Υποστήριξη των χώρων φροντίδας ηλικιωμένων

Υποστήριξη των χώρων φροντίδας ηλικιωμένων

Καθώς οι εξελίξεις στην υγειονομική περίθαλψη βοηθούν τα άτομα να γερνούν καλύτερα και να ζουν περισσότερο, οι εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων καλούνται να διαδραματίσουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο. Η παροχή της καλύτερης δυνατής μέριμνας συνδέεται με την αποτελεσματική διαχείριση των συναισθηματικών και φυσικών απαιτήσεων, μέσα σε στενούς χρονικούς και οικονομικούς περιορισμούς. Είναι μια συλλογική προσπάθεια, από εκείνους που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και διαχειρίζονται τις εγκαταστάσεις φροντίδας και από την οικογένεια που φροντίζει και στηρίζει άμεσα τους ηλικιωμένους.

Η επιλογή των σχεδίων και των υλικών κάνει τη διαφορά στο περιβάλλον διαβίωσης. Για αυτό το λόγο είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τα οφέλη της εμπειρίας μας και τη γνώση των ερευνών μας, ώστε να προσφέρουμε την υποστήριξή μας στους επαγγελματίες που φροντίζουν τους ηλικιωμένους.

Σχεδιάζοντας με ενσυναίσθηση

Ο σχεδιασμός ενός χώρου φροντίδας ηλικιωμένων είναι μια απαιτητική διαδικασία που απαιτεί βαθιά κατανόηση του πώς οι ηλικιωμένοι βιώνουν το περιβάλλον τους και πώς η εμπειρία τους διαφέρει από των άλλων ανθρώπων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με τους δημιουργούς του VR-EP, ένα εργαλείο εικονικής πραγματικότητας, που εγκρίθηκε από τους κορυφαίους ειδικούς στο φιλικό προς την άνοια design. Η VR-EP ή η Εικονική Πραγματικότητα-Πλατφόρμα Εμπάθειας έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους επαγγελματίες να καταλάβουν πώς η φθίνουσα όραση και γνωστική αντίληψη επηρεάζουν την αντίληψη του χρώματος και της αντίθεσης των υλικών, δείχνοντάς τους τον κόσμο όπως θα γινόταν αντιληπτό σε διάφορες ηλικιακές συνθήκες. 

Υποστηρικτικός σχεδιασμός για τη φροντίδα ηλικιωμένων 

Η κατανόηση των προκλήσεων που σχετίζονται με τη γήρανση, τόσο με αλλά και χωρίς άνοια, είναι απαραίτητη για το σχεδιασμό, την οικοδόμηση και τη διαχείριση μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων όπου οι κάτοικοι αισθάνονται ασφάλεια και άνεση. Διεξήγαμε διεξοδική έρευνα πεδίου για να μάθουμε τι χρειάζονται οι περισσότεροι ηλικιωμένοι από το καθημερινό περιβάλλον τους και ποιες επιλογές σχεδιασμού βελτιώνουν την άμεση ποιότητα ζωής τους.

Tarkett, σχεδιάζοντας περιβάλλοντα φροντίδας ηλικιωμένων για ευημερία

Ο στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε εκείνους που σχεδιάζουν και διαχειρίζονται εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων, για να εξασφαλίσουν την ευημερία όλων των εμπλεκομένων. Αυτό σημαίνει να βοηθάμε τους κατοίκους να αισθάνονται άνετα, διατηρώντας την αυτονομία και ανεξαρτησία τους και περιορίζοντας τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε άγχος ή σύγχυση. Σημαίνει επίσης ότι βοηθάμε τους φροντιστές να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα και αποτελεσματικά και βοηθαμε τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές των εγκαταστάσεων να μείνουν εντός πλαισίου ως προς τον προϋπολογισμό τους, ώστε οι εγκαταστάσεις τους να συνεχίσουν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Μέσω έρευνας σε βάθος στο πεδίο εφαρμογής, συνεντεύξεων με την ανώτερη κοινότητα φροντίδας και χρόνων εμπειρίας σε λύσεις για δάπεδα, αναπτύξαμε σαφείς συστάσεις σχετικά με το τι μπορεί να συμβάλει στην ευημερία των κατοίκων σε μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Αξιολογήστε την αλλαγή που σχετίζεται με την ηλικία


Διευκόλυνση της οπτικής αντίληψης
Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, η όραση τους μειώνεται: τα χρώματα και οι αντιθέσεις μειώνονται, όπως και το οπτικό τους πεδίο. Τα αποτελέσματα αυτά λειτουργούν περιοριστικά εκτός έαν το περιβάλλον είναι προσαρμοσμένο ώστε να τα αντισταθμίζει. Ένα καλά σχεδιασμένο περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στη μείωση των επιπτώσεων αυτών των αναπόφευκτων αλλαγών.

Ενθάρρυνση της κινητικότητας
Είναι σημαντικό οι εσωτερικοί χώροι να σχεδιάζονται για να ενθαρρύνουν την κινητικότητα. Η κινητικότητα βοηθά στη διατήρηση των κινητικών δεξιοτήτων, της καρδιαγγειακής ικανότητας και των γνωστικών επιδόσεων. Η κινητικότητα λειτουργεί ευεργετικά ως προς την ανεξαρτησία, που είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την αυτοεκτίμηση και την ευημερία των ηλικιωμένων.

  • Τα σωστά υλικά για το δάπεδο καθιστούν ευκολότερη και ασφαλέστερη τη μετακίνηση τόσο των ανθρώπων όσο και των τροχήλατων μέσων (φορεία, αναπηρικές καρέκλες κτλ). Οι σωστοί συνδυασμοί χρωμάτων και αντιθέσεων στις επιφάνειες θα βελτιώσουν την αντίληψη του χώρου και θα διευκολύνουν τον προσανατολισμό. Αυτό βοηθά τους κατοίκους να διατηρούν την αυτονομία τους και επίσης να αποτρέπουν τις πτώσεις που μπορεί να προκύψουν από το άγχος και τον αποπροσανατολισμό.
 

Δημιουργία ενός ασφαλούς και άνετου περιβάλλοντος για τους κατοίκους και το προσωπικό φροντίδας


Διασφάλιση της άνεσης των κατοίκων
Η μετακίνηση σε ένα χώρο φροντίδας δημιουργεί ανασφάλεια. Η απώλεια ενός γνώριμου περιβάλλοντος είναι πάντα δύσκολη και μπορεί να οδηγήσει σε επιβάρυνση της υγείας. Για να εγκλιματιστούν, οι νέοι κάτοικοι πρέπει να αισθάνονται καθησυχασμένοι στο περιβάλλον τους, οπότε είναι απαραίτητο η μονάδα φροντίδας να δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας και να περιλαμβάνει αναγνωρίσιμα αντικείμενα από το παρελθόν τους.

Βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας για το προσωπικό
Η εργασία σε ένα χώρο φροντίδας είναι πολύ απαιτητική, τόσο σωματικά όσο και διανοητικά. Ένα ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας, σχεδιασμένο για να διευκολύνει τις καθημερινές εργασίες, βοηθά στη μείωση του άγχους και της κόπωσης και μπορεί επίσης να απελευθερώσει πόρους, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να περάσουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους κατοίκους.

  • Η σωστή επιλογή του δαπέδου μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της αυτονομίας των κατοίκων, διευκολύνοντας τις αναπηρικές καρέκλες και άλλες υποβοηθούμενες κινήσεις. Ο καθαρισμός και η συντήρηση των δαπέδων είναι πιο εύκολος και μειώνει το φόρτο εργασίας του προσωπικού. Οι ηχο-μονωτικές ιδιότητες των δαπέδων προσφέρουν μείωση θορύβου και συμβάλλουν σε ένα πιο άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον για εργασία ή διαβίωση.
     
  

Επιλογή ποιοτικών υλικών για την υγεία των κατοίκων και πιο βιώσιμα κτίρια


Εξασφάλιση καλής ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου
Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι χειρότερη σε εσωτερικούς χώρους από ό, τι σε εξωτερικούς χώρους και η κακή ποιότητα του εσωτερικού αέρα μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο μέσα από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Η διασφάλιση της καλής ποιότητας του αέρα του εσωτερικού χώρου και η πρόληψη των χρόνιων ασθενειών είναι μια πρόκληση για τους χώρους φροντίδας, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά υλικά, επιλέγοντας για παράδειγμα δάπεδο με χαμηλές εκπομπές VOC .

Επιλογή υλικών φιλικών προς το περιβάλλον
Τα ποιοτικά υλικά που σέβονται το περιβάλλον και μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν στο τέλος της ζωής τους, έχουν θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και τον πλανήτη. Η υιοθέτηση μιας προσέγγισης του κύκλου ζωής στην κατασκευή είναι το κλειδί για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός χώρου φροντίδας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ευημερία των κατοίκων.

  • Σας βοηθάμε να δημιουργείτε πιο υγιείς, πιο ασφαλείς και πιο φιλικούς προς τους ανθρώπους εσωτερικούς χώρους, σχεδιάζοντας βιώσιμα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Σήμερα, όλα τα vinyl προϊόντα που παράγονται στην περιοχή του του EMEA είναι 100% ελεύθερα από φθαλικές ενώσεις. Επίσης, αποφασίσαμε να σταματήσουμε τη χρήση βιοκτόνων στα προϊόντα μας.  Αυτό σημαίνει ότι δεν συμβάλλουμε στην βακτηριακή αντοχή. Προσπαθούμε επίσης να βελτιώνουμε συνεχώς τα διαπιστευτήρια υγείας και περιβάλλοντος των προϊόντων μας, αξιοποιώντας υλικά που μπορούν να ανακτηθούν, να ανακυκλωθούν και να αντικατασταθούν.
  

Διαχείριση κόστους μέσω των σωστών επιλογών


Βελτιστοποίηση της συντήρησης
Τα υψηλά επίπεδα κυκλοφορίας είναι φυσιολογικά σε μια εγκατάσταση φροντίδας ηλικιωμένων: αναπηρικές καρέκλες, καροτσάκια, τροχήλατα μηχανήματα ... Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει χτυπήματα, διαρροές και γενική φθορά. Δεδομένου ότι η συντήρηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο κόστος ιδιοκτησίας του δαπέδου, η σωστή επιλογή μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τα σχετικά έξοδα. 

Εξοικονόμηση στις διαδικασίες καθαρισμού
Ο καθαρισμός είναι επίσης σημαντικό μέρος του κόστους κύκλου ζωής. Η επιλογή των εύκολων και γρήγορων στον καθαρισμό επιφανειών συμβάλλει στη διατήρηση της υγιεινής των χώρων ανά πάσα στιγμή. Μειώνει επίσης τις απαιτούμενες εργασίες και συμβάλλει στη συγκράτηση των συναφών δαπανών όπως τα προϊόντα καθαρισμού.

  • Το καλό design δεν είναι απαραιτήτως δαπανηρό. Προσφέρουμε πρακτικές λύσεις δαπέδου για ένα υγιεινό, καλά συντηρημένο χώρο φροντίδας που μεταφέρει ένα θετικό συναίσθημα. Σκεπτόμενοι μακροπρόθεσμα, επιλέξτε είτε ένα ανθεκτικό δάπεδο που θα διαρκέσει περισσότερο και θα μειώσει τη συχνότατα των ανακαινίσεων ή μια εύκολη λύση για να μπορείτε να αντικαταστήσετε το δάπεδο πιο συχνά, εάν είναι απαραίτητο.