Αλλεργιολογική και Πνευμονολογική Κλινική – Children’s Memorial Health Institute

Αλλεργιολογική και Πνευμονολογική Κλινική – Children’s Memorial Health Institute

2021 | Βαρσοβία, ΠΟΛΩΝΙΑ

Συλλογή εικόνων

Πώς το χρώμα και το σχέδιο μπορούν να αλλάξουν την εμπειρία των νεαρών ασθενών – Αλλεργιολογική και Πνευμονολογική Κλινική

Ο σχεδιασμός της Αλλεργιολογικής και Πνευμονολογικής Κλινικής εισάγει τους νέους ασθενείς σε έναν εντελώς διαφορετικό, ευχάριστο και ευάερο κόσμο. Οι τοίχοι εμφανίζουν διακοσμητικά στοιχεία που προκαλούν την αίσθηση της ελαφρότητας, της πτήσης και της αναπνοής. Οι πινακίδες σε σχήμα σύννεφων δίνουν ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα ενώ οι λάμπες LED έχουν διακοσμηθεί με τυπωμένο φύλλο για να μιμούνται τον ήρεμο ουρανό.

Το δωμάτιο είναι φωτεινό και παρόλο που οι οροφές είναι μάλλον χαμηλές, φαίνεται πολύ πιο ευρύχωρο. Οι καταπραϋντικές αποχρώσεις του μπλε, που ηρεμούν τα παιδιά, έρχονται σε αντίθεση με τα αναζωογονητικά κίτρινα - ηλιόλουστες τόνους που ζεσταίνουν τον χώρο αναμονής.

Οι μικροί ασθενείς ακολουθούν τις εντυπωσιακές διακοσμήσεις με ενθουσιασμό και, το πιο σημαντικό, είναι πιο χαλαροί πριν από τις εξετάσεις, με αποτέλεσμα, για παράδειγμα, να βελτιώνουν τη βαθιά αναπνοή.

 

Τα δάπεδα παίζουν αναπόσπαστο ρόλο σε αυτόν τον χώρο. Τo υλικo που χρησιμοποιήθηκε στο έργο είναι το ομοιογενές δάπεδο βινυλίου από τη συλλογή Norma. Η Norma κατασκευάζεται με τεχνολογία χωρίς φθαλικές ενώσεις και, χάρη στις πολύ χαμηλές εκπομπές VOC (Volatile Organic Compounds), συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Η επιφανειακή προστασία πολυουρεθάνης ενισχυμένη με PUR, καθώς και η χαμηλή συντήρηση και ο απλός καθαρισμός, κάνουν το δάπεδο ιδανικό για εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης υψηλής κυκλοφορίας.

Κάνοντας συνειδητές επιλογές για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.
Tarkett Human-Conscious Design
TM.

 

Προτεινόμενη συλλογή

Σχετικά

Η προσεκτική χρήση του χρώματος, των υλικών κορυφαίας ποιότητας και των πολύπλευρων διακοσμητικών στοιχείων μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε χώρους όπου οι μικροί ασθενείς μπορούν να χαλαρώσουν.

Σχεδιαστής/ Αρχιτέκτονας

Katarzyna Klimek, Floor Design Manager CEE

ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ

Children's Memorial Health Institute στην Βαρσοβία

Τομέας