Οι φιλόδοξοι κλιματικοί στόχοι της Tarkett για το 2030 εγκρίθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi)

Οι φιλόδοξοι κλιματικοί στόχοι της Tarkett για το 2030 εγκρίθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi)

13/01/2023

Η Tarkett ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι μείωσης των εκπομπών που βασίζονται στην επιστήμη επικυρώθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi)*.

Μέχρι το 2030, η Tarkett δεσμεύεται να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) απόλυτου εύρους 1 και 2 από  έτος βάσης το 2019. Η Tarkett δεσμεύεται επίσης να μειώσει κατά 27,5% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από αγορασμένα αγαθά και υπηρεσίες και την επεξεργασία στο τέλος του κύκλου ζωής των πωληθέντων προϊόντων εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου**.

Αυτό είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά, ο οδικός χάρτης της Tarkett για το κλίμα στοχεύει στην επίτευξη έως το 2030 30% μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών πεδίου 3 που αντιπροσωπεύουν το 90% των συνολικών εκπομπών GHG της Tarkett***.

Ο Arnaud Marquis, Chief Sustainability & Innovation Officer της Tarkett, δήλωσε: "Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να δράσουμε τώρα κατά της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική επιστήμη δείχνει ότι είναι ακόμα δυνατό να περιοριστεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας στους 1,5°C, αλλά είμαστε επικίνδυνα κοντά στο να φτάσουμε αυτό το όριο. Ο καθορισμός κλιματικών στόχων για ολόκληρη την αλυσίδα αξίας είναι μια κατάσταση win-win - συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών των δικών μας αερίων θερμοκηπίου και των εκπομπών των πελατών μας. Στην Tarkett, συνεργαζόμαστε με τα ενδιαφερόμενα μέρη για να αλλάξουμε τους βασικούς κανόνες από κοινού. Λιγότερα απόβλητα και οι χαμηλότερες εκπομπές είναι οι δύο θεμελιώδεις άξονες στους οποίους εργαζόμαστε για να μεταμορφώσουμε ολόκληρη την οικοδομική βιομηχανία. Αυτή η έγκριση από την SBTi είναι άλλη μια απόδειξη ότι η φιλοδοξία μας για το κλίμα είναι η σωστή!».

* Η πρωτοβουλία Sciences Based Targets (SBTi) είναι μια συνεργασία μεταξύ του CDP, του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, του World Resources Institute (WRI) και του Worldwide Fund for Nature (WWF). Το SBTi ορίζει και προωθεί τις βέλτιστες πρακτικές στον καθορισμό στόχων με βάση την επιστήμη και αξιολογεί και εγκρίνει ανεξάρτητα τους στόχους των εταιρειών για την επιτάχυνση της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
** Το όριο στόχος περιλαμβάνει βιογενείς εκπομπές που σχετίζονται με τη γη και αφαιρέσεις από πρώτες ύλες βιοενέργειας.
*** Οι εκπομπές του πεδίου 3 δημιουργούνται από δραστηριότητες σε όλη την αλυσίδα αξίας μας, όπως οι εκπομπές των προμηθευτών μας μέσω εξόρυξης και επεξεργασίας πρώτων υλών, αποστολής αγαθών και εκπομπών στο τέλος χρήσης.