Σχεδιάζουμε τα σχολεία του μέλλοντος

Σχεδιάζουμε τα σχολεία του μέλλοντος

Human-Conscious Design

Eκπαιδευτική αρχιτεκτονική
Αρχιτέκτονες, διακοσμητές εσωτερικών χώρων, διαχειριστές ακινήτων…

Χτίζετε τα σχολεία του αύριο.
Πιο ευέλικτα, αρθρωτά, δυναμικά.
Σχολεία σχεδιασμένα για την ευημερία όλων… και για τη διατήρηση του πλανήτη.
Σχολεία που είναι ολοένα και πιο περιεκτικά, πιο συνδεδεμένα, πιο ανοιχτά.
Είστε στο επίκεντρο κάθε πρόκλησης που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Στεκόμαστε στο πλευρό σας.
Tarkett, υποστηρίζοντας την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη για όλους τους μαθητές, να δημιουργήσουμε χώρους για εναλλακτικές χρήσεις και να ενθαρρύνουμε τη μάθηση. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια προμηθευτών που μπορούν να παρέχουν έξυπνα, υπεύθυνα υλικά που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις αυτές. ”

Céline – Interior designer, Γαλλία

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ

Βιώσιμα σχολεία

Ένα περιβάλλον που βασίζεται στο σεβασμό, για τους μαθητές και το προσωπικό, αλλά και για την κοινότητα και τον πλανήτη, όπου η βιωσιμότητα συναντά την υγεία και την ευημερία.

Ευέλικτοι χώροι μάθησης

Ευέλικτοι χώροι που προσαρμόζονται σε ευέλικτες παιδαγωγικές, αίθουσες διδασκαλίας που επιτρέπουν τη δέσμευση και τη μάθηση, για σχολεία που ενισχύουν την περιέργεια και τα κίνητρα.

Σχολεία χωρίς αποκλεισμούς

Ένας χώρος μάθησης για όλους, το σχολείο χωρίς αποκλεισμούς εξαλείφει τα εμπόδια για να γίνει ένα μέρος όπου οι μαθητές δεν επιβαρύνονται από περιορισμούς αλλά εξυψώνονται από τις δυνατότητές τους.

Βιώσιμα σχολεία

Η σχεδίαση για ευημερία και η σχεδίαση για αειφορία συμβαδίζουν, γι' αυτό εργάζεστε για να προωθήσετε την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους και τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα των εγκαταστάσεων σας.

Στην Tarkett πιστεύουμε ότι ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι ο οικολογικός σχεδιασμός των δαπέδων μας από την αρχή, ελαχιστοποιώντας τα V0Cs, εξαλείφοντας τις φθαλικές ενώσεις ή επιλέγοντας προσεκτικά υλικά για την ελαχιστοποίηση της βλάβης χωρίς να μειώνεται η τελική ποιότητα του προϊόντος.

Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε τα υλικά που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε χώρους που προάγουν την ευημερία, με σεβασμό στο σημερινό και το αυριανό περιβάλλον: ελαχιστοποιώντας τις επιβλαβείς εκπομπές κατά την παραγωγή και διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να ανακυκλώνουμε τα υλικά μας στο τέλος της ζωής τους.

Επιπλέον, ως απόδειξη των ισχυρισμών μας, παρέχουμε Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντων (EPD) και Δηλώσεις Υγειονομικής Υγείας (MHS) για όλα τα προϊόντα μας και αναθέτουμε ανεξάρτητες αξιολογήσεις Cradle to Cradle® για όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Ευέλικτοι χώροι μάθησης

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια σημαντική αλλαγή στην εκπαίδευση. Οι χώροι διδασκαλίας έχουν γίνει χώροι μάθησης και η χρήση τους έχει μεταλλαχθεί ανάλογα. Οι μαθητές αλλάζουν απρόσκοπτα μεταξύ ατομικών, ομαδικών ή πλήρους μαθημάτων. Αλληλεπιδρούν περισσότερο, παρουσιάζουν περισσότερο, εξασκούνται περισσότερο. Για να υποστηριχθεί αυτή η αλλαγή, οι χώροι στους οποίους μαθαίνουν πρέπει να ταξινομηθούν και να οργανωθούν διαφορετικά – και πιο ευέλικτα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις τάξεις. Οι διάδρομοι, οι ήσυχες γωνιές, οι αθλητικές αίθουσες, οι βιβλιοθήκες και οι καφετέριες, επαναπροσδιορίζονται για να δημιουργήσουν χώρους για να συγκεντρωθούν οι μαθητές, να κοινωνικοποιηθούν, να σχηματίσουν ομάδες μελέτης ή να βρουν κάποια ησυχία για να εργαστούν μόνοι τους.

Για να σας υποστηρίξει στη δημιουργία νέων σπονδυλωτών περιβαλλόντων μάθησης, η Tarkett έχει αναπτύξει ένα εκτενές εύρος υλικών, προσφέροντας μια ποικιλία δαπέδων προσαρμοσμένων σε διαφορετικούς σκοπούς: υψηλή κυκλοφορία, μείωση ήχου, χαμηλή συντήρηση, εύκολη αντικατάσταση, υψηλή αντοχή...

Αυτή η προσφορά εκτείνεται σε πολλές κατηγορίες υλικών, από vinyl και linoleum μέχρι μοκέτα, LVT και άλλα. Με μια ποικιλία χρωμάτων και υφών που συνδυάζονται εύκολα, η εκτενής σειρά υλικών μας σάς βοηθά να δημιουργήσετε εργονομικές, περιεκτικές και φιλικές προς τη μάθηση ατμόσφαιρες.

Σχολεία χωρίς αποκλεισμούς

Ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς πρέπει να σχεδιαστεί για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, την ικανότητα ή τον νευρότυπο. Αυτό σημαίνει προώθηση της προσβασιμότητας και υποβοήθηση της εύρεσης κατεύθυνσης (με τη χρήση LRV, σηματοδότησης τοίχου και δαπέδου, πλακιδίων προειδοποίησης, λωρίδων αφής...). Σημαίνει επίσης ενίσχυση της ροής της κυκλοφορίας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση της κατάλληλης χρήσης χρωμάτων, σήμανσης και υλικών προσαρμοσμένων σε κάθε συγκεκριμένο χώρο.

Και επειδή η σημασία του περιβάλλοντος στη μάθηση έχει πλέον καθιερωθεί, η ακουστική, το φυσικό φως, τα χρώματα και οι αντιθέσεις, είναι όλα σημαντικά κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα για νευροαποκλίνοντες μαθητές και μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Η εκτενής σειρά υλικών της Tarkett έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να σας υποστηρίξει στο σχεδιασμό σχολείων χωρίς αποκλεισμούς, με ποικιλία υλικών, χαρακτηριστικών και χρωμάτων που ταιριάζουν σε συγκεκριμένες χρήσεις και απαιτήσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΔΑΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαλύψτε τα προτεινόμενα δάπεδα για να φτιάξετε σχολεία φιλικά προς το περιβάλλον.
Αυτές οι συλλογές αποτελούν μέρος της  κυκλικής επιλογής μας, η οποία συγκεντρώνει εκ νέου τα καλύτερα προϊόντα της κατηγορίας μας όσον αφορά τα βιώσιμα κριτήρια: καλά υλικά στο εσωτερικό, χωρίς φθαλικές ενώσεις, βέλτιστο επίπεδο VOCs και ανακύκλωση μετά τη χρήση.

Tarkett Lino

Δάπεδο από λινέλαιο βιολογικής βάσης - Πιστοποίηση Cradle to Cradle ® Gold ή Silver

AirMaster

Μοκέτα που συγκρατεί τη λεπτή σκόνη - Βραβευμένη με την ετικέτα GUI Gold Plus

Excellence Genius

Ετερογενές βινύλιο ελεύθερης τοποθέτησης- Τοποθέτηση χωρίς κόλλα

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ