Sustainable low-carbon buildings

Eυρωπαϊκός κανονισμός Taxonomy? Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε

Σήμερα, σχεδόν 50.000 εταιρείες καλούνται να αποκαλύψουν στοιχεία για τη συμμόρφωσή τους με τα κριτήρια του ευρωπαϊκού κανονισμού Taxonomy.

Είστε ήδη ένας από αυτούς ή βρίσκεστε στη διαδικασία ανάπτυξης ενός βιώσιμου κτιριακού έργου;

Σχετικά με το Taxonomy

Ο Κανονισμός  Taxonomy παρέχει ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης και αναφοράς για να καθοριστεί εάν μια οικονομική δραστηριότητα είναι περιβαλλοντικά βιώσιμη. Σκοπός του είναι να παρέχει καθοδήγηση στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους επενδυτές και τη βιομηχανία σχετικά με τον καλύτερο τρόπο υποστήριξης και επένδυσης σε οικονομικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην επίτευξη μιας κλιματικά ουδέτερης ευρωπαϊκής οικονομίας έως το 2050.

Ο κανονισμός Taxonomy της ΕΕ ισχύει επίσης για δραστηριότητες από τον κατασκευαστικό και οικοδομικό τομέα. Οι φορείς σε αυτόν τον τομέα πρέπει να αιτιολογήσουν τις κλιματικές επιπτώσεις των επενδύσεων δαπέδου που τοποθετούν στα κτίρια που κατασκευάζουν, συντηρούν, διαχειρίζονται ή κατέχουν. Πρέπει επίσης να ποσοτικοποιούν τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη και τη μείωση των εκπομπών από τα κτίριά τους καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Προετοιμαστείτε με την Tarkett

Οι πελάτες και οι συνεργάτες της Tarkett επωφελούνται ήδη από την τεχνογνωσία μας σε λύσεις βιώσιμων και κυκλικών δαπέδων για να υποστηρίξουν την ευθυγράμμιση των κτιριακών τους έργων με τα κριτήρια ταξινόμησης. Η Tarkett είναι ο αξιόπιστος συνεργάτης και σύμβουλός σας όταν πρόκειται για κυκλικές λύσεις δαπέδων με χαμηλές εκπομπές άνθρακα που μπορούν να συμβάλουν στην εκπλήρωση των κριτηρίων Taxonomy της ΕΕ.

Οι ομάδες μας σε όλη την Ευρώπη είναι έτοιμες να σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε και να πλοηγηθείτε στο ταξίδι της βιώσιμης χρηματοοικονομικής αναφοράς για τα υπάρχοντα και μελλοντικά σας κτιριακά έργα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας συμβουλέψουμε για τον βέλτιστο τρόπο ευθυγράμμισης για τα κτιριακά σας έργα.

Η εργαλειοθήκη Taxonomy στα χέρια σας

Κλίμα και κυκλική οικονομία
Κυκλική οικονομία

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το γιατί αγαπάμε τα απορρίμματα, πως τα μετατρέπουμε σε όμορφα δάπεδα και πώς προσπαθούμε να καινοτομούμε και να ανακυκλώνουμε τα δάπεδα.

Tarkett Restart Recycling Programme
Restart®

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα της Tarkett για την ανάκτηση και την ανακύκλωση υλικών δαπέδων και το πως τα επαναφέρει στην αλυσίδα εφοδιασμού για την παραγωγή νέων δαπέδων.

Ριζοσπαστική διαφάνεια για τα υλικά της Tarkett
Ριζοσπαστική διαφάνεια

Διαβάστε τι σημαίνει ριζοσπαστική διαφάνεια στην Tarkett και γιατί πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε απολύτως διαφανείς σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Κυκλική επιλογή

Η κυκλική μας επιλογή αποτελεί παράδειγμα των αρχών που βρίσκονται στο επίκεντρο του ταξιδιού μας προς την κυκλική οικονομία - σχεδιάζοντας τα απόβλητα και τη ρύπανση, διατηρώντας προϊόντα και υλικά σε χρήση και αναζωογονώντας τα φυσικά συστήματα.

Κάναμε το βιώσιμο δάπεδο εύκολο για εσάς με πρωτοποριακές τεχνολογίες ανακύκλωσης μετά τη χρήση για να κλείσουμε τον κύκλο των προϊόντων μας και να συγκεντρώσουμε τα βιώσιμα προϊόντα μας που ξεχωρίζουνσε μια ολοκληρωμένη συλλογή. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε αυτήν την προσέγγιση και σε άλλες συλλογές, καθώς προσπαθούμε συνεχώς να εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης και συστήματα ανάκτησης.