Μοκέτα Solid & Shape  | DESSO & Studio Stefan Scholten

Solid & Shape

DESSO & Studio Stefan Scholten

 

Η συλλογή μοκέτας Solid & Shape σε μορφή πλακιδίων από την DESSO & το Studio Stefan Scholten αποτελεί μια οπτική εξερεύνηση διαφόρων τεχνικών ανακύκλωσης. Η γενική αισθητική που σχετίζεται με τα ανακυκλωμένα υλικά σχετίζεται κυρίως με τα θολά ανάμεικτα χρώματα και τους ρυθμούς, παρά με τα αιχμηρά γεωμετρικά μοτίβα.

Εμπνευσμένη από τη διαδικασία ανακύκλωσης της Tarkett

 

Το πρόγραμμα ανάκτησης & ανακύκλωσης ReStart διευκολύνει την επεξεργασία των παλαιών δαπέδων ως πρώτης ύλης για νέα δάπεδα. Το Tarkett μπορεί να διαχωρίσει το υπόστρωμα από το νήμα και να το επαναχρησιμοποιήσει ως βάση για τα νέα  πλακίδια μοκέτας DESSO. Τα νήματα υποβάλλονται σε εκ νέου επεξεργασία για την παραγωγή νέων νημάτων μοκέτας.

 

DESSO Tarkett recycling process

Stefan Scholten:

"Το έργο μας βασίστηκε σε αυτή τη διαδικασία. Ήμουν πολύ χαρούμενος που το είχα αυτό ως σημείο εκκίνησης. Πώς μεταφράζουμε τη φιλοσοφία Cradle to Cradle σε μια συλλογή που την αντικατοπτρίζει εμφανώς και απτά; Θέλαμε η μοκέτα να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι είναι το αποτέλεσμα της ανακύκλωσης, της έξυπνης επεξεργασίας των απορριμμάτων νημάτων.”

"Θέλαμε να παίξουμε με μείγματα από τραχιά και λεία νήματα και διάφορα ύψη πέλους, δημιουργώντας μια ωμή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση ταυτόχρονα. Της οριστικής σειράς προηγήθηκε μια εντατική έρευνα μορφής. Στο τέλος, εμφανίστηκε μια συλλογή με δύο εμφανίσεις: Solid και Shape. Δύο σχέδια, με οκτώ χρώματα το καθένα. Συνδυάζοντας τις ιδιότητες του Solid και του Shape, αυξάνεται η πιθανότητα συνδυασμών.”

Συλλογή Solid & Shape

 

Η συλλογή Solid and Shape δημιουργήθηκε για να δημιουργείται συνεχώς εκ νέου. Μια πραγματικά κυκλική συλλογή. Το σύστημά κλειστού κύκλου μας διασφαλίζει ότι τα πλακίδια μοκέτας Solid and Shape έχουν το χαμηλότερο κυκλικό αποτύπωμα άνθρακα* στην Ευρώπη - τουλάχιστον 6 φορές χαμηλότερο** από το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα των ανταγωνιστών μας. Ο συνδυασμός Solid και Shape προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ζωνών.

DESSO Solid

Η Solid προκύπτει από τη μελέτη συνδυασμών νημάτων και συνδυασμών χρωμάτων εμπνευσμένη από ίνες νήματος από τη διαδικασία ανακύκλωσης.

DESSO Shape

Ξεκινώντας με την ίδια διαδικασία όπως και για η Solid – κόψιμο ινών νήματος, αποσυναρμολόγηση και ανασύστασή τους – το Studio Stefan Scholten δημιούργησε ένα μοτίβο που βασίζεται σε οργανικά σχήματα.

Σχετικά με τον Stefan Scholten

DESSO portrait Stefan Scholten
DESSO studio Stefan Scholten

 

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο Stefan Scholten έχει γίνει μια από τις καθοριστικές φωνές στον παγκοσμίου φήμης ολλανδικό design. Το έγκριτο περιοδικό design Wallpaper* ψήφισε πρόσφατα το έργο του ως «Καλύτερο Desing της Χρονιάς». Διαχειρίζεται το δικό του πρακτορείο σχεδιασμού από το 1995. Το στούντιο με έδρα το Άμστερνταμ σχεδιάζει για πολλές αξιόλογες μάρκες, όπως HAY, Paola Lenti, City of Amsterdam, DESSO, Maharam, Kvadrat και Gelderland.

Εύρος χρωμάτων

Η χρωματική παλέτα των Solid και Shape συνδυάζεται και σας επιτρέπει να κάνετε μια κατάλληλη και εκφραστική δήλωση σε δάπεδα γραφειακών χώρων.

DESSO Origin Solid and Shape Colour Overview

Gallery φωτογραφιών

Ανακαλύψτε πώς γίνεται η ανακύκλωση μοκέτας στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης της Tarkett's στο Waalwijk και πώς κινούμαστε προς μια πιο κυκλική οικονομία.

Μπορείτε να γίνετε μέρος του ταξιδιού μας προς μια πιο κυκλική οικονομία συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ReStart®.

 

* Για πλακίδια μοκέτας με επένδυση EcoBase με νήμα PA6, σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) S-P-05827 εξωτερικά επαληθευμένη από την Bureau Veritas, με βάση το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα (Ενότητες A-D) με σενάριο κυκλικής ανακύκλωσης κλειστού βρόχου.

** Σύγκριση του EPD S-P-05827 με το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα (Ενότητα A-D) καθενός από τα EPD των 19 πλακιδίων μοκέτας που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο (Μάιος 2022) για ανταγωνιστές με τοποθεσία παραγωγής στην ΕΕ+ΗΒ, στην περιοχή βάρους προϊόντος 600 -699gr, νήματα πολυαμιδίου και αποτέφρωση ως σενάριο τέλους ζωής.