Σχεδιασμός χώρων υγειονομικής περίθαλψης με έμφαση στην ενσυναίσθηση

Ανακαλύψτε τον οδηγό σχεδιασμού υγειονομικής περίθαλψης

Πώς να σχεδιάσετε ένα νοσοκομείο που προάγει την ενσυναίσθηση;

Όταν χτίζετε ή ανακαινίζετε ένα νοσοκομείο, πιθανότατα αναλαμβάνετε πολλές αρμοδιότητες. Οι επιλογές σχεδίου και χρωμάτων είναι μερικές από αυτές. Και ξέρετε ότι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ευημερία τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού. Αλλά δεν έχετε πάντα τον χρόνο ούτε την τεχνογνωσία για να διαχειριστείτε αυτή τη διαδικασία. Γι' αυτό, δημιουργήσαμε έναν οδηγό σχεδιασμού για να σας εμπνεύσουμε και να σας παρέχουμε υποστήριξη για να κάνετε τις σωστές χρωματικές επιλογές, ειδικά σε ότι αφορά τα δάπεδα και τους τοίχους.

Βασισμένος στα ευρήματα της έρευνας μας με τίτλο ‘Οι προκλήσεις του νοσοκομείου του μέλλοντος’ ο οδηγός μας καθοδηγείται από ένα ανθρωποκεντρικό όραμα που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, των οικογενειών και του προσωπικού, ώστε το νοσοκομείο να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για θεραπεία και εργασία. Η φροντίδα των ασθενών μπορεί να βελτιωθεί με τη δημιουργία θεραπευτικού περιβάλλοντος μέσω της εσωτερικής διακόσμησης και συγκεκριμένων λύσεων επένδυσης δαπέδων και τοίχων.

Και πιστεύομε ότι αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μέσω του Human-Conscious DesignTM, μέσα από προσεκτικές σχεδιαστικές επιλογές και συνδυασμούς στους διάφορους χώρους μιας μονάδας υγειονομικής περίθαλψης.

Προσφέρουμε εμπνευσμένες χρωματικές παλέτες και συνταγές που σας διαφοροποιούν στα έργα σας και σας βοηθούν:
- να δημιουργείτε εφαρμογές αποτελεσματικής εύρεσης πορείας
- να ενεργοποιείτε τη διαισθητική πλοήγηση
- να διευκολύνετε την ενδονοσοκομειακή κινητικότητας για όλους
- να δημιουργείτε μια ζεστή και οικεία αίσθηση

Εξερευνήστε τις λύσεις Tarkett για να βελτιώσετε την εμπειρία τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού.

Ξεχωρίσαμε 3 τάσεις σχεδιασμού υγειονομικής περίθαλψης

Ο ρόλος του χρώματος στο σχεδιασμό του νοσοκομείου μπορεί να επιτύχει διαφορετικούς στόχους, όπως η σήμανση, η αντίληψη του χώρου και πολλούς άλλους. Από τους σταθμούς νοσηλείας έως τις επεμβατικές αίθουσες, θα σας ξεναγήσουμε στις διάφορες περιοχές που σημαδεύουν το ταξίδι του ασθενούς και θα σας δείξουμε πώς οι τάσεις του σχεδιασμού και των χρωμάτων μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές ατμόσφαιρες που προάγουν την ενσυναίσθηση.

Βιοφιλικός σχεδιασμός

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός στοχεύει στη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση για τη μείωση του στρες ανάμεσα στους ασθενείς και το προσωπικό. Ο θετικός αντίκτυπος της αλληλεπίδρασης με τη φύση στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης έχει αποδειχθεί ευρέως. Από την πρώτη έρευνα που διεξήχθη 30 χρόνια πριν από τον Dr Roger Ulrich, ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών υποδηλώνει ότι η οπτική έκθεση στη φύση όχι μόνο μειώνει το στρες των ασθενών αλλά και τον πόνο.

Οικείος σχεδιασμός

Ο οικείος σχεδιασμός στοχεύει να εξανθρωπίσει τα νοσοκομεία και να βοηθήσει στη δημιουργία χαλαρωτικών, οικείων χώρων που προστατεύουν την ιδιωτικότητα και την αξιοπρέπεια, συμβάλλοντας σε μια θετική εμπειρία του ασθενούς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω οικείων υλικών και μοτίβων για να καθησυχάσει τον ασθενή.

Γραφικός σχεδιασμός

Ο γραφικός σχεδιασμός δημιουργεί διαισθητικούς χώρους μέσω της δημιουργικής χρήσης γραφικών στοιχείων, χρωμάτων και αντιθέσεων για ξεκάθαρο δρόμο και παιχνιδιάρικες ατμόσφαιρες. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος επικοινωνίας, προσανατολισμού και αποσπά την προσοχή.

Το χρώμα επηρεάζει τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις μας. Στο νοσοκομειακό περιβάλλον, το χρώμα επιτρέπει την αναγνώριση βασικών χαρακτηριστικών, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ερμηνεύουν διαισθητικά τους χώρους και να μετακινούνται μεταξύ σε αυτούς. Και επειδή διαμορφώνει αυτό που βλέπουμε, το χρώμα είναι σημαντικό στη σήμανση.

Valérie Pavard - Design Manager στην Tarkett

 

Παραδείγματα ανθρωποκεντρικών νοσοκομείων και πώς παίζουν με τα υλικά και τα χρώματα των δαπέδων

Νοσοκομείο της Έλντα, Ισπανία
Νοσοκομείο της Έλντα

Διαβάστε για την αναδιαμόρφωση της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο της Έλντα στο Αλικάντε της Ισπανίας και μάθετε περισσότερα για το πως τα δάπεδα της Tarkett συνέβαλαν στην επιτυχία του.

Αλλεργιολογική και Πνευμονολογική Κλινική, Βαρσοβία Πολωνία
Αλλεργιολογική και Πνευμονολογική Κλινική – Children’s Memorial Health Institute

Η προσεκτική χρήση του χρώματος, των υλικών κορυφαίας ποιότητας και των πολύπλευρων διακοσμητικών στοιχείων μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε χώρους όπου οι μικροί ασθενείς μπορούν να χαλαρώσουν.

Οι συλλογές μας

Σχετικά Άρθρα

Το white paper της Tarkett για το νοσοκομείο του μέλλοντος
Οι προκλήσεις του νοσοκομείου του μέλλοντος

Μάθετε περισσότερα στο white paper της Tarkett για τις προκλήσεις και τα διακυβεύματα που σχετίζονται με το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης και των νοσοκομείων.

λύσεις δαπέδων για την υγειονομική περίθαλψη
Υποστήριξη της υγειονομικής κοινότητας

Ανακαλύψτε πώς οι vinyl λύσεις δαπέδου της Tarkett έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες και απαιτητικές ανάγκες του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.