Φανταστείτε εκ νέου τις πόλεις: Mεταμορφώσετε τη συλλογική στέγαση ώστε να ανταποκρίνεται στο νέο τρόπο ζωής των πόλεων

Φανταστείτε εκ νέου τις πόλεις: Mεταμορφώσετε τη συλλογική στέγαση ώστε να ανταποκρίνεται στο νέο τρόπο ζωής των πόλεων

Με αφορμή την κρίση δημόσιας υγείας του COVID-19, προέκυψαν αλλαγές στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των κατοίκων των πόλεων. Η πανδημία όχι μόνο επιτάχυνε τις αναδυόμενες τάσεις στην αγορά των ακινήτων, αλλά άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται, ξεκουράζονται και διασκεδάζουν στο μέρος που αποκαλούν ως το σπίτι τους. Η ανάπτυξη μιας βαθιάς, ανθρώπινης κατανόησης των αναγκών των ανθρώπων μας οδηγεί σε ό,τι κάνουμε. Οδηγεί ολόκληρη τη σχεδιαστική φιλοσοφία μας με τη βιωσιμότητα και τα καλό υλικά πάντα στο επίκεντρο. Το ονομάζουμε Tarkett Human-Conscious Design™. Σε μια νέα έκθεση, διερευνούμε πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες των ιδιοκτητών, των κατοίκων και των επενδυτών. Δείχνει πώς οι καινοτόμες ιδέες συλλογικής στέγασης μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ζωής στην πόλη με βιώσιμους, εξαιρετικά κερδοφόρους τρόπους που διαχειρίζονται με μέγιστη προσοχή την πολύ σημαντική σχέση ισορροπία μεταξύ των ανθρώπων και του πλανήτη.
Μέσω του white paper δίνουμε μια επισκόπηση του πώς η πανδημία έκανε τους ανθρώπους να επαναξιολογήσουν το περιβάλλον τους και να ευθυγραμμίσουν εκ νέου τις καταναλωτικές αξίες τους.

 

Η αγορά ακινήτων της Ευρώπης μέσα από μια νέα οπτική

Οι άνθρωποι θέλουν περισσότερο πράσινο, λιγότερη συμφόρηση και μεγαλύτερη αίσθηση κοινότητας.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι κάποιοι αρχίζουν να υποχωρούν στα προάστια αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Για πολλούς άλλους αυτό απλώς δεν αποτελεί επιλογή. Ίσως για οικονομικούς λόγους πρέπει να μείνουν στην πόλη. Με την πολύ ευρύτερη αποδοχή της εργασίας στο σπίτι, η καθημερινή μετακίνηση έχει γίνει λιγότερο πρόβλημα. Οι άνθρωποι κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής και, όταν πρόκειται να επιλέξουν κάπου για να ζήσουν. Επιδιώκουν οι επιλογές τους να συνδυάζουν την ευκολία, την κοινότητα και την ευκαιρία να είναι πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνοι.

Οι εταιρείες ακινήτων που σκέφτονται με μακροπρόθεσμους ορίζοντες επαναπροσδιορίζουν τη συλλογική στέγαση για να δημιουργήσουν ζωντανές, αναγεννητικές κοινότητες. Συνήθως αποτελούνται από ξεχωριστές κατοικίες ή διαμερίσματα σε ένα κτίριο. Μερικές φορές πολλά κτίρια μπορούν να στέκονται μαζί μέσα σε ένα συγκρότημα, μοιράζοντας πόρους και μερικές κοινές εγκαταστάσεις. Συχνά κατασκευασμένα με σύγχρονες μεθόδους κατασκευής, με υλικά που έχουν αποδειχθεί ότι ελαχιστοποιούν το αποτύπωμα άνθρακα και επιπλωμένα με εσωτερικές λύσεις που ικανοποιούν ισχυρά περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια, προσφέρουν έναν νέο τρόπο ζωής στην πόλη που είναι πιο βιώσιμος σε κάθε επίπεδο.

Eνώ η υπερηφάνεια αναδεικνύεται ως το βασικό συναίσθημα που έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο πόσο χαρούμενοι είμαστε στη ζωή μας και στο σπίτι μας, οι σημερινοί καταναλωτές υπερηφανεύονται για πολύ περισσότερα πράγματα. Ο τρόπος ζωής τους και ο ευρύτερος κοινωνικός και περιβαλλοντικός αντίκτυπος των επιλογών που κάνουνε γίνονται όλο και πιο σημαντικοί.

Σε αυτήν την έκθεση δείχνουμε πώς οι φορείς προώθησης ακινήτων μπορούν να αξιοποιήσουν αυτήν την αυξανόμενη δημόσια συνείδηση - επιδεικνύοντας μια ισχυρή στάση βιωσιμότητας, επιλέγοντας μόνο υγιεινά υλικά και καθοδηγώντας με σιγουριά τους ιδιοκτήτες και τους ενοίκους στη λήψη αποφάσεων.

ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Πέντε τρόποι με τους οποίους η συλλογική στέγαση μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή στην πόλη προς το καλύτερο

  • Οι άνθρωποι θέλουν περισσότερα από το μέρος που ζουν: Η πανδημία επιταχύνει τις κοινωνικοοικονομικές τάσεις. Η ζωή στην πόλη χάνει την ελκυστικότητά της καθώς οι Ευρωπαίοι θέλουν περισσότερο πράσινο, λιγότερη συμφόρηση και μεγαλύτερη αίσθηση κοινότητας.
  • Η βιωσιμότητα και ο κοινωνικός αντίκτυπος είναι σημαντικά: Οι άνθρωποι κάνουν πιο συνειδητές επιλογές για το πώς ζουν. Τα πράσινα κτίρια θα βοηθήσουν στη διαφοροποίηση στην ανάπτυξη νέων ακινήτων.
  • Η κοινότητα έχει κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη: Οι καινοτόμες ιδέες συλλογικής στέγασης βοηθούν τους κατοίκους των πόλεων να ξανασκεφτούν την αστική ζωή, με επίκεντρο τις ακμάζουσες, αναγεννητικές κοινότητες.
  • Η ευρυχωρία και η προσαρμοστικότητα έχουν μεγαλύτερη σημασία: Οι μονάδες στέγασης που παρέχουν φωτεινούς, ευάερους χώρους, αγκαλιάζουν τη ρευστότητα και καλύπτουν τους ανθρώπους στη φύση είναι ιδιαίτερα περιζήτητες. Οι αρθρωτές έννοιες που μπορούν να προσαρμοστούν έξυπνα για να φιλοξενήσουν γραφεία στο σπίτι, χώρους παιχνιδιού, ζώνες άσκησης και πολλά άλλα θα ξεχωρίσουν.
  • Οι καταναλωτές αναζητούν επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες τους: Προσφέροντας ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων που επιτρέπουν την εξατομίκευση του χώρου, χρησιμοποιώντας μόνο βιώσιμα, υγιεινά υλικά από υπεύθυνους συνεργάτες, βοηθάτε στη δημιουργία ξεχωριστών προσεγγίσεων με εξαιρετικά κερδοφόρους τρόπους.

Τελικά, πρέπει να εργαστούμε μαζί για να αντιστρέψουμε τις τάσεις που απομακρύνουν τους ανθρώπους από τις πόλεις. Γνωρίζουμε ότι η αστική ζωή πρέπει να αλλάξει για να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου αγοραστή και ότι αυτές οι ανάγκες είναι τώρα πιο εκτεταμένες από ποτέ.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα κύρια συμπεράσματα καθώς προχωράμε προς τα εμπρός, θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε στέγη που αντικατοπτρίζει τις ατομικές επιθυμίες καθώς και τις ευρύτερες συλλογικές ανάγκες. Δημιουργώντας πιο χαρούμενες, πιο υγιείς, ακμάζουσες κοινότητες που νιώθουν περήφανες και επενδύουν στο μέρος που αποκαλείται 'σπίτι'.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ