Συλλογή DESSO Origin - Recharge & Retrace

Συλλογή DESSO Origin

Recharge & Retrace

Η ομορφιά της κυκλικότητας. Οι μοκέτες Recharge και Retrace της συλλογής Origin είναι 100% ανακυκλώσιμες, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ολιστικού σχεδιασμού. Τόσο η υφή όσο και το μοτίβο των πλακιδίων μοκέτας των συλλογών έχουν εμπνευστεί από την έννοια της κυκλικότητας. 

 

 

 

Η κυκλική προσέγγιση της Tarkett

Το να κάνεις το καλό για τους ανθρώπους και τον πλανήτη σημαίνει να λαμβάνονται πραγματικά μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου όπως το διοξείδιο του άνθρακα, που συμβάλλει σημαντικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η κυκλική προσέγγιση της Tarkett στην κατηγορία μοκέτας σε μορφή πλακιδίων μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ακριβώς αυτό. Είμαστε ο μόνος κατασκευαστής πλακιδίων μοκέτας με σύστημα ανακύκλωσης κλειστού κύκλου. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζουμε τη χρήση παρθένων πρώτων υλών για νέα προϊόντα και αποφεύγουμε κοινές επιλογές εκπομπής άνθρακα, όπως η αποτέφρωση και η υγειονομική ταφή στο τέλος του κύκλου ζωής των προϊόντων.

DESSO Origin Circular Carbon Footprint

Το χαμηλότερο κυκλικό αποτύπωμα άνθρακα

Από το αρχικό σημείο εξόρυξης μέσω της κατασκευής, της εγκατάστασης, της χρήσης και της ανακύκλωσης, φέρουμε την ευθύνη για την πορεία της μοκέτας στην επόμενη ζωή της, ξανά και ξανά.


Το σύστημα κλειστού κύκλου που διαθέτουμε διασφαλίζει ότι τα πλακίδια μοκέτας μας έχουν το χαμηλότερο κυκλικό αποτύπωμα άνθρακα* στην Ευρώπη – τουλάχιστον 6 φορές χαμηλότερο** από το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα των ανταγωνιστών μας.

Φτιαγμένη για να ξαναφτιάχνεται

Κάθε προϊόν της σειράς DESSO Origin είναι φτιαγμένο για να ξαναφτιάχνεται. Ένα πραγματικά κυκλικό προϊόν, που σχεδιάστηκε για να αποσυναρμολογείται ώστε τα εξαρτήματά του να μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν σε πρώτη ύλη για νέα πλακίδια μοκέτας. Το αποτέλεσμα: μια σειρά συλλογών που συνδυάζει την κατασκευαστική τεχνογνωσία με την ομορφιά της υφής. 

DESSO

Κάνοντας συνειδητές επιλογές. Για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Tarkett Human-Conscious Design TM

Η συλλογή Origin

 

Η ομορφιά της κυκλικότητας εντοπίζεται στη διακύμανση της υφής των σχεδίων, μια πρόσκληση να αγγίξετε, να αισθανθείτε και να θαυμάσετε ξανά και ξανά.

 

DESSO Recharge

Ο σχεδιασμός DESSO Recharge παραπέμπει στην ανακυκλωμένη κιμωλία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του EcoBase backing.

DESSO Retrace

Η DESSO Retrace εμπνέεται στο σχεδιασμό της από την ίδια τη διαδικασία της ανακύκλωσης των πλακιδίων μοκέτας.

Εύρος χρωμάτων

 

Τα προϊόντων των συλλογών μοκέτας DESSO Recharge και Retrace μοιράζονται την ίδια όμορφη παλέτα 20 χρωμάτων, επιτρέποντας εκπληκτικούς συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων.

 

DESSO Origin Circular Recharge Retrace Colour Overview

Συλλογή εικόνων

* Για πλακίδια μοκέτας με επένδυση EcoBase με νήμα PA6, σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) S-P-05827 εξωτερικά επαληθευμένη από την Bureau Veritas, με βάση το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα (Ενότητες A-D) με σενάριο κυκλικής ανακύκλωσης κλειστού κύκλου.

** Σύγκριση του EPD S-P-05827 με το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα (Ενότητα A-D) καθενός από τα EPD των 19 πλακιδίων μοκέτας που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο (Μάιος 2022) για ανταγωνιστές με τοποθεσία παραγωγής στην ΕΕ+ΗΒ, στη σειρά βάρους προϊόντος 600 -699gr, νήματα πολυαμιδίου και αποτέφρωση ως σενάριο τέλους ζωής.