Μοκέτα σε μορφή σανίδων για χρήση σε open space χώρους

DESSO AirMaster Savera & Savera Shade

Παχνιδιάρικες, ευέλικτες και πρακτικές

Ως μέρος της προσέγγισης Tarkett Human-Conscious Design™, στόχος μας είναι να παρέχουμε πιο ασφαλείς και υγιεινούς χώρους, στους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Οι συλλογές DESSO AirMaster Savera και Savera Shade προσφέρουν έναν εμπνευσμένο και ευέλικτο τρόπο για να μειώσετε σημαντικά τα επιβλαβή σωματίδια σκόνης στους γραφειακούς χώρους. Τα συλλαμβάνουν και τα συγκρατούν στο σωστό σημείο έτσι ώστε να μην μπορούν να κάνουν κακό, ακριβώς κάτω από τα πόδια σας.

Είναι η πρώτη σειρά AirMaster όπου τα δάπεδα της προσφέρονται σε μορφή σανίδας.  Οι συλλογές δαπέδων DESSO AirMaster Savera και Savera Shade έρχονται από το μέλλον: είναι προσαρμοστικές και βιώσιμες.

Collage από φωτογραφίες δαπέδου DESSO AirMaster Savera Carpet

DESSO AirMaster: Clears the Air®

Η σημασία του καθαρού αέρα στο χώρο εργασίας είναι πρωταρχικής σημασίας. Τα μικροσκοπικά, αόρατα σωματίδια που ονομάζονται αιωρούμενα σωματίδια (PM), γνωστά και ως σωματιδιακή ρύπανση ή λεπτή σκόνη, παίζουν καθοριστικό παράγοντα στην ποιότητα του αέρα των σπιτιών και των χώρων εργασίας και συνδέονται άμεσα με κινδύνους για την υγεία.1 Η λειτουργικότητα του νου μας, η αίσθηση της ευημερίας & της υγείας μας γενικότερα ωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από τον αέρα που είναι απαλλαγμένος από ρύπους.

Από την πρώτη παρουσίαση της, η τεχνολογία AirMaster έχει αποδείξει την αξία της σε αμέτρητους χώρους εργασίας καθώς και σε αυστηρές εργαστηριακές δοκιμές.  Οι τελευταίες απέδειξαν ότι οι μοκέτες DESSO AirMaster® είναι τουλάχιστον οκτώ φορές πιο αποτελεσματικές στη σύλληψη και τη συγκράτηση λεπτών σωματιδίων σκόνης σε σχέση με άλλες λείες επιφάνειες δαπέδου (PM10) και τουλάχιστον τέσσερις φορές σε σύγκριση με τις συμβατικές μοκέτες (PM10)2.

Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα

Η ετικέτα GUI Gold έχει απονεμηθεί βάσει του μέσου όρου των 15 επαναλαμβανόμενων δοκιμών στις οποίες μετρήθηκε η εξαιρετική απόδοση της σύλληψης της λεπτής σκόνης της DESSO AirMaster, για να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματα είναι επιστημονικά έγκυρα και δεν βασίζονται μόνο σε μια εφάπαξ δοκιμή.

Κατά τη διάρκεια ορισμένων δοκιμών, η DESSO AirMaster αποδείχθηκε έως και 20 φορές πιο αποτελεσματική 3 στη σύλληψη και τη συγκράτηση της λεπτής σκόνης από τις λείες λύσεις δαπέδου.

Βραβεύτηκε με την ετικέτα Gold Plus  για υψηλή απόδοση σε τρία κριτήρια δοκιμής:
– Καταλληλότητα για αλλεργικούς
– Υψηλή ικανότητα δέσμευσης λεπτής σκόνης
– Ιδιότητες χαμηλών εκπομπών πτητικών οργανικών ενώσεων
 (VOC)4

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

DESSO AirMaster Savera

Η συλλογή AirMaster Savera αποτελείται από μια παλέτα έξι συμπαγών τόνων που ταιριάζουν ιδανικά με τα έξι μεταβατικά χρώματα της Airmaster Savera Shade.

DESSO AirMaster Savera Shade

Η AirMaster Savera Shade προσφέρει ένα λεπτό εφέ μετάβασης που εκφράζεται σε δύο παραλλαγές σανίδων ανά απόχρωση. Η μία σανίδα δημιουργεί μια πιο απαλή, ανοιχτόχρωμη μετάβαση και η άλλη μια πιο εμφανή, πιο σκούρα μετάβαση.

ΕΜΠΝΕΥΣΗ & DESIGN

Ωστόσο, η λειτουργικότητα είναι μόνο ένα μέρος της ιστοράς. Με μια ευέλικτη παλέτα από 12 ζεστές και ψυχρές αποχρώσεις - έξι συμπαγείς τόνους και έξι χρώματα μετάβασης - οι σχεδιαστές έχουν ατελείωτους συνδυασμούς στη διάθεσή τους ώστε να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα που οραματίζονται.

Οι σανίδες AirMaster Savera, τοποθετημένες σε διάφορους σχηματισμούς ή σε συνδυασμό με LVT της Tarkett, είναι ιδανικές για το σχεδιασμό κατόψεων που είναι δημιουργικές και πρακτικές, όπως για παράδειγμα η δημιουργία ζωνών ή διαδρομής ή σήμανσης απόστασης.

DESSO Airmaster Savera & Savera Shade Design Inspiration

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

DESSO AirMaster Savera Sustainability Credentials

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ

1 Κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ποιότητα του αέρα για τα σωματίδια, παγκόσμια ενημέρωση 2005.
2 Με βάση τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την GUI με το DESSO AirMaster® σε σύγκριση με ένα τυπικό λείο δάπεδο και σε σχέση με μια τυπική μοκέτα loop pile με (μέσες τιμές).
3 Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται σε ύψος 80 cm και 110 cm (στη ζώνη αναπνοής).
4 Ανάλυση δοκιμής ISO 16000, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης AgBB 2010 και σύμφωνα με τα κριτήρια εκπομπής GUT.