Οι πιστοποιήσεις μας

Οι πιστοποιήσεις μας

Επικεντρωνόμαστε στην οικολογική σχεδίαση με καλά υλικά.
Η προσέγγιση αυτή ξεκινάει με τα υλικά τα οποία υπάρχουν στα προϊόντα δαπέδο μας. Από το 2011, εργαζόμαστε με το επιστημονικό ινστιτούτο EPEA για την εφαρμογή των αρχών Cradle to Cradle® σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων μας.  Έχουμε αξιολογήσει χιλιάδες συστατικά για να κατανοήσουμε την επιρροή τους στην υγεία μας και τον πλανήτη και επιδιώκουμε διαρκώς να βελτιώνουμε τα προϊόντα μας με νέες  μεθοδολογίες και εναλλακτικά συστατικά.

ΑΡΧΕΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ CRADLE TO CRADLE

Σύμφωνα με τις αρχές Cradle to Cradle®  και της κυκλικής οικονομίας, τα προϊόντα θα πρέπει να υπηρετούν ως συστατικά σε νέες παραγωγικές διαδικασίες ή ώς θρεπιτκές ουσίες στο βιολογικό κύκλο στο τέλος της χρήστης τους.

Η πιστοποίηση Cradle to Cradle® βασίζεται σε 5 κριτήρια:

  • υγεία υλικών,
  • επαναχρησιμοποίηση υλικών,
  • ανεώσιμη ενέργεια και διαχείριση άνθρακα,
  • διαχείριση υδάτινων πόρων
  • κοινωνική δικαιοσύνη
     

Η πιστοποίηση εξετάζει τα χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στη φόρμουλα του προϊόντος. Αξιολογεί τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη το κίνδυνο έκθεσης στο προϊόν δαπέδου και την ικανότητα του να ανακυκλώνεται ή να μετατρέπεται σε λίπασμα. Οι αρχές Cradle to Cradle® βοηθούν την Tarkett στη συνεχή βελτιστοποίηση των προϊόντων και η πιστοποίηση επιτρέπει την αναγνώριση των ευκαιριών βελτίωσης.

Η Tarkett είναι ηγέτης στον αειφόρο σχεδιασμό και κατέχει πολλά προϊόντα τα οποία είναι πιστοποιημένα Cradle to Cradle® στις κατηγορίες Bronze, Silver και Gold. H Tarkett προσφέρει πιστοποιημένα προϊόντα σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες, από ετερογενή vinyl δάπεδα έως δάπεδα από ξύλο, linoleum, μοκέτα και ομοιογενή vinyl. Ακόμα και τα μη πιστοποιημένα προϊόντα  αξιολογούνται σύμφωνα με τη μεθοδολογία Cradle to Cradle methodology όσον αφορά την υγεία των υλικών , του περιβάλλοντος και του ανθρώπου. 

ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ: CRADLE TO CRADLE® SILVER

Η Tarkett  έχει λάβει πιστοποίηση Cradle to Cradle® στην κατηγορία Silver για τις σειρές ξύλινων δαπέδων που κατασκευάζονται στη Σουηδία και την Πολωνία. Η Tarkett είναι ο πρώτος παραγωγός ξύλινων δαπέδων στην Ευρώπη με πιστοποιημένα Cradle to Cradle® προϊόντα.

Η πιστοποίηση Cradle to Cradle αξιολογεί κριτήρια όπως το περιεχόμενο, η επαναχρησιμοποίηση υλικών, η περιβαλλοντικά υπεύθυνη παραγωγή σε τομείς όπως η παραγωγή ενέργειας και η διαχείριση των υδάτινων πόρων. Από την πλευρά της ενέργειας και της διαχείριση των υδάτων, η απόδοση της Tarkett αξιολογήθηκε στην κατηγορία Gold.

 

LINOLEUM ΔΑΠΕΔΑ: CRADLE TO CRADLE® BRONZE, SILVER & GOLD

To linoleum της Tarkett είναι το πρώτο το οποίο έλαβε πιστοποίηση Cradle to Cradle® λόγω της βιώσιμης προσέγγισης του. Κατασκευασμένο από φυσικά υλικά όπως λινέλαιο, γιούτα, ξύλο και πούδρα φελλού, και 100% ανακυκώσιμο, είναι το απόλυτο φυσικό και ανανεώσιμο προϊόν. H compact σειρά linoleum δαπέδου έλαβε πιστοποίηση Cradle to Cradle® Silver και την έχει διατηρήση έως σήμερα, που σημαίνει ότι όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή linoleum εντοπίσθηκαν και αξιολογήθηκαν θετικά.

Για να επιτύχουμε την πιστοποίηση Cradle to Cradle® η παραγωγική διαδικασία πρέπει να πληρεί αρκετές απαιτήσεις που σχετίζονται με την ενέργεια και τη χρήση υδάτινων πόρων. Στο σημείο παραγωγής του linoleum στο Narni της Ιταλίας εφαρμόσαμε ένα σύστημα κλειστού βρόχου για την επαναχρησιμοποίηση του νερού για τη διαδικασία ψύξης. Επιπλέον, έχουμε δεσμευτεί για την αύξηση του μεριδίου ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τη μείωση των εκπομπών CO2. Πλέον, προσφέρουμε προϊόντα που έχουν λάβει πιστοποίση Cradle to Cradle® Gold με τις συλλογές  Veneto Essenza 100% linen και Originale Essenza.

Η πιο πρόσφατη καινοτομία στη σειρά προϊόντων linoleum σχετίζεται με τη συλλογή LinoWall, την πρώτη και μοναδική λύση επένδυσης τοίχου με πιστοποίηση Cradle to Cradle® Silver
 

IQ ONE: CRADLE TO CRADLE® GOLD

To iQ One είναι η νέα γενιά ομοιογενούς vinyl δαπέδου χωρίς PVC και έχει μια μοναδική ισσοροπία μεταξύ αισθητικής, ευελιξίας και αντοχής. To iQ One επωφελείτε από μια μοναδική φόρμουλα ομοιογενούς θερμοπλαστικού δαπέδου, χωρίς PVC ή πλαστικοποιητές και προσφέρει τα νέα μοναδικά οφέλη που καθιστούν τα προϊόντα της σειράς iQ αναγνωρίσημα για δεκαετίες. Είναι ιδανικό για χώρους υψηλής επισκεψιμότητας, όπως κοινόχρηστους χώρους, σχολεία, νοσοκομεία κα. Είναι το πρώτο στον κόσμο πιστοποιημένο Cradle to Cradle® Gold ομοιογενές δάπεδο, επιβεβεβαιώνοντας την ηγετική και καινοτόμο δέσμευση της Tarkett στην αειφορία.

ΜΟΚΕΤΑ: DESSO ECOBASE®: CRADLE TO CRADLE GOLD

Κατασκευασμένο με 100% θετικά προσδιορισμένα υλικά, το υπόστρωμα EcoBase της Desso έχει λάβει πιστοποίηση Cradle to Cradle Gold, με το επίπεδο Platinum όσον αφορά την υγεία των υλικών. Περιέχει ανακυκλωμένο υλικό σε ελάχιστο ποσοστό της τάξης του 75% και παράγεται σε μονάδες που λειτουργούν αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το υπόστρωμα μπορεί να διαχωριστεί από το πλακίδιο μοκέτας και να ανακυκλωθεί με ασφάλεια στη γραμμή παραγωγής της Tarkett.

*Ένα πλακίδιο που χρησιμοποιεί υπόστρωμα EcoBase περιέχει εώς και 89 % ανακυκλωμένο ή ανανεώσιμο περιεχόμενο χωρίς συμβιβασμούς στην υγιεινή των υλικών η την απόδοση.