iD Revolution, με πιστοποίηση Cradle to Cradle® Gold για αειφόρο σχεδιασμό προϊόντων

iD Revolution, με πιστοποίηση Cradle to Cradle® Gold για αειφόρο σχεδιασμό προϊόντων

Το iD Revolution είναι το πρώτο πιστοποιημένο Cradle to Cradle® Gold αρθρωτό ανθεκτικό δάπεδο και ένα καλό παράδειγμα αειφόρου σχεδιασμού προϊόντων. Παρακολουθήστε το βίντεό μας για να ακούσετε την ιστορία πίσω από αυτήν την πρωτοποριακή καινοτομία:

Τι είναι η κυκλική οικονομία;

Η κυκλική οικονομία, σε αντίθεση με τη γραμμική οικονομία («λήψη, κατασκευή και διάθεση») είναι ένα αναγεννητικό σύστημα που είναι μια εναλλακτική λύση στην οποία οι πόροι διατηρούνται σε χρήση για όσο το δυνατόν περισσότερο πριν ανακτηθούν ή αναγεννηθούν στο τέλος της διάρκειας ζωής του προϊόντος. Στην κυκλική οικονομία, δεν υπάρχουν απορρίματα ή απόβλητα, παρά μόνο θρεπτικά συστατικά.

Τι είναι η φιλοσοφία Cradle to Cradle®;

Η φιλοσοφία σχεδιασμού Cradle to Cradle® απαιτεί από τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν προϊόντα που είναι αναγεννητικά από το σχεδιασμό και παράγονται με τρόπους που σέβονται το περιβάλλον. Τα πιστοποιημένα με C2C προϊόντα έχουν σχεδιαστεί εξαρχής για επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση με μηδενικά απόβλητα. Απαιτείται συνεχής πρόοδος και στις πέντε κατηγορίες για να διασφαλιστεί ο βιώσιμος σχεδιασμός προϊόντων: υγεία υλικών, επαναχρησιμοποίηση υλικών, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση νερού και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το iD Revolution συμμορφώνεται και με τις 5 κατηγορίες:

  • Υγεία υλικών: Η Tarkett έχει επιτύχει την πιστοποίηση C2C Gold για δάπεδα με το iD Revolution, με επίπεδο Platinum για την υλική υγεία, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο αξιολόγησης.
  • Διαχείριση υδάτων: Η χρήση νερού αξιολογείται σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και το 99% του νερού που χρησιμοποιείται στη διαδικασία παραγωγής ανακυκλώνεται σε κλειστό βρόχο.
  • Επαναχρησιμοποίηση υλικών: Το iD Revolution περιέχει 83% ταχέως ανανεώσιμων, βιολογικών, ανακυκλωμένων υλικών και άφθονων ορυκτών, που δεν συμβάλλουν στην έλλειψη πόρων. Είναι 100% ανακυκλώσιμο. Η Tarkett συνεργάζεται επίσης με εταίρους για να επιταχύνει τη μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία και να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Tarkett συνεργάστηκε με μία από τις μόνες υπάρχουσες εταιρείες που ανακυκλώνουν το PVB για να προμηθεύσουν αυτό το υλικό, μια ρητίνη που χρησιμοποιείται για να αποτρέψει το θραύσμα των παρμπρίζ. Ανακτάται από οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους ή από γυαλί ασφαλείας από κτίρια και στη συνέχεια ενσωματώνεται στη φόρμουλα του προϊόντος.

  • Ανανεώσιμη ενέργεια: Το 50% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ ολόκληρη η διαδικασία κατασκευής βελτιστοποιείται για εξοικονόμηση ενέργειας. Το υπόλοιπο 50% αντισταθμίζεται και προέρχεται από πιστώσεις άνθρακα που λαμβάνονται μέσω της υποστήριξης ενός έργου βιοποικιλότητας στον Περουβιανό Αμαζόνιο. Μέχρι το 2019, το iD Revolution θα παραχθεί χρησιμοποιώντας 100% ανανεώσιμη ενέργεια.
  • Κοινωνική δικαιοσύνη: Επιδιώκουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε όλους όσοι συμβάλλουν στην παραγωγή αυτού του προϊόντος.