Δάπεδο από λινέλαιο χρώματος μελί και ώχρας, σε δάπεδα και τοίχους, σε αποθήκη

Σειρά δαπέδων Tarkett Lino

Φυσικά μοντέρνο

Έμπνευση με το Tarkett Lino

Βασισμένο σε πάνω από έναν αιώνα δεξιοτεχνίας και τεχνογνωσίας στο εργοστάσιό μας στο Narni της Ιταλίας, το Tarkett Lino έχει πλέον επανασχεδιαστεί σε πιο μοντέρνα και πιο βιώσιμη βάση, με νέα αληθινά χρώματα και τόνους στη φύση και αυθεντικό ματ φινίρισμα.
Ένα παραδοσιακό υλικό που εφευρέθηκε εκ νέου με αναμφισβήτητα μοντέρνα σχέδια, μοντέρνες επιδόσεις και πολύ μοντέρνα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να το ανακαλύψετε και εσείς.

Συνεργασία με το EBO

Το En Bande Organisée, γνωστό και ως EBO, είναι ένα παριζιάνικο στούντιο σχεδιασμού με πάθος για τα χρώματα, τα υλικά και τις ευφάνταστες λεπτομέρειες που δίνουν ζωή σε ένα αντικείμενο ή έναν χώρο. Το Tarkett Lino σε στυλ En Bande Organisée είναι μια συνεργασία με το EBO το οποίο εξερεύνησε τις δημιουργικές δυνατότητες της νέας σειράς Tarkett Lino.
Το ματ φινίρισμα, η βαθιά, πλούσια χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από τη φύση, η αυθεντική, φυσική αίσθηση και μια ιστορία για τη νεωτερικότητα και την παράδοση, την εφευρετικότητα και τη δεξιοτεχνία... Τα δημιουργικά μυαλά της EBO βρήκαν όλη την έμπνευση που χρειάζονταν.

Η νέα σειρά χρωμάτων που δημιούργησε η Tarkett είναι πραγματικά εξαιρετική. Διαθέτει πραγματικά φυσικούς τόνους όπως άμμο, τερακότα, πλούσια μαύρα, πράσινα και σπασμένους τόνους και…και πάνω από όλα, ένα ματ φινίρισμα που είναι απλά όμορφο.»

Gwenaëlle Girard – En Bande Organisée

Δημιουργική έμπνευση

Ανακαλύψτε τη σειρά προϊόντων

Αυθεντικό και μοντέρνο, απλό και διακριτικό, με μια πλούσια παλέτα φυσικών χρωμάτων σε απαλούς τόνους, προσαρμόσιμο και ευέλικτο: συνδυάστε δάπεδα, τοίχους και ακόμη και έπιπλα στο πλάνο σχεδίασής σας.

Από το φυσικό χρώμα του ακατέργαστου λινοτάπητα (100% λινό) έως τις σύγχρονες αποχρώσεις όπως το τερακότα, το ροζ και το χακί, η νέα σειρά προσφέρει πάνω από 100 χρώματα για να αναμίξετε, να ταιριάξετε και να επιλέξετε. Σε μια επιλογή από πέντε μοντέρνα, διακριτικά μοτίβα, η νέα έξτρα ματ όψη του δίνει πιο φυσική εμφάνιση και αίσθηση από ποτέ. Τώρα, με τους τέλειους χρωματικούς συνδυασμούς, το lino μας μπορεί να εφαρμοστεί σε τοίχους – LinoWall συλλογή - και ακόμη και στα έπιπλα, συνειδητοποιώντας τις εκφραστικές δυνατότητες ενός υλικού που εκτιμάται από τους αρχιτέκτονες για την ελαστική, ποιότητα του δέρματος, παρόμοια με ένα φυτικό δέρμα.

Διαθέσιμο με επιλογή πάχους και στιβαρότητας, καθώς και ειδικές επιλογές όπως αντιολισθητική επιφάνεια, αγώγιμη ή αντιστατική, απόσβεση του ήχου και πολλά άλλα, το λινέλαιο μας προσφέρει επίσης πολλές πρακτικές λύσεις.

Και επειδή το μοντέρνο σημαίνει και βιώσιμο, το Tarkett Lino παράγεται σε ένα πράσινο εργοστάσιο με χρήση βιολογικών, ανανεώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών και μπορεί να ανακυκλωθεί 100%, ακόμη και μετά τη χρήση, μέσω του προγράμματος Restart®. Ως αποτέλεσμα, το Tarkett Lino 2,5mm έχει το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην κατηγορία του σε όλο τον κύκλο ζωής του.
(EPD N°4789356590.101.1).

Συνδυάζοντας την κληρονομιά, την αισθητική και τη βιωσιμότητα, το Tarkett Lino προσφέρει μια σύγχρονη προσέγγιση στις ανάγκες του σήμερα για δάπεδα και στον τρόπο ζωής του αύριο.

Στις πολυάριθμες συζητήσεις μας με τους σχεδιαστές, αυτό που μας εξέπληξε περισσότερο ήταν η συναισθηματική ανταπόκριση που προκάλεσε το λινέλαιο σε πολλούς, ξεκλειδώνοντας προφανώς τις αισθητηριακές μνήμες του τόπου και του χρόνου. Θέλαμε να δουλέψουμε με αυτή τη μοναδική συναισθηματική φόρτιση του υλικού, καθώς και με την πολύτιμη ποιότητα αυθεντικότητας ως ευγενές υλικό, συγκρίσιμο σε ειλικρίνεια, αγνότητα και βάθος με φυσικά υλικά όπως πέτρα, ξύλο ή μάρμαρο »

Valérie Pavard – Σχεδιάστρια Tarkett

Βιώσιμο δάπεδο

Lino Floors storage

Κατασκευασμένο από φυσικά, ανανεώσιμα υλικά όπως το λινέλαιο, ρητίνη η ρητίνη πεύκου, η γιούτα, το πριονίδι και πούδρα φελλού, και άφθονους ορυκτούς πόρους όπως το ανθρακικό ασβέστιο, το linoleum είναι ένα προϊόν βιολογικής βάσης και ένα εγγενώς βιώσιμο υλικό. Η προσέγγισή μας με πιστοποίηση Cradle to Cradle® διασφαλίζει ότι σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας ώστε να συμβάλουμε θετικά στο περιβάλλον και την ευημερία των ανθρώπων σε κάθε βήμα της ζωής του προϊόντος, ενώ υποστηρίζουμε τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία.

Αλλά χρειάζονται περισσότερα από ανανεώσιμα συστατικά για να είναι πραγματικά βιώσιμα, γι' αυτό στην Tarkett έχουμε ξανασκεφτεί κάθε βήμα της αλυσίδας προϊόντων λινοτάπητα: από την προμήθεια και τη μεταφορά των πρώτων υλών μέχρι την τροφοδοσία του εργοστασίου, την επαναχρησιμοποίηση νερού και την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων δαπέδων στο το τέλος της ζωής τους.

Το πιο βιώσιμο δάπεδο μας από λινέλαιο: Νέα συλλογή Originale

Με βάση την προσέγγισή μας στην κυκλική οικονομία, προσφέρουμε ακόμη καλύτερα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας με τη συλλογή μας Originale. Είναι το μόνο λινέλαιο στην αγορά που είναι πιστοποιημένο σε επίπεδο Cradle to Cradle Certified® Gold.

Ουδετερότητα άνθρακα: μια ζωτική πρόκληση

Η μείωση των εκπομπών άνθρακα είναι στην πρώτη γραμμή του μυαλού μας αυτές τις μέρες, και έχουμε εργαστεί με επιτυχία σε σημείο όπου η φάση από τη βάση μέχρι την πύλη (Cradle to Gate) της σειράς των 2,5 χιλιοστών μας είναι αρνητική σε άνθρακα!