την παγκόσμια προσφορά ζήτηση σε υψηλής ποιότητας linoleum.

Πως να καθαρίσετε ένα linoleum δάπεδο

Τα linoleum δάπεδα μπορούν να καθαριστούν εύκολα και οικονομικά. Ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα είναι η ολική επένδυση της επιφάνειας, με την οποία δημιουργείται μια συνεχής επίπεδη επιφάνεια.

Ακόμη και οι απλοί καθαριστικοί παράγοντες με ουδέτερο phπου χρησιμοποιούνται για οικιακή χρήση είναι αρκετοί για τον καθαρισμό του. Θα πρέπει να αποφεύγονται επιθετικές ουσίες με υψηλή τιμή ph.Όσον αφορά τα δάπεδα από linoleum που αξιοποιούνται για επαγγελματική χρήση, η Tarkett συνιστά τη χρήση γυαλιστικής μηχανής. Αυτό βελτιώνει την εμφάνιση και διευκολύνει σημαντικά τον καθαρισμό.

Μακροπρόθεσμα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ειδικό καθαριστικό για το linoleum, το οποίο ταιριάζει καλύτερα στο υλικό.

Κατά την επιλογή ενός νέου δαπέδου, πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφορα κριτήρια για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ικανοποίηση: πρωτίστως το design, η τιμή, η αντοχή, η ποιότητα του εσωτερικού αέρα και η απαιτούμενη φροντίδα. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα και τη χρήση φυσικών και ανανεώσιμων υλικών, το linoleum θα είναι δύσκολο να ηττηθεί από κάποιο ανταγωνιστικό προϊόν. Το linoleum δάπεδο αποδεικνύεται ανθεκτικό, εύκολο στη φροντίδα και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκεις κάθε κτιρίου.

Ακόμα κι αν αρχικά η τιμή φαίνεται υψηλότερη, θα αποσβέσει στο ακέραιο την αξία του καθώς θα χρησιμοποιείται για πολλές δεκαετίες.