Σε πορεία προς ουδέτερες εκπομπές άνθρακα με το Tarkett Linoleum

Σε πορεία προς ουδέτερες εκπομπές άνθρακα με το Tarkett Linoleum

Για να σας βοηθήσουμε να δημιουργείτε βιώσιμα κτίρια, να προωθήσετε χώρους φιλικούς προς τους ανθρώπους και να εκπληρώσετε τους περιβαλλοντικούς σας στόχους, βελτιστοποιούμε συνεχώς το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων μας - καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Ας πάρουμε το Tarkett Linoleum, το πρώτο μας προϊόν που έλαβε πιστοποίηση Cradle to Cradle®, εν μέρει λόγω των διαπιστευτηρίων του χαμηλού άνθρακα.

Αρνητικό ισοζύγιο άνθρακα από την προμήθεια πρώτων υλών στην παραγωγή

Το linoleum της Tarkett 2,5 mm έχει αρνητικό ισοζύγιο άνθρακα σύμφωνα με την προσέγγιση 'Cradle to Gate', συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης πρώτων υλών, της μεταφοράς και της παραγωγής λινοτάπητα. Και, εκπέμπει μόλις 2,75 kg CO2eq (που ισοδυναμεί με ένα ταξίδι 14 km* με αυτοκίνητο) - ανά τετραγωνικό μέτρο που παράγεται - σε όλο τον κύκλο ζωής του. Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία υποστηρίζονται από την επιστήμη και πιστοποιούνται από ένα σεβαστό τρίτο μέρος (UL**). Θα τα βρείτε στην Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD***). Το EPD μας διασφαλίζει ότι σας παρέχουμε τις πιο διαφανείς, ακριβείς περιβαλλοντικές πληροφορίες για το δάπεδό μας για να σας επιτρέψουμε να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις αγοράς, κατά την αξιολόγηση υλικών για τη μείωση του ενσωματωμένου άνθρακα**** στα κτίρια.

 

συστατικά λινέλαιού ρητίνη πεύκου σε υγρή μορφή
συστατικά λινέλαίου σπόροι από λινάρι

Από την εξόρυξη πρώτων υλών έως την παραγωγή, το δάπεδο από λινέλαιο 2,5 mm υπερβαίνει την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα για να προσφέρει περιβαλλοντικό όφελος αφαιρώντας 0,58kgCO2eq από την ατμόσφαιρα ανά τετραγωνικό μέτρο που παράγεται. Αυτό οφείλεται κυρίως στη χρήση φυσικών και ανακυκλωμένων υλικών όπως σκόνη λινελαίου, πούδρα ξύλου και φελλού. Παράγουμε επίσης τη δική μας ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια επί τόπου, καθώς και θερμική ενέργεια από βιομάζα, αξιοποιώντας την ηλιακή και γεωθερμική ενέργεια και βελτιστοποιώντας την ενεργειακή απόδοση σε όλη την παραγωγική μας λειτουργία.

Απορρίμματα εγκατάστασης λινοτάπητα προς ανακύκλωση

Παρέχοντας χαμηλότερες επιπτώσεις σε άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής του

Η χρήση και η συντήρηση του linoleum πλησιάζει επίσης την ουδετερότητα άνθρακα, δεδομένου ότι το linoleum μας έχει σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να απαιτεί μόνο ήπια συντήρηση (με λιγότερη ανάγκη για σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και άλλο ηλεκτρικό εξοπλισμό συντήρησης). Επιπλέον, δεν απαιτεί κερί ή βερνίκι σε όλη τη διάρκεια ζωής του. Επίσης, μέσω του προγράμματος ανάκτησης και ανακύκλωσης ReStart®, ανακτούμε το Tarkett Linoleum μετά την εγκατάσταση και του δίνουμε μια νέα πνοή στο νέο δάπεδο Tarkett. Η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης του δαπέδου 2,5 mm (απορρίμματα εγκατάστασης) εξοικονομεί 7,1 kg CO2 eq***** ανά τετραγωνικό μέτρο που ανακυκλώνεται. Για παράδειγμα, η ανακύκλωση των απορριμμάτων εγκατάστασης ενός έργου 10.000 m² (μέσος όρος απορριμμάτων εγκατάστασης 10%) θα εξοικονομήσει 7.100 kg CO2eq, που ισοδυναμεί με ένα ταξίδι με αυτοκίνητο περίπου 37.000 km, σχεδόν την απόσταση γύρω από τη Γη στον ισημερινό. Μόνο ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο σας βοηθάμε να μεταβείτε στην κυκλική οικονομία και να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα. To linoleum είναι καλό για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

*Πηγή: ADEME 2020 **Το UL είναι χειριστής προγράμματος EPD. Η UL Environment αναπτύσσει EPD που είναι συμβατά με τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) 14025.
*** EPD N°4789356590.101.1 - Access via UL website
**** Ο ενσωματωμένος άνθρακας είναι ο συνολικός όγκος των εκπομπών CO2 που σχετίζεται με τον κύκλο ζωής των δομικών υλικών ενός κτιρίου. ***** Η μεθοδολογία υπολογισμού βασίζεται σε σενάριο αποτέφρωσης (γενικές τιμές EPD) και μέσο όρο απλού και διακοσμητικού δαπέδου από λινέλαιο 2,5 mm με επιφανειακό βάρος 3,1 kg/τμ. Οι υπολογισμοί υποκατάστασης πρώτων υλών βασίζονται στο ειδικό προϊόν μας EPD N°4789356590.101.1

Κάνοντας συνειδητές επιλογές. Για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.
Tarkett Human-Conscious Design®

Περισσότερες ιστορίες αειφορίας

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ