Μάθετε τα πάντα για το linoleum

Μάθετε τα πάντα για το linoleum

Η αειφορία είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τότο εμείς, όσο και οι επόμενες γενεές. Ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει στη καθημερινότητα του για την ευημερία των μελλοντικών γενεών.

Ο κατάλογος των δυνατοτήτων είναι μεγάλος και υπάρχουν νέοι τρόποι δράσης για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, όπως για παράδειγμα, επιλέγοντας τα σωστά υλικά. Ποια υλικά χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και που υπάρχουν ευκαιρίες να ζούμε με πιο περιβαλλοντικά συνειδητό τρόπο; Επιλέγοντας το σωστό δάπεδο είναι σίγουρα μια από τις διαθέσιμες επιλογές.

Το linoleum είναι ένα γνήσιο φυσικό δάπεδο που αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικό, στιβαρό και διαχρονικό. Μοντέρνο και παράλληλα διαχρονικό, το linoleum είναι ένα βιώσιμο προϊόν με αναμφισβήτητες ιδιότητες design και ένα πολύ μεγάλο σύνολο χρωμάτων για να επιλέξετε. Οι συλλογές linoleum συνδυάζουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και προσφέρουν πάνω από 120 χρόνια δημιουργικότητας, υψηλών προδιαγραφών και καινοτομίας. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα δάπεδα Linoleum και πως συνδυάζουν την παράδοση και την καινοτομία.

Η ιστορία του linoleum

Η ιστορία χρονολογείται από το 1860 και αρχίζει με μια τυχαία ανακάλυψη από τον Άγγλο Frederick Walton, o οποίος ξέχασε να κλείσει ένα δοχείο με έλαιο λιναρόσπορου και διαπίστωσε την επόμενη ημέρα ότι είχε σκληρύνει το υλικό. Η καταλληλότητα του linoleum ως υλικό επένδυσης δαπέδου αποδείχτηκε γρήγορα και το υλικό κέρδισε επάξια τη θέση του και στην παραγωγή υψηλής ποιότητας δαπέδου, ταπετσαρίας και επίπλων.

Η Tarkett ως ένα διεθνές group έχει την μεγαλύτερη παράδοση στην παραγωγή linoleum.
Ακόμα και σήμερα, παράγουμε linoleum στο εργοστάσιο μας στο Narni, το οποίο χτίστηκε το 1898, στην καρδιά της Ιταλίας, ανταποκρινόμενοι στις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις.
Με τη σκέψη μας στο περιβάλλον, έχουμε προβεί σε καινοτόμες βελτιώσεις ως προς τις διαδικασίες παραγωγής, για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο.

Ως εκ τούτου, το linoleum δάπεδο της Tarkett αποτελεί μια λύση δαπέδου που συνδυάζει τη δεξιοτεχνία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες.

Linoleum factory made in italy

Τι είναι το linoleum;

Το linoleum είναι μια από τις πιο φυσικές και βιώσιμες λύσεις δαπέδου στην αγορά και εκτιμάται ιδιαίτερα λόγω της φυσικής ομορφιάς του, της άνεσης και της αντοχής για τουλάχιστον 150 χρόνια. Για την παραγωγή του πρώτου linoleum, η πρώτη ύλη ήταν το έλαιο από λιναρόσπορο. Έτσι προκύπτει το όνομα „linoleum“: linum για την κόλλα και oleum για το έλαιο. Η πούδρα φελλού και η γιούτα είναι οι άλλες δύο πρώτες ύλες που είναι σημαντικές για την παραγωγή.

Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή του προέρχονται από ανανεώσιμες ύλες:
- Έλαιο λιναρόσπορου
- Ρετσίνι πέυκου
- Ξύλο
- Πούδρα φελλού
- Γιούτα

Στην Ιταλική κοινότητα του Narni, το linoleum της Tarkett παράγεται σύμφωνα με τις γνήσιες συνταγές από το 1898.
Παρά το γεγονός ότι οι κατασκευαστές αντιμετώπισαν έντονο ανταγωνισμό με τα προϊόντα PVC στα μέσα του 20ου αιώνα, το linoleum είναι γνωστό για την ανθεκτικότητα, το design και τη βιωσιμότητά του.

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του linoleum δαπέδου; 

Το linoleum δάπεδο έχει μια σειρά από θετικές ιδιότητες και είναι εγγενώς ένα ελαστικό δάπεδο που έχει αποδειχθεί πολύ ανθεκτικό.

Το γεγονός ότι το linoleum έχει χρησιμοποιηθεί ως επένδυση δαπέδου για περισσότερα από 150 χρόνια οφείλεται σε πολύ ειδικές ιδιότητες. Ο διαχρονικός χαρακτήρας είναι ένας από αυτούς, ο οποίος προκύπτει από τον μακροχρόνιο χαρακτήρα και την ποικιλία των σχεδίων.

Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή του προέρχονται από ανανεώσιμες ύλες, που περιλαμβάνουν λάδι από λιναρόσπορο, ρετσίνι πεύκου, γιούτα και πούδρα φελλού και ξύλλου. 
Ως ένα πλήρως ανακυκλώσιμο προϊόν, το χρησιμοποιημένο linoleum μπορεί να ανακυκλωθεί και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τον άνθρωπο ή τα ζώα. Κατά τη διάρκει της παραγωγής του, η Tarkett δίνει μεγάλη προσοχή στη χρήση υλικών από τοπικούς προμηθευτές για να μειώσει τις εκπομπές CΟ2 που παράγονται κατά τη μεταφορά του.

Επιπλέον, το δάπεδο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό λόγω της ελαστικότητας του και της αντίστασης στην τριβή και για αυτό το λόγο αξιοποιείται για χρήση σε χώρους υψηλών απαιτήσεων όπως σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιος οργανισμούς και εταιρείες. 

Ένα άλλο πλεονέκτημα σχετίζεται με τις φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Είναι επομένως ένα υγειονομικό δάπεδο.

Τι το ιδιαίτερο προσφέρει το linoleum της Tarkett;

Φροντίδα για την κυκλική οικονομία και την ευημερία των χρηστών

Με την παράδοση της παραγωγής linoleum που χρονολογείται από το 1898, η Tarkett προσπαθεί να κατασκευάσει υψηλής ποιότητας, βιώσιμη δάπεδα για να βοηθήσει τους πελάτες να δημιουργήσουν πιο υγιείς και φιλικούς προς τους ανθρώπους χώρους.

Το 2009, η Tarkett έκανε ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου με νέα πιστοποίηση Cradle to CradleTM, η οποία αξιολογεί τις προσπάθειες των κατασκευαστών όσον αφορά την υγιεινή των υλικών, την επαναχρησιμοποίηση, τη βελτιωμένη διαχείριση του CO2, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την υπεύθυνη χρήση των υδάτινων πόρων καθώς και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Η πιστοποίηση Cradle to CradleTM αποδεικνύει τις προσπάθειές μας για οικολογικό σχεδιασμό καλύτερων προϊόντων για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον και για να προχωρήσουμε προς την κυκλική οικονομία.

Το linoleum της Tarkett έχει αξιολογηθεί για τις επιπτώσεις της στην υγεία των ανθρώπων και την ευαισθητοποίηση ειδικότερα και έλαβε θετικς αξιολογήσεις, όπως η δήλωσης υγιεινής (MHS) και η έγκριση του οργανισμού Allergy UK. 

Δάπεδα linoleum για συγκεκριμένες απαιτήσεις

Υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις του linoleum που είναι ειδικά σχεδιασμένες για συγκεκριμένες εφαρμογές σε εμπορικούς χώρους.

Εφαρμογές  Περιγραφή
 
Αντιολισθιτικά δάπεδα 
Veneto Sicuro R10
Οι αντιολισθητικές επενδύσεις δαπέδου εξασφαλίζουν την ασφαλή τοποθέτηση και αποτελούν την ιδανική λύση για περιοχές όπου απαιτείται αυξημένη αντοχή σε ολίσθηση, όπως σε χώρους εισόδου.
 
Αγώγιμα αντιστατικά
Linoleum Conductive xf2tm 2.5mm
Linoleum SD Static Dissipative xf2tm 2.5mm

Τα στατικά φορτία εμφανίζονται όπου διαφορετικά υλικά τρίβονται μεταξύ τους. Σε ευαίσθητες περιοχές, αυτό δημιουργεί προβλήματα, ειδικά σε χώρους που περιέχουν τεχνικό εξοπλισμό. Με δάπεδα αγώγιμου Linoleum, μπορεί να αποφευχθούν διαταραχές τάσης. Οι ανθεκτικές, φυσικά αγώγιμες και αντιστατικές επενδύσεις δαπέδων παρέχουν μια ευέλικτη, υψηλής απόδοσης λύση για την παροχή ασφάλειας σε ευαίσθητα περιβάλλοντα όπως server rooms και άλλους χώρους με ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

 

Ηχο-μονωτικά

Silencio xf2tm 3.8mm
Veneto acoustic Cork xf2tm 4.4mm

Τα ακουστικά δάπεδα linoleum προσφέρουν καλή μόνωση και αυξημένη άνεση.
Η ηχομόνωση αποτελεί ουσιαστικό κριτήριο για τον προγραμματισμό της κατασκευής κτιρίων, όπου η αυξημένη μείωση του θορύβου αποτελεί κοινή απαίτηση. Σήμερα, ένας ευχάριστος εσωτερικός σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη τόσο την ακουστική όσο και την εργονομική άνεση. Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα για περιοχές με έντονο θόρυβο, για παράδειγμα σε σχολεία ή σε οίκους φροντίδας ηλικιωμένων. Το Silencio και το Veneto Acoustic είναι ειδικά ακουστικά δάπεδα, αλλά όλα τα δάπεδα Linoleum μπορούν να εγκατασταθούν με το Elafono (100% φυσικό υπόστρωμα) για καλύτερη μείωση του ήχου.

 

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά πάχη, χρώματα και σχέδια για δάπεδα από linoleum.
Τα αγώγιμα linoleum δάπεδα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για συστήματα υπολογιστών.
Είναι επίσης δυνατό να αποφασίσετε μεταξύ των επιπέδων αντοχής στην ολίσθηση, της αντοχής στην τριβή και της μόνωσης, μέχρι τη χρήση στοιχείων διπλού δαπέδου.

Φροντίδα για δημιουργικότητα και σχεδιαστικές επιλογές

Το design είναι εξίσου σημαντικό με τις πιο τεχνικές πτυχές του linoleum. Στο δικό μας εργαστήριο σχεδίασης, το φάσμα των χρωμάτων και των προϊόντων συνεχώς διευρύνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες των πελατών.
113 χρώματα και 7 διαφορετικά σχέδια προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών που προσαρμόζονται σε κάθε δωμάτιο, από δάπεδα έως τοίχους.

Φροντίδα για ανθεκτικότητα, ποιότητα και απόδοση

Το linoleum παράγεται από την Tarkett σε επτά στάδια και υπόκειται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους πριν από την παράδοση. Τα ειδικά επιφανειακά τελειώματα μειώνουν την προσπάθεια συντήρησης και επίσης αυξάνουν τον κύκλο ζωής.
Από την εξόρυξη πρώτων υλών μέσω της παραγωγής έως την εγκατάσταση, λαμβάνεται υπόψη η βιωσιμότητα.
Το Linoleum από την Tarkett εκτιμάται σε όλο τον κόσμο και έτσι τα προϊόντα έχουν ήδη λάβει πολλά βραβεία που επιβεβαιώνουν την ποιότητά του.

Το linoleum είναι ένα όμορφο και δημιουργικό υλικό

Από τη αρχική δημιουργία του Linoleum, οι σχεδιαστές ανανέωσαν τα χρώματα και τα σχέδια των συλλογών μας.

Με βάση την τρέχουσα ανάλυση τάσεων και την τεχνογνωσία χρωμάτων, οι σειρές μας αναπτύχθηκαν μέσω του διαλόγου με αρχιτέκτονες σε όλο τον κόσμο σε κάθε φάση σχεδιασμού. Η διαδικασία αυτή έχει επιτρέψει την τελειοποίηση του σωστού συνδυασμού χρωμάτων, ισορροπίας και δομής για κάθε σχεδιαστική φιλοσοφία, που ικανοποιεί τις φιλοδοξίες κάθε αρχιτεκτονικού έργου. Στην Tarkett, αυτός ο πλούτος των πτυχών εκτείνεται σε 7 σχέδια. Αυτά περιλαμβάνουν δάπεδα με μοτίβο και απλό linoleum.

To πιο αξιοσημείωτο όμως είναι η ποικιλία των χρωμάτων. Υπάρχουν 113 διαφορετικά χρώματα για να διαλέξετε. Από τα κλασσικά μέχρι τα μοντέρνα σχέδια, όλα μπορούν να συνδυαστούν με φωτεινά, σκούρα ή φυσικά χρώματα. Για τα έργα που αναζητούν ένα πιο ατομικά σχεδιασμένο σχέδιο ή χρώμα, η Tarkett προσφέρει την ειδική υπηρεσία προσαρμογής Floorcraft, έτοιμη να μεταφράσει τις ιδέες σας σε μοναδικές έννοιες δαπέδων.

Γιατί το Lino της Tarkett είναι τόσο βιώσιμο;

Το linoleum της Tarkett είναι βιώσιμο λόγω της καινοτόμου διαδικασίας κατασκευής μας. Μέσα από εγκατεστημένα συστήματα, όπως εναλλάκτες θερμότητας ή φωτοβολταϊκά συστήματα, μπορούμε να επαναχρησιμοποιούμε θερμική ενέργεια. Επιπλέον, όλα τα πρότυπα παραγωγής μας έχουν σχεδιαστεί είτε για την ανακύκλωση πόρων είτε για την επαναχρησιμοποίηση όλων των αποβλήτων που παράγονται μέσω της ανακύκλωσης.
Το δάπεδο από linoleum της Tarkett είναι πιστοποιημένο κατά Cradle to Cradle® και του έχει απονεμηθεί το οικολογικό σήμα "Blue Angel" και το "Αυστριακό οικολογικό σήμα".

Πως παράγεται το linoleum;

Η βασική σύσταση του linoleum είναι εξαιρετικά απλή. Ο λιναρόσπορος, η γιούτα και το ρετσίνι πεύκου είναι αρκετα. Ο ασβεστόλιθος, η πούδρα από ξύλο και οι φυσικές ρητίνες και βαφές συμπληρώνουν το εύρος των δυνατοτήτων.

Το Tarkett Linoleum περνάει από πολλά στάδια παραγωγής για να παράξει ένα ισχυρό και ελκυστικό υλικό βάσης. Πρώτον, η οξείδωση της ρητίνης πεύκου και του λιναρόσπορου, που αναμιγνύονται για 24 ώρες με παροχή αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τσιμέντο από linoleum, το οποίο παράγεται μετά από ψύξη και κοπή.
Αυτό ακολουθείται από την παραγωγή κόκκων από linoleum, ένα μίγμα από φελλό και πούδρα ξύλου, ανακυκλωμένο έλαιο λιναρόσπορου, άλευρο ασβεστόλιθου και χρωστικές ουσίες στο τσιμέντο.

Οι κόκκοι από λινοτάπητες που εισάγονται τώρα εισέρχονται σε έναν πλαστικοποιητή, ο οποίος πιέζει οτιδήποτε επίπεδο. Εάν η ποιότητα και το χρώμα ταιριάζουν μετά από έναν έλεγχο, η παραγωγή θα γίνει σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Τα τελικά καλύμματα από linoleum πρέπει τώρα να στεγνώσουν. Αυτό το βήμα απαιτεί τουλάχιστον 20 ημέρες και παρέχει την ελαστικότητα και την ευλυγισία του υλικού.
Αλλά πριν γίνει η τελική απελευθέρωση, η επιφάνεια λαμβάνει ένα προστατευτικό στρώμα.
Τέλος, ακολουθεί ο ποιοτικός έλεγχος, στον οποίο και το πάχος και η ολική ουσία ελέγχονται εκ νέου διεξοδικά.

Μπορεί να ανακυκλωθεί το linoleum;

Το linoleum της Tarkett είναι 100% ανακυκλώσιμο, με συστατικά πιστοποιημένα σύμφωνα με τις αρχές Cradle to Cradle (R). Η φυσικότητα έχει κεντρική σημασία στην παραγωγή. Τα υπολλείματα που δημιουργούνται από την τοποθέτηση του linoleum μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν μέσω του προγράμματος ανάκτησης και ανακύκλωσης Tarkett’s ReStart® .

Για παράδειγμα, υλικά που προέρχονται από τη διαδικασία ανακύκλωσης, χρησιμοποιούνται επίσης στην παραγωγή για τη διατήρηση πολύτιμων πρώτων υλών και για τη βελτίωση της ισορροπίας του CO2. Για την προστασία του περιβάλλοντος, η Tarkett επιδιώκει τους μικρότερους δυνατούς κύκλους παραγωγής, κυρίως με βάση τις περιφερειακές πρώτες ύλες.

Που να τοποθετήσετε linoleum;

Εκτός από τις περιβαλλοντικές πτυχές, η επένδυση δαπέδου από linoleum αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτική λόγω της ελαστικότητας και της αντοχής στην τριβή και δεν έχει σχεδόν καθόλου ίχνη φθοράς. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, για παράδειγμα, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα δημόσια ιδρύματα και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν δάπεδο από linoleum, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Το linoleum μπορεί να εγκατασταθεί σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών, κυρίως όπου απαιτείται αντίσταση στην υψηλή κυκλοφορία και υγιεινή, όπως η εκπαίδευση ή οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Μεταξύ των πιο γνωστών πελατών του Tarkett Linoleum είναι το Charité στο Βερολίνο.
Το παλαιότερο νοσοκομείο της πόλης είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Ευρώπης. Σε περίπου 34.000 τ.μ., το δάπεδο από linoleum που παράγεται από την Tarkett συμβάλλει στην υγιεινή και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις ιατρικές χημικές ουσίες.

Αυτά τα πλεονεκτήματα εκτιμώνται επίσης και από το νηπιαγωγείο Erasmus στην Frankfurt. Το δάπεδο δεν είναι μόνο υγιεινό και ανθεκτικό, αλλά και βραδυφλεγές σύμφωνα με την κατηγορία φωτιάς Cfl-s1, το οποίο ωφελεί την ασφάλεια.

Πως να τοποθετήσετε το linoleum;

Αυτό που είναι πρωτίστως σημαντικό είναι μια καθαρή, ξηρή και επίπεδη επιφάνεια πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το linoleum. Πριν ξεκινήσει η εργασία, το δάπεδο πρέπει να προσαρμοστεί στο εσωτερικό κλίμα. Το υλικό πρέπει να φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις για τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την τοποθέτηση του.

Για να έχετε την επιθυμητή τοποθέτηση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σωστή κόλλα. Το linoleum τοποθετείται με κόλληση σε ολόκληρη την επιφάνεια, δημιουργώντας μια ενιαία επιφάνεια. Η ακριβής μέτρηση βοηθά στην κοπή των ιχνών που πρέπει να τοποθετηθούν εκ των προτέρων.

Η Tarkett προσφέρει ολοκληρωμένες συμβουλές και φυλλάδια για να επιτύχετε μια επαγγελματική εγκατάσταση. Οι οδηγίες τοποθέτησης προσφέρουν ακριβείς κατευθύνσεις για την τοποθέτηση του.

Πως να καθαρίστετε το linoleum;

Τα δάπεδα από linoleum είναι από τις πιο εύκολες επιφάνειες φροντίδας και μπορούν να καθαριστούν εύκολα και οικονομικά. Ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα είναι η πλήρης συγκόλλησή τους, με την οποία δημιουργείται μια συνεχής επίπεδη επιφάνεια.

Αφού τα δάπεδα καθαριστούν από χοντρή βρωμιά, επαρκούν οι κανονικοί καθαριστικοί παράγοντες που προστίθενται στο ζεστό νερό. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγονται επιθετικές ουσίες με υψηλή τιμή ph. Για εμπορικές εφαρμογές συνιστάται η χρήση μηχανής λείανσης. Αυτό βελτιώνει την εμφάνιση και διευκολύνει σημαντικά τον καθαρισμό συντήρησης.

Μακροπρόθεσμα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ειδικό καθαριστικό για το linoleum το οποίο ταιριάζει καλύτερα στο υλικό. Ο σύγχρονος καθαρισμός ημέρας επιδιώκει να μειώσει τις διαδικασίες υγρού καθαρισμού και να τις αντικαταστήσει με τεχνικές στεγνού καθαρισμού, όπως η χρήση σφουγγαρίστρων που έχουν προ-εμποτιστεί με κεντρική πλύση και η ευρεία εφαρμογή κατάλληλων μηχανημάτων. Αυτό καθιστά την εργασία πιο αποτελεσματική και ευκολότερη για το προσωπικό καθαρισμού και ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Χρησιμοποιούνται λιγότερα χημικά καθαρισμού και λιγότερα γλυκά νερά. Αυτό είναι εφικτό εάν εφαρμοστεί η επεξεργασία επιφάνειας xf² και τα πρωτόκολλα συντήρησης εφαρμόζονται σωστά: δεν χρειάζονται γυάλισμα και κέρωμα.

Πόσο κοστίζει το linoleum;

Κατά την επιλογή του σωστού δαπέδου, φυσικά, η τιμή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.
Οι ποσότητες και τα χαρακτηριστικά του design πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον καθορισμό μιας τιμής.
Η τιμή θα καθοριστεί από τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που χρειάζεστε για το δάπεδο για τα οποία πρέπει να προσθέσετε αξεσουάρ και υλικό εγκατάστασης

Ωστόσο, όσον αφορά τη μακροζωία και την εύκολη φροντίδα του προϊόντος, οι αρχικές επενδύσεις αποπληρώνονται με την πάροδο των ετών, κυρίως λόγω της εξοικονόμησης κόστους καθαρισμού.
Χάρη στην επιφανειακή επεξεργασία xf², η συντήρηση του Linoleum γίνεται ευκολότερη και - μετά από τις οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης - μπορεί να χρειαστεί λιγότερο νερό, ηλεκτρική ενέργεια και απορρυπαντικό:

3% λιγότερη χρήση νερού - 7% λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας - 20% λιγότερο απορρυπαντικό


 

Που μπορώ να αγοράσω linoleum;

Χάρη στην αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθησία, τα δάπεδα από linoleum απολαμβάνουν μια μεγάλη δημοτικότητα.
Κατασκευασμένα στην Ιταλία, τα προϊόντα Tarkett Linoleum είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο.
Ως κάλυμμα δαπέδου που απαιτεί επαγγελματική εγκατάσταση, το linoleum διατίθεται μέσω εξειδικευμένων συνεργατών.
Κατά κανόνα, θα λάβετε επίσης καλές συμβουλές από ειδικούς και συμβουλές για τον μεταγενέστερο καθαρισμό και τη φροντίδα του.
 

Πότε θα πρέπει να ανανεωθεί το linoleum; 

Δεν υπάρχει μια μοναδική απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Η μακροζωία ενός δαπέδου linoleum θα εξαρτηθεί από το αν έχει λάβει τη σωστή φροντίδα από τα βαριά φορτία που δέχεται. Ένα καλά τοποθετημένο και σωστά διατηρημένο δάπεδο από linoleum κρατά 20 χρόνια και ακόμα περισσόερο. Σε πολλά ιστορικά κτίρια, τα δάπεδα διατηρούνται μέχρι σήμερα και έτσι δίνουν ένα καλό παράδειγμα ότι η επιλογή ανθεκτικών υλικών αποδίδεται μακροπρόθεσμα.

Περίπου το 85% της βρωμιάς μεταφέρεται σε ένα κτίριο από τα παπούτσια των επισκεπτών. Η χρήση αποτελεσματικών ζωνών καθαρισμού μειώνει το κόστος καθαρισμού. Επιπλέον, η εμφάνιση και η διάρκεια ζωής του δάπεδου linoleum βελτιώνονται σημαντικά.

Linoleum, ένα υλικό για το μέλλον

Το linoleum είναι ένα υλικό γεμάτο εκπλήξεις. Όποιος ενδιαφέρεται για την ιστορία επιτυχίας του linoleum θα ανακαλύψει ότι το υλικό είναι πολύ ευπροσάρμοστο. Σε όλο τον κόσμο, το linoleum μπορεί να βρεθεί στα δάπεδα καθώς και στους τοίχους και τα έπιπλα.
Ένα παραδοσιακό υλικό που διαρκεί πολύ και διατηρεί τον διαχρονικό του χαρακτήρα ακόμη και για αιώνες. Το απλό γεγονός ότι ο κομψός σχεδιασμός και η στιβαρότητα μπορούν να συνδυαστούν σε ένα φυσικό πάτωμα αρκεί για την εμφάνιση ανανεωμένου και έντονου ενδιαφέροντος για το linoleum.
Όσον αφορά τη βιωσιμότητα και τη χρήση φυσικών και ανανεώσιμων υλικών, το linoleum έχει πολύ ισχυρή πιστοποίηση. Το δάπεδο αποδεικνύεται ανθεκτικό, εύκολο στη φροντίδα, ανθεκτικό και μπορεί να προσαρμοστεί ειδικά σε κάθε κτίριο.

Αυτό για άλλη μια φορά μιλάει υπέρ αυτού του παραδοσιακού αλλά σύγχρονου υλικού που θα παραμείνει μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή δαπέδου στο για πολλά ακόμα χρόνια.

Trentino