CARBON FOOTPRINT CALCULATOR

Υπολογίστε το αποτύπωμα άνθρακα του έργου σας

Τι είναι το αποτύπωμα άνθρακα;

Το αποτύπωμα άνθρακα είναι η συνολική ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου (CO2eq) που παράγονται από τις δραστηριότητές μας. Μπορούμε να υπολογίσουμε το αποτύπωμα άνθρακα μιας χώρας, μιας επιχείρησης, ενός προϊόντος κ.λπ. Το αποτύπωμα άνθρακα προϊόντος καταγράφει τις συνολικές εκπομπές άνθρακα ενός προϊόντος κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Το αποτύπωμα άνθρακα είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο για να κατανοήσουμε τον αντίκτυπο που έχουμε στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η οικοδομική και κατασκευαστική βιομηχανία μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά καθώς αντιπροσωπεύει το 39% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (παραγωγή, μεταφορά και αποτέφρωση) και το 60-70% των συνολικών απορριμμάτων.

climate change effects

Πως υπολογίζεται;

Ο υπολογιστής μας περιλαμβάνει εκπομπές για κάθε ένα από τα στάδια του κύκλου ζωής του προϊόντος, υλικό, μεταφορά, την ενέργεια που καταναλώνεται στη διαδικασία κατασκευής, τη χρήση και το στάδιο του τέλους ζωής για τον προσδιορισμό των υπολογισμών του. Όλοι οι υπολογισμοί βασίζονται στα EPD μας και επαληθεύονται από τρίτους.

flooring life cycle stages including recycling

Υπολογίστε το αποτύπωμα άνθρακα του έργου σας

Κατασκευή νέου νοσοκομείου;

Υπολογίστε το αποτύπωμα άνθρακα του έργου σας

Εργάζεστε σε κάποιο σχολικό project;

Υπολογίστε το αποτύπωμα άνθρακα του έργου σας

Έχετε κάποιο project στον τομέα φιλοξενίας;

Υπολογίστε το αποτύπωμα άνθρακα του έργου σας

Θέλετε να κάνετε τη διαφορά; Εγγραφείτε στο ReStart®

Εγγραφείτε στο πρόγραμμα ανάκτησης και ανακύκλωσης ReStart® και να είστε βέβαιοι ότι το δάπεδό σας θα συλλεχθεί και θα ανακυκλωθεί σε πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιηθεί σε νέα δάπεδα Tarkett.

.

Και μειώστε τον αντίκτυπό σας με την ανακύκλωση

Ο υπολογισμός του αποτυπώματος άνθρακα καθιστά δυνατό τον εντοπισμό των κύριων πηγών εκπομπών σε ένα προϊόν, κάτι που με τη σειρά του δείχνει τη δυνατότητα βελτιστοποίησης και αποφυγής. Το στάδιο του τέλους ζωής είναι ένα στάδιο με μεγάλες δυνατότητες μείωσης του άνθρακα. Η ανακύκλωση παλαιών δαπέδων μειώνει τις εκπομπές άνθρακα αποφεύγοντας την αποτέφρωση ή την υγειονομική ταφή και την εξόρυξη πρώτων υλών.

Ανακύκλωση παλαιών vinyl δαπέδων

Ανακαλύψτε πώς πρωτοστατούμε στην ανακύκλωση μετά τη χρήση για ομοιογενή δάπεδα βινυλίου. Μια ιστορία με την ΙΚΕΑ.

Ανακύκλωση παλαιών linoleum δαπέδων

Διαβάστε περισσότερα για το πώς πρωτοστατούμε στην ανακύκλωση παλαιών δαπέδων από λινέλαιο.

Ανακύκλωση παλαιών πλακιδίων μοκέτας

Κλείνοντας τον κύκλο στις μοκέτες στην ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Επιδιώκετε την ουδετερότητα άνθρακα;

Πρόγραμμα Carbon Conscious

Η επιλογή της Tarkett συνοδεύεται από τη διαβεβαίωση ότι επιλέγετε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί συνειδητά με γνώμονα τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα από την αρχή. Όπου δεν μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω τις εκπομπές άνθρακα μέσω των αυστηρών διαδικασιών σχεδιασμού και κατασκευής προϊόντων, προσφέρουμε να αντισταθμίσουμε το υπόλοιπο, μέσω του Carbon Conscious Program μας, με εξωτερικά επαληθευμένες πιστώσεις άνθρακα.

Αναζητείτε κυκλικά προϊόντα

Η κυκλική επιλογή μας

Η Circular Selection συγκεντρώνει τις κυκλικές μας συλλογές. Αυτές οι συλλογές είναι οικολογικές με γνώμονα την κυκλικότητα και την ανακύκλωση στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Η επιλογή ενός δαπέδου από την κυκλική μας επιλογή αποτελεί εγγύηση ότι τα απορρίμματα του δαπέδου σας θα συλλεχθούν και θα ανακυκλωθούν μετά την εγκατάσταση και μετά τη χρήση.

.

Χρειάζεστε υποστήριξη; 

Θέλετε να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες ή υποστήριξη για το έργο σας; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε! Επικοινωνήστε με τον τοπικό εκπρόσωπο πωλήσεων μας.

Υπολογίστε το αποτύπωμα άνθρακα για οποιαδήποτε από αυτές τις συλλογές