Building Sustainable Schools

Δημιουργήστε βιώσιμους χώρους εκπαίδευσης

Δημιουργήστε βιώσιμους χώρους εκπαίδευσης

Τα βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον σχολεία και πανεπιστήμια είναι κάτι που επιθυμούν οι μαθητές και οι γονείς τους. Το ίδιο ισχύει και για τους δασκάλους και τα ιδρύματα ή τις αρχές που τα διαχειρίζονται.

Δεσμευόμαστε να κάνουμε κατάλληλες επιλογές όταν σχεδιάζουμε τα δάπεδά μας, ώστε να χρησιμοποιούμε τα σωστά υλικά και τις σωστές διαδικασίες. Φροντίζουμε τα προϊόντα μας να είναι κατάλληλα για την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, αλλά και για τον πλανήτη, με λιγότερες εκπομπές άνθρακα και βελτιωμένες δυνατότητες ανακύκλωσης.

Και γι' αυτό μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε κι εσείς τις σωστές επιλογές για το project σας, για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των κτιρίων

Καλά υλικά

Τα δάπεδά μας σχεδιάζονται από την αρχή, χρησιμοποιώντας πιο υγιεινά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που μπορούν να ανακτηθούν, να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε νέα προϊόντα.

Υγεία και ευεξία

Νοιαζόμαστε για τις επιπτώσεις των δαπέδων μας στην υγεία και την ευεξία των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν, ιδιαίτερα στην ποιότητα του αέρα στον εσωτερικό χώρο.

Κυκλική οικονομία

Εργαζόμαστε συνεχώς για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων μας, ιδιαίτερα μέσω παρακολούθησης της παραγωγής μας ή με την αύξηση της δυνατότητας ανακύκλωσης των προϊόντων μας.

Υπολογίστε το αποτύπωμα άνθρακα του έργου σας

Έχετε κάποιο έργo; Υπολογίστε το αποτύπωμα άνθρακα του έργου σας

Επιλογή σχολικών δαπέδων από υλικά υψηλής ποιότητας

Πάτωμα από υλικά υψηλής ποιότητας

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σχολικά δάπεδα από προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, καθώς μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος και οι σωστές επιλογές μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πιθανών επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία των παιδιών.
Για παράδειγμα, οι φθαλικές ενώσεις αποτελούν συνήθεις μολυσματικές ουσίες σε εσωτερικά περιβάλλοντα και έρευνες διαπιστώνουν ότι ενδέχεται να έχουν επιζήμια επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Η επιλογή καλών υλικών είναι επίσης σημαντική για την αποτελεσματική ανακύκλωση των προϊόντων στο τέλος της χρήσης, εξασφαλίζοντας ότι η επιχείρησή σας θα συμμετάσχει ενεργά στην κυκλική οικονομία. 

Η δέσμευσή μας

Χρησιμοποιούμε την προσέγγιση Cradle to Cradle® για τον οικολογικό σχεδιασμό των δαπέδων μας, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τον κύκλο (κυκλική οικονομία) με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των ανακυκλωμένων υλικών στη μελλοντική παραγωγή. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο μειώνουμε τα απορρίμματα, αλλά συμβάλλουμε και στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη.
Το Cradle to Cradle® είναι επίσης η εγγύησή σας για διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα προϊόντα μας καθώς υποβάλλουμε τις διεργασίες και τα υλικά μας σε αυστηρούς ελέγχους εξωτερικών παραγόντων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε 100% σίγουροι για την απόδοση των προϊόντων δαπέδου μας σχετικά με την υγεία και το περιβάλλον και για την επιλογή σας.

Τι προσφέρουμε

  • Προϊόντα χωρίς φθαλικές ενώσεις
  • Συλλογές δαπέδων που περιέχουν υλικά με βιολογική βάση ή από βιολογικές πηγές.
  • Υπεύθυνη χρήση PVC
  • Υπεύθυνη προμήθεια: η χρήση υλικών που είναι άφθονα διαθέσιμα στη φύση, οι γρήγορες ανανεώσιμες ή ανακυκλώσιμες.
  • Πλήρης διαφάνεια στην παραγωγή μας, με αξιολογήσεις τρίτων (EPD, MHS)

Φροντίδα για την ποιότητα εσωτερικού αέρα και την ευεξία

αέρας, ποιότητα, VOC

Ένας από τους υψηλότερους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη άσθματος, ειδικά μεταξύ των βρεφών, είναι η έκθεση σε αλλεργιογόνα των εσωτερικών χώρων. Έτσι, η ποιότητα του εσωτερικού αέρα και του περιβάλλοντος έχει πραγματικά σημασία για τη συνολική ευεξία των νέων που περνούν πολύ χρόνο στα σχολεία και στα εκπαιδευτικά κτίρια.
Για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα αερομεταφερόμενα σωματίδια, όπως η σκόνη και οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC). Είναι σημαντικό να εξετάζουμε τη μείωση των εκπομπών στην πηγή, επιλέγοντας προσεκτικά δομικά υλικά, έπιπλα και καθαριστικά.

Η δέσμευσή μας

Παράγουμε δάπεδα που δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και συμμετέχουμε στη δημιουργία υγιεινών εσωτερικών χώρων με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας εσωτερικού αέρα.
Φροντίζουμε να γνωρίζουμε πάντα τα χημικά συστατικά κάθε πρώτης ύλης και να τα βελτιώνουμε συνεχώς για ασφαλέστερα υλικά. Αυτό εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της προσέγγισης C2C, η οποία μας έχει οδηγήσει στην παραγωγή λεπτομερών περιβαλλοντικών δηλώσεων προϊόντων (EPD) και δηλώσεων υγείας των υλικών (MHS), με αξιολόγηση και των δύο από ανεξάρτητους οργανισμούς.
Είναι ο τρόπος μας να προσφέρουμε πλήρη διαφάνεια στη σύνθεση των προϊόντων μας, αποφεύγοντας τις επιβλαβείς ουσίες και προσπαθώντας να βελτιστοποιήσουμε τις συνθέσεις τους.

Τι προσφέρουμε

  • Λύσεις δαπέδου με χαμηλές ή πολύ χαμηλές εκπομπές VOC, μεταξύ 10 και 100 φορές χαμηλότερες από τα πιο απαιτητικά παγκόσμια πρότυπα
  • Πιστοποίηση για άσθμα και αλλεργίες
  • Πρωτόκολλα καθαρισμού που μειώνουν τη χρήση επιβλαβών χημικών
  • Μοκέτες που μειώνουν τη συγκέντρωση λεπτής σκόνης στον εσωτερικό αέρα
  • Πιστοποιητικά MHS και EPD

Επιλογή δαπέδων ανακυκλώσιμων μετά τη χρήση

Λινοτάπητες, δάπεδα, ανακύκλωση

Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε σήμερα κατά την κατασκευή μιας εκπαιδευτικής εγκατάστασης είναι ο περιορισμός και η μείωση των εκπομπών ενσωματωμένων και λειτουργικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του κτιρίου.
Η διασφάλιση ότι το δάπεδο που εγκαθιστάτε στο σχολείο μπορεί να ανακυκλωθεί μετά τη χρήση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ουδετερότητα αποτυπώματος άνθρακα στο κτίριό σας και επομένως στη μείωση των επιπτώσεών του στην κλιματική αλλαγή.
Επίσης, η χρήση ανακυκλωμένου περιεχομένου στην παραγωγή μειώνει την ποσότητα παρθένων πρώτων υλών που απαιτούνται για την κατασκευή νέων δαπέδων.

Η δέσμευσή μας

Εργαζόμαστε συνεχώς για να κλείσουμε τον κύκλο των αποβλήτων, χρησιμοποιώντας περισσότερο ανακυκλωμένο περιεχόμενο για να διατηρήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας και ανακυκλώνοντας τα προϊόντα μας στο τέλος της ζωής τους. Αυτό επιτρέπει στην παραγωγή μας να συμμετέχει στην κυκλική οικονομία και τελικά να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των δαπέδων μας.

Τι προσφέρουμε

  • 6 κέντρα ανακύκλωσης στην ΕΜΕΑ
  • Μόνο ο κατασκευαστής στην Ευρώπη, ο οποίος καινοτομεί στην κλειστή κυκλική ανακύκλωση, προορίζεται για μοκέτες μετά τη χρήση, λινοτάπητες και ομοιογενή βινύλια
  • Το πρόγραμμά ReStart® προσφέρει εύκολη και απλή επιστροφή των δαπέδων
  • Χρήση και αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένου υλικού στα προϊόντα μας (στόχος 30% έως το 2030)
  • Συνεχής εργασία για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα (στόχος 30% έως το 2030 στο πεδίο εφαρμογής 1 έως 3)

Λάβετε υπόψη την ανθεκτικότητα των δαπέδων σας

Ανθεκτικά, δάπεδα, βινύλιο

Φυσικά, πρέπει να λάβετε υπόψη και την οικονομική πτυχή του έργου σας. Το κόστος πρέπει να λαμβάνεται προσεκτικά υπόψη και να βελτιστοποιείται. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι οι εκτιμήσεις σας δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στα αρχικά έξοδα αγοράς και εγκατάστασης. Τα τρέχοντα έξοδα, τα οποία επηρεάζονται από την ανθεκτικότητα, την δυνατότητα επισκευής, την καθαριότητα και τη συντήρηση, πρέπει επίσης να λαμβάνονται προσεκτικά υπόψη κατά την επιλογή των δαπέδων σας.
Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός κύκλος ζωής του προϊόντος: λανθασμένες επιλογές μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο κόστος με την πάροδο του χρόνου, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.

Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του κύκλου ζωής, τα οικονομικά και άλλες παραμέτρους, θα βοηθήσετε τους ιδιοκτήτες να διατηρήσουν τους λειτουργικούς προϋπολογισμούς τους, ενώ παράλληλα θα κάνετε το καλύτερο δυνατόν για την άνεση και την ευημερία των μαθητών και του προσωπικού, καθώς και για το περιβάλλον.

Εφαρμογή της προσέγγισης του κόστους κύκλου ζωής:
Η προσέγγιση του κόστους κύκλου ζωής (LCC) της Tarkett περιλαμβάνει την αξιολόγηση του συνολικού κόστους των υλικών καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του κτιρίου, από το αρχικό κόστος (αγορά και εγκατάσταση) μέχρι το κόστος συντήρησης και, εν τέλει, το κόστος αντικατάστασης. Θα είναι ιδιαίτερα σχετικό με την απόφαση σας για τα δάπεδα, όπου το κόστος συντήρησης και αντικατάστασης μπορεί να ποικίλει σημαντικά.
Για να πάρετε το εκτιμώμενο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας για οποιαδήποτε από τις λύσεις δαπέδων μας, μιλήστε με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο.

Προτεινόμενα δάπεδα για την εκπαίδευση

Ανακαλύψτε τα δάπεδα που προτείνουμε για να δημιουργήσετε φιλικά προς το περιβάλλον σχολεία.
Αυτές οι συλλογές είναι μέρος της Circular Selection, η οποία ομαδοποιεί τα καλύτερα προϊόντα μας στην κατηγορία τους σε ό,τι αφορά τα κριτήρια αειφορίας: καλά υλικά στο εσωτερικό, χωρίς φθαλικές ενώσεις, με βέλτιστο επίπεδο VOC ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ.

Tarkett Lino

Δάπεδο από λινοτάπητα βιολογικής βάσης - Cradle to Cradle certified® Gold ή Silver

AirMaster

Μοκέτα που μειώνει τη λεπτή σκόνη - Βραβευμένη με ετικέτα GUI Gold Plus

Excellence Genius

Ετερογενές βινύλιο Loose lay - Τοποθέτηση χωρίς κόλλα

Σχετικά άρθρα

Σχεδιάζουμε τα σχολεία του μέλλοντος
Σχεδιάζουμε τα σχολεία του μέλλοντος

Ο σχεδιασμός των σχολείων του μέλλοντος αποτελεί βασική πρόκληση για την κοινωνία. Ανακαλύψτε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να τα δημιουργήσετε.